Представяме ви здравословни, вкусни и с ниско съдържание на въглехидрати рецепти за сурова торта с шоколад. Най-хубавото е, че за приготвянето им не се изисква да имате умения, тъй като дори не се пекат.

Суровите торти, които сме ви приготвили, са много свежи, красиви и подходящи за поднасяне на празнична трапеза.

 

Кето шоколадова сурова торта

Тази красива шоколадова торта е лесна за приготвяне, а изглежда и има невероятен вкус. Богат шоколадов с нотка на ядки и семена. Гарнирана с ароматни горски плодове и листа прясна мента.

Блаженство не само за сетивата, но и за вкусовите ни рецептори. Това е идеалната торта за всеки празник, тъй като е с ниско съдържание на въглехидрати.

Време за приготвяне: 20 минути

Порции: 12 парчета

Хранителен състав в порция: 4 г въглехидрати, 39 г мазнини, 8 г протеин и 405 калории.

Необходими продукти:

  • 300 мл готварска сметана или кокосов крем
  • 3 с. л. стевиола на прах
  • 200 г шоколад със стевия
  • 100 г краве масло Гхи
  • Щипка морска сол
  • 200 г лешници, нарязани
  • 100 г тиквени семки

 

Начин на приготвяне:

Шоколадовия крем:

  1. Кипнете в тенджера готварската сметана и стевиолата на прах. Разбъркайте и оставете да къкрят за няколко минути, докато стане кремообразна сместа. Изключете котлона.
  2. Начупете шоколада със стевията и нарежете кравето масло на по-малки парчета. Добавете ги към горещата сметана заедно с щипка морска сол.
  3. Разбъркайте, докато шоколадът и маслото се разтопят напълно и оставете настрана.

Ядките:

  1. В голям тиган запечете лешниците и тиквените семки до златисто и ароматно.
  2. Нарежете ги с нож на едри парчета. Добавете почти целия разтопен шоколад със стевия и масло към тях и разбъркайте. Запазете малко от шоколадовата смес за топинг.

Сглобяване на тортата:

  1. Покрийте с пергаментова хартия дъното на кръгла тавичка за торта с диаметър 20 см. Притиснете добре хартията надолу, за да покрие основата на формата.
  2. Изсипете шоколадовата смес във формичката и разпределете равномерно.
  3. Поръсете тортата с останалите изпечени ядки и семена и щипка морска сол.
  4. Покрийте тортата с фолио и приберете в хладилник за около час или докато шоколадът стегне.
  5. Сервирайте ефирната сурова шоколадова торта с прясна мента, разбита сметана с неподсладено какао и горски плодове.

 

Абонирай се за ежедневни предложения с кето рецепти, като ни изпратиш съобщение „Меню“ в месинджър от нашата фейсбук страница.

 

Нисковъглехидратна шоколадова сурова торта

Лесна рецепта за шоколадова сурова торта, която е с ниско съдържание на въглехидрати. Приготвяме тортата с бадемово брашно, тъй като то придава много добра текстура, но и приятен ядков вкус.

Време за приготвяне:  2 часа и 20 минути

Порции: 12

Хранителен състав в порция: 5 г нетни въглехидрати, 23 г мазнини, 6 г протеин и 238 калории.

Необходими продукти:

  • 170 г бадемово брашно
  • 3 с. л. неподсладено какао на прах
  • 2 с. л. стевиола на прах
  • 70 г разтопено краве масло Гхи
  • 1 ч. л. екстракт от ванилия

 

Начин на приготвяне:

  • 230 г шоколад със стевия
  • 680 г меко крема сирене на стайна температура
  • 2-3 с. л. стевиола на прах или на вкус
  • 1 ч. л. екстракт от ванилия

Начин на приготвяне:

На основата:

  1. В голяма купа смесете бадемовото брашно, какаото и стевиолата на прах.
  2. В малка купа смесете разтопеното краве масло Гхи и екстракта от ванилия. Изсипете сместа в купата със сухите съставки и разбъркайте, докато сместа стане ронлива и леко лепкава.
  3. Прехвърлете бадемовата смес в покрита с пергаментова хартия форма за торта с диаметър 23 см.
  4. Притиснете по дъното с помощта на лъжица. Сложете в хладилник, докато приготвите шоколадовия крем.

На шоколадовия крем:

  1. Разтопете шоколада със стевия в микровълнова фурна или на водна баня, като разбърквате от време на време. Оставете настрана леко да се охлади.
  2. Междувременно изсипете в купа крема сиренето, стевията на прах и екстракта от ванилия.
  3. Използвайте ръчен миксер и разбийте на средно ниска скорост всички съставки до получаване на пухкава и еднородна смес.
  4. Добавете охладения разтопен шоколад и разбийте на ниска скорост.
  5. Изсипете пълнежа върху бадемовата основа и загладете с шпатула.
  6. Приберете шоколадовата сурова торта в хладилник за поне 2 часа или докато стегне.

 

Мини шоколадова сурова торта

Мини шоколадова сурова торта с ниско съдържание на въглехидрати. Приготвена с крема сирене и разтопен шоколад със стевия. Вкусно нали?

Време за приготвяне: 90 минути

Порции: 1

Хранителен състав в порция: 5,6 г нетни въглехидрати

Необходими продукти:

За бадемовата основа:

  • 6 с. л. бадемово брашно
  • 1 ½ с. л. неподсладено какао на прах
  • 1 с. л. стевиола на прах
  • 1 ½ с. л. краве масло Гхи, разтопено

За шоколадовия крем:

  • 20 г шоколад със стевия + още за гарниране
  • ½ ч. л. краве масло Гхи
  • 85 г крема сирене, меко
  • 3 с. л. стевиола на прах
  • ½ с. л. неподсладено какао на прах
  • 2 с. л. готварска сметана за разбиване (на стайна температура)

Начин на приготвяне:

Бадемовата снова:

  1. Изсипете в малка купичка бадемовото брашно, какаото и стевиолата на прах и разбъркайте.
  2. Добавете разтопеното краве масло Гхи. Разбъркайте сместа, докато започне да става на трохи.
  3. След това я изсипете в малка формичка за торта и притиснете по дъното и отстрани.

Шоколадовия крем:

  1. Разтопете шоколада със стевия и кравето масло Гхи в мирковълнова фурна на интервали от 15 секунди. Продължете, докато сместа стане кремообразна и без бучки.
  2. Изсипете в купа крема сиренето, стевиолата и какаото на прах и готварската сметана. Разбийте с миксер всички съставки, след което изсипете разтопения шоколад и продължете да бъркате до кремообразна консистенция.
  3. Изсипете сместа върху бадемовата основа и поръсете с настърган шоколад със стевия.
  4. Съхранете в хладилник да стегне до готовност за сервиране.

 

Още от здравословната ни кухня

 

Сурова торта. Кето шоколадова торта.

Ето още една вкусна рецепта за шоколадова торта с ниско съдържание на въглехидрати.

 

Ако са ви харесали нашите рецепти за кето шоколадова сурова торта, можете да разгледате още много интересни предложения в секцията „Кето рецепти“ в нашия блог, както и в кулинарната ни книга „Кето фантазии„.

Присъединете се и към здравословната ни и споделена кухня във фейсбук.

Приятен апетит!