Кето Ангелска торта, богата на протеини
Ангелска торта, приготвена с никовъглехидратни съставки, е лека, ароматна и много пухкава. Името й говори за самата нея, тъй като е наистина божествено вкусна.
Насладете се на парче нисковъглехидратна торта, като я поднесете с горски плодове и разбита готварска сметана.
Рецепта за кето Ангелска торта, богата на протеини
Красива, вкусна и нискокалорична празнична aнгелска торта. Приготвя се наистина много бързо и е подходяща за поднасяне като засищащ десерт или за вашия специален повод.
Време за приготвяне | Порции | Хранителна стойност в 1 парче |
---|---|---|
60 минути | 12 | 2 г нетни въглехидрати, 11 г мазнини, 12 г протеин и 160 калории |
Необходими продукти:
- 75 г бадемово брашно
- 70 г колаген на прах
- 1 ч. л. бакпулвер
- ¼ ч. л. сол
- 12 големи яйчени белтъка
- 1 ч. л. лимонов сок
- 130 г стевиола на прах
- 2 ч. л. екстракт от ванилия
За сервиране:
- 130 г пресни малини (ягоди, боровинки или друг вид горски плодове)
- 2 с. л. стевиола на прах (по желание)
- 240 мл готварска сметана
Начин на приготвяне:
- Загрейте фурната до 160 градуса.
- Пригответе форма за торта или дълбока тава, като покриете дъното й с пергаментова хартия. Не намазвайте с мазнина.
- Използвайте сито, за да пресеете бадемовото брашно, колагена, бакпулвера и солта в купа. Пресейте два пъти и оставете настрана.
- Използвайте ръчен миксер, за да разбиете в отделна купа до пяна яйчените белтъци заедно с лимоновия сок.
- Когато белтъците започнат да се сгъстяват леко, добавете стевиолата на прах и екстракта от ванилия. Продължете да разбивате до получаване на твърди върхове.
- Добавете около 1/3 от пресятите сухи съставки към белтъците и внимателно разбъркайте. Повторете, докато добавите цялото количество брашнена смес.
- Разбъркайте внимателно с гумена шпатула, така че да не спадне белтъчната смес.
- Изсипете получилото се тесто в подготвената форма за торта или тава и внимателно загладете горната част.
- Изпечете в загрятата фурна за 35-40 минути или докато горната част покафенее и стане пружинираща на пипане.
- Оставете да се охлади за 15-20 минути, преди да я извадите от формата. При охлаждане тортата може леко да спадне и намали обема си.
За сервиране:
- Изсипете пресните ягоди (боровинки или малини) в купа и намачкайте с вилица. Добавете стевиола на прах, ако е необходимо да подсладите, и разбъркайте.
- Сервирайте нисковъглехидратната ангелска торта с домашно разбита готварска сметана и пюре от ягоди, подсладени със стевиола на прах.
- Може да пропуснете първата стъпка и да поднесете кето ангелска торта, гарнирана с любимите ви горски плодове и разбита сметана.
Съвети
Всяко парче ангелска торта е богато на протеини, благодарение на съдържащия се колаген в състава на рецептата.
Ограничете се до консумация на 1 парче за деня, тъй като в него се съдържа необходимата и препоръчителна дневна доза колаген.
-
За разбиване на яйчени белтъци
Не се плашете, когато се наложи да разбивате белтъци с миксер. Следвайте тези лесни указания и винаги ще имате добър резултат:
- Използвайте чиста и суха купа без остатъци от мазнина или влага.
- Оставете белтъците да се затоплят до стайна температура.
- Пресните белтъци са склонни да се разбиват по-лесно.
- Започнете да разбивате яйчените белтъци на ниска скорост, след което постепенно увеличавайте скоростта на миксера, за да влезе повече въздух в тях и да станат по-пухкави.
-
Не намазнявайте формата за торта!
Белтъците в тази рецепта трябва да могат да набухнат и следователно да може тортата да увеличи обема си. Ако намазните страните и дъното с масло, тортата няма да набъбне правилно.
Използвайте пергаментова хартия, както е указано в рецептата, за да предотвратите залепването на тортата по формата.
-
Използвайте различна форма за торти
Ако нямате подходяща за ангелска торта форма, можете да използвате дълбока тава с размери 33 на 23 см. Може да се наложи да намалите времето за печене с 10 минути.
Тествайте за готовност, като леко докоснете средата на тортата. Ако се върне при леко докосване, това означава, че е готова.
-
Съхранение
Съхранете нисковъглехидратната ангелска торта при стайна температура до 2 дни или в хладилник в херметически затворен съд до 5 дни.
Още от здравословната ни кухня
Опитайте още един вариант на нисковъглехидратна торта с ягоди.
Ако ви е харесала нашата рецепта за кето ангелска торта, богата на протеини, можете да разгледате още много интересни предложения в секцията „Кето рецепти“ в нашия блог, както и в кулинарната ни книга „Кето фантазии„.
Присъединете се и към здравословната ни и споделена кухня във фейсбук.
Приятен апетит!
Източници
Няма източници
Блог
Рецепти
Популярни продукти
Свързани публикации
Пригответе си кето лимонова торта с крехки слоеве сочни безглутенови блатове, покрити с глазура от крема сирене с
Вдъхновени от популярния десерт наполеонка , решихме да приготвим кето торта „Наполеон“. Оказа се, че не е толкова
Свежо и здравословно предложение - шоколадова торта с авокадо, бърза за приготвяне, вкусна и идеална за кето режим.
Един Коментар
Здравейте. С какво мога да заменя колагена на прах?