Кето равиоли – безглутенови, с пълнеж от сирена

Обновена: 08.08.2024|
Кето равиоли, без глутен.

Меки като възглавнички, тези кето равиоли са сочни и подходящи за специални поводи или ако искате да изненадате семейството с различно ястие. Защо не и да поглезите сами себе си?

Отделете си един час време, съсредоточете се малко повече и създайте перфектните кето равиоли.

Да започваме!

 

 

Рецепта за кето равиоли със сирена

За улеснение използвайте нож за рязане на пица и форма за равиоли.

Време за приготвяне Порции Хранителна стойност в 1 равиола
60 минути 20 броя равиоли 2.6 г въглехидрати, 4 г протени, 6 г мазнини, 1.5 г фибри

 

Необходими продукти

За тестото:

  • 95 г бадемово брашно
  • 25 г кокосово брашно
  • 3 ч. л. хуск фибри
  • ¼ ч. л. сол
  • 2 ч. л. ябълков оцет
  • 1 яйце
  • 3-5 ч. л. вода

За пълнежа:

  • 1 с. л. екстра върджин зехтин
  • 1 ч. л. чесън на прах
  • 300 г спанак
  • 200 г рикота
  • 40 г пармезан, настърган
  • 30 г кедрови ядки
  • ¼ ч. л. настъргано индийско орехче
  • Сол и черен пипер на вкус
  • 1 яйчен жълтък

За сервиране:

  • 50 мл краве масло Гхи
  • 1 ч. л. чесън на прах
  • 3-4 стръкчета мащерка
  • 10 чери доматчета
  • 2-3 с. л. настърган пармезан
  • 2 с. л. екстра върджин зехтин

Изпълнение на рецептата за кето равиоли

Приготвяне на тестото:

  1. Смесете добре бадемовото и кокосовото брашна, заедно с хуска, в блендер или с миксер, за да се комбинират добре.
  2. Докато разбивате сухата смес, добавяйте бавно оцета. Когато се смеси добре, изсипете и разбитото яйце. Добавяйте водата постепенно, по една лъжица, докато се оформи топка тесто.
  3. Тестото трябва да е твърдо, но лепкаво при допир и без гънки – ако са се образували такива означава, че тестото и сухо и трябва да добавите още вода.
  4. Увийте тестото в стреч фолио и го месете с него няколко минути. Оставете го да почине за 15 минути пристайна температура и приберете в хладилника за още 45 минути.

Приготвяне на пълнежа:

  1. Загрейте зехтина в тиган на средна температура. Добавете чесъна и спанака, и сотирайте няколко минути, докато спанака омекне. Изключете котлона и, когато се охлади, с решетъчна лъжица извадете спанака върху дъска за рязане и го наситнете.
  2. Смесете го с рикотата, пармезана, кедровите ядки и индийското орехче. Овкусете със сол и пипер. Разбийте жълтъка и го добавете към сместа.

Сглобяване на кето равиолите:

  1. Разточете тестото върху хартия за печене възможно най-тънко, почти прозрачно, когато го насочите към светлина. Можете да използвате и преса за паста, ако разполагате с такава.
  2. Разрежете тестото на две равни части.
  3. Започнете с поставянето на по-малко от 1 с. л