Представяме ви здравословни, вкусни и с ниско съдържание на въглехидрати рецепти за сурова торта с шоколад. Най-хубавото е, че за приготвянето им не се изисква да имате умения, тъй като дори не се пекат.

Днес сме ви приговили не една, нито две, а цели три рецепти за шоколадова сурова торта. Те са много свежи, красиви и подходящи за всеки, който спазва кето диета или друг нисковъглехидратен режим на хранене. Поднесете също така и на празничната трапеза, когато имате специален повод.

 

Кето шоколадова сурова торта

Тази красива шоколадова торта е лесна за приготвяне, а изглежда и има невероятен вкус. Богат шоколадов с нотка на ядки и семена. Гарнирана с ароматни горски плодове и листа прясна мента.

Блаженство не само за сетивата, но и за вкусовите ни рецептори. Това е идеалната торта за всеки празник, тъй като е с ниско съдържание на въглехидрати.

keto baner 011
bademovo brashno 600

Време за приготвяне: 20 минути

Порции: 12 парчета

Хранителен състав в порция: 4 г въглехидрати, 39 г мазнини, 8 г протеин и 405 калории.

Необходими продукти:

  • 300 мл готварска сметана или кокосов крем
  • 3 с. л. стевиола на прах
  • 200 г шоколад със стевия
  • 100 г краве масло Гхи
  • Щипка морска сол
  • 200 г лешници, нарязани
  • 100 г тиквени семки

Начин на приготвяне:

  1. Кипнете в тенджера готварската сметана и стевиолата на прах. Разбъркайте и оставете да къкрят за няколко минути, докато стане кремообразна сместа. Изключете котлона.
  2. Начупете шоколада със стевията и нарежете кравето масло на по-малки парчета. Добавете ги към горещата сметана заедно с щипка морска сол.
  3. Разбъркайте, докато шоколадът и маслото се разтопят напълно и оставете настрана.

Ядките:

  1. В голям тиган запечете лешниците и тиквените семки до златисто и ароматно.
  2. Нарежете ги с нож на едри парчета. Добавете почти целия разтопен шоколад със стевия и масло към тях и разбъркайте. Запазете малко от шоколадовата смес за топинг.

Сглобяване на тортата:

  1. Покрийте с пергаментова хартия дъното на кръгла тавичка за торта с диаметър 20 см. Притиснете добре хартията надолу, за да покрие основата на формата.
  2. Изсипете шоколадовата смес във формичката и разпределете равномерно.
  3. Поръсете тортата с останалите изпечени ядки и семена и щипка морска сол.
  4. Покрийте тортата с фолио и приберете в хладилник за около час или докато шоколадът стегне.
  5. Сервирайте ефирната шоколадова сурова торта с прясна мента, разбита сметана с неподсладено какао и горски плодове.

 

 

Нисковъглехидратна шоколадова сурова торта

Лесна рецепта за шоколадова сурова торта, която е с ниско съдържание на въглехидрати. Приготвяме тортата с бадемово брашно, тъй като то придава много добра текстура, но и приятен ядков вкус.

Време за приготвяне:  2 часа и 20 минути

Порции: 12

Хранителен състав в порция: 5 г нетни въглехидрати, 23 г мазнини, 6 г протеин и 238 калории.

Необходими продукти:

  • 170 г бадемово брашно
  • 3 с. л. неподсладено какао на прах
  • 2 с. л. стевиола на прах
  • 70 г разтопено краве масло Гхи
  • 1 ч. л. екстракт от ванилия

За крема:

  • 230 г шоколад със стевия
  • 680 г меко крема сирене на стайна температура
  • 2-3 с. л. стевиола на прах или на вкус
  • 1 ч. л. екстракт от ванилия

Начин на приготвяне:

На основата:

  1. В голяма купа смесете бадемовото брашно, какаото и стевиолата на прах.
  2. В малка купа смесете разтопеното краве масло Гхи и екстракта от ванилия. Изсипете сместа в купата със сухите съставки и разбъркайте, докато сместа стане ронлива и леко лепкава.
  3. Прехвърлете бадемовата смес в покрита с пергаментова хартия форма за торта с диаметър 23 см.
  4. Притиснете по дъното с помощта на лъжица. Сложете в хладилник, докато приготвите шоколадовия крем.

