Кето шоколадова сурова торта
Представяме ви здравословни, вкусни и с ниско съдържание на въглехидрати рецепти за сурова торта с шоколад. Най-хубавото е, че за приготвянето им не се изисква да имате умения, тъй като дори не се пекат.
Днес сме ви приговили не една, нито две, а цели три рецепти за шоколадова сурова торта. Те са много свежи, красиви и подходящи за всеки, който спазва кето диета или друг нисковъглехидратен режим на хранене. Поднесете също така и на празничната трапеза, когато имате специален повод.
Кето шоколадова сурова торта
Тази красива шоколадова торта е лесна за приготвяне, а изглежда и има невероятен вкус. Богат шоколадов с нотка на ядки и семена. Гарнирана с ароматни горски плодове и листа прясна мента.
Блаженство не само за сетивата, но и за вкусовите ни рецептори. Това е идеалната торта за всеки празник, тъй като е с ниско съдържание на въглехидрати.
Време за приготвяне | Порции | Хранителен състав в порция |
---|---|---|
20 минути | 12 | 4 г въглехидрати, 39 г мазнини, 8 г протеин и 405 калории |
Необходими продукти:
- 300 мл готварска сметана или кокосов крем
- 3 с. л. стевиола на прах
- 200 г шоколад със стевия
- 100 г краве масло Гхи
- Щипка морска сол
- 200 г лешници, нарязани
- 100 г тиквени семки
Начин на приготвяне:
- Кипнете в тенджера готварската сметана и стевиолата на прах. Разбъркайте и оставете да къкрят за няколко минути, докато стане кремообразна сместа. Изключете котлона.
- Начупете шоколада със стевията и нарежете кравето масло на по-малки парчета. Добавете ги към горещата сметана заедно с щипка морска сол.
- Разбъркайте, докато шоколадът и маслото се разтопят напълно и оставете настрана.
Ядките:
- В голям тиган запечете лешниците и тиквените семки до златисто и ароматно.
- Нарежете ги с нож на едри парчета. Добавете почти целия разтопен шоколад със стевия и масло към тях и разбъркайте. Запазете малко от шоколадовата смес за топинг.
Сглобяване на тортата:
- Покрийте с пергаментова хартия дъното на кръгла тавичка за торта с диаметър 20 см. Притиснете добре хартията надолу, за да покрие основата на формата.
- Изсипете шоколадовата смес във формичката и разпределете равномерно.
- Поръсете тортата с останалите изпечени ядки и семена и щипка морска сол.
- Покрийте тортата с фолио и приберете в хладилник за около час или докато шоколадът стегне.
- Сервирайте ефирната шоколадова сурова торта с прясна мента, разбита сметана с неподсладено какао и горски плодове.
Нисковъглехидратна шоколадова сурова торта
Лесна рецепта за шоколадова сурова торта, която е с ниско съдържание на въглехидрати. Приготвяме тортата с бадемово брашно, тъй като то придава много добра текстура, но и приятен ядков вкус.
Време за приготвяне: 2 часа и 20 минути
Порции: 12
Хранителен състав в порция: 5 г нетни въглехидрати, 23 г мазнини, 6 г протеин и 238 калории.
Необходими продукти:
- 170 г бадемово брашно
- 3 с. л. неподсладено какао на прах
- 2 с. л. стевиола на прах
- 70 г разтопено краве масло Гхи
- 1 ч. л. екстракт от ванилия
За крема:
- 230 г шоколад със стевия
- 680 г меко крема сирене на стайна температура
- 2-3 с. л. стевиола на прах или на вкус
- 1 ч. л. екстракт от ванилия
Начин на приготвяне:
На основата:
- В голяма купа смесете бадемовото брашно, какаото и стевиолата на прах.
- В малка купа смесете разтопеното краве масло Гхи и екстракта от ванилия. Изсипете сместа в купата със сухите съставки и разбъркайте, докато сместа стане ронлива и леко лепкава.
- Прехвърлете бадемовата смес в покрита с пергаментова хартия форма за торта с диаметър 23 см.
- Притиснете по дъното с помощта на лъжица. Сложете в хладилник, докато приготвите шоколадовия крем.
На шоколадовия крем:
- Разтопете шоколада със стевия в микровълнова фурна или на водна баня, като разбърквате от време на време. Оставете настрана леко да се охлади.
- Междувременно изсипете в купа крема сиренето, стевията на прах и екстракта от ванилия.
- Използвайте ръчен миксер и разбийте на средно ниска скорост всички съставки до получаване на пухкава и еднородна смес.
- Добавете охладения разтопен шоколад и разбийте на ниска скорост.
- Изсипете крема върху бадемовата основа и загладете с шпатула.
- Приберете шоколадовата сурова торта в хладилник за поне 2 часа или докато стегне.
Мини шоколадова сурова торта
Мини шоколадова сурова торта с ниско съдържание на въглехидрати. Приготвена с крема сирене и разтопен шоколад със стевия. Вкусно нали?
Време за приготвяне: 90 минути
Порции: 1
Хранителен състав в порция: 5,6 г нетни въглехидрати
Необходими продукти:
За бадемовата основа:
- 6 с. л. бадемово брашно
- 1 ½ с. л. неподсладено какао на прах
- 1 с. л. стевиола на прах
- 1 ½ с. л. краве масло Гхи, разтопено
За шоколадовия крем:
- 20 г шоколад със стевия + още за гарниране
- ½ ч. л. краве масло Гхи
- 85 г крема сирене, меко
- 3 с. л. стевиола на прах
- ½ с. л. неподсладено какао на прах
- 2 с. л. готварска сметана за разбиване (на стайна температура)
Начин на приготвяне:
Бадемовата снова:
- Изсипете в малка купичка бадемовото брашно, какаото и стевиолата на прах и разбъркайте.
- Добавете разтопеното краве масло Гхи. Разбъркайте сместа, докато започне да става на трохи.
- След това я изсипете в малка формичка за торта и притиснете по дъното и отстрани.
Шоколадовия крем:
- Разтопете шоколада със стевия и кравето масло Гхи в мирковълнова фурна на интервали от 15 секунди. Продължете, докато сместа стане кремообразна и без бучки.
- Изсипете в купа крема сиренето, стевиолата и какаото на прах и готварската сметана. Разбийте с миксер всички съставки, след което изсипете разтопения шоколад и продължете да бъркате до кремообразна консистенция.
- Изсипете сместа върху бадемовата основа и поръсете с настърган шоколад със стевия.
- Съхранете шоколадовата сурова торта в хладилник да стегне до готовност за сервиране.
Други нисковъглехидратни рецепти ще откриете и в кулинарната ни книга „Кето фантазии“.
Още от здравословната ни кухня
Ако са ви харесали нашите рецепти за кето шоколадова сурова торта, можете да разгледате още много интересни предложения в секцията „Кето рецепти“ в нашия блог, както и в кулинарната ни книга „Кето фантазии„.
Присъединете се и към здравословната ни и споделена кухня във фейсбук.
Приятен апетит!
Източници
Няма източници
Блог
Рецепти
Свързани публикации
Домашна орехова торта с лека текстура се комбинира чудесно с чаша ароматен чай. Приготвяме
Изключително лесно и бързо можем да си приготвим домашен кето шоколад. Можем да го
Зърнена закуска, мюсли, гранола – има ли разлика и ако да – каква е