На шоколадовия крем:

  1. Разтопете шоколада със стевия в микровълнова фурна или на водна баня, като разбърквате от време на време. Оставете настрана леко да се охлади.
  2. Междувременно изсипете в купа крема сиренето, стевията на прах и екстракта от ванилия.
  3. Използвайте ръчен миксер и разбийте на средно ниска скорост всички съставки до получаване на пухкава и еднородна смес.
  4. Добавете охладения разтопен шоколад и разбийте на ниска скорост.
  5. Изсипете крема върху бадемовата основа и загладете с шпатула.
  6. Приберете шоколадовата сурова торта в хладилник за поне 2 часа или докато стегне.

 

 

Мини шоколадова сурова торта

Мини шоколадова сурова торта с ниско съдържание на въглехидрати. Приготвена с крема сирене и разтопен шоколад със стевия. Вкусно нали?

Време за приготвяне: 90 минути

Порции: 1

Хранителен състав в порция: 5,6 г нетни въглехидрати

Необходими продукти:

За бадемовата основа:

  • 6 с. л. бадемово брашно
  • 1 ½ с. л. неподсладено какао на прах
  • 1 с. л. стевиола на прах
  • 1 ½ с. л. краве масло Гхи, разтопено

За шоколадовия крем:

  • 20 г шоколад със стевия + още за гарниране
  • ½ ч. л. краве масло Гхи
  • 85 г крема сирене, меко
  • 3 с. л. стевиола на прах
  • ½ с. л. неподсладено какао на прах
  • 2 с. л. готварска сметана за разбиване (на стайна температура)

Начин на приготвяне:

Бадемовата снова:

  1. Изсипете в малка купичка бадемовото брашно, какаото и стевиолата на прах и разбъркайте.
  2. Добавете разтопеното краве масло Гхи. Разбъркайте сместа, докато започне да става на трохи.
  3. След това я изсипете в малка формичка за торта и притиснете по дъното и отстрани.

Шоколадовия крем:

  1. Разтопете шоколада със стевия и кравето масло Гхи в мирковълнова фурна на интервали от 15 секунди. Продължете, докато сместа стане кремообразна и без бучки.
  2. Изсипете в купа крема сиренето, стевиолата и какаото на прах и готварската сметана. Разбийте с миксер всички съставки, след което изсипете разтопения шоколад и продължете да бъркате до кремообразна консистенция.
  3. Изсипете сместа върху бадемовата основа и поръсете с настърган шоколад със стевия.
  4. Съхранете шоколадовата сурова торта в хладилник да стегне до готовност за сервиране.

Други нисковъглехидратни рецепти ще откриете и в кулинарната ни книга „Кето фантазии“.

Кето фантазии 31.62лв.
Кокосов крем 22% масленост5.50лв.
Шоколад със Стевия4.80лв.
Бадемово брашно 300 гр13.00лв.
Краве масло Гхи18.40лв.38.00лв.
320мл750мл
Стевиола прах 350 г21.60лв.

 

Още от здравословната ни кухня

 

Сурова торта. Кето шоколадова торта.

Ето още една вкусна рецепта за шоколадова торта с ниско съдържание на въглехидрати.

 

Ако са ви харесали нашите рецепти за кето шоколадова сурова торта, можете да разгледате още много интересни предложения в секцията „Кето рецепти“ в нашия блог, както и в кулинарната ни книга „Кето фантазии„.

Присъединете се и към здравословната ни и споделена кухня във фейсбук.

Приятен апетит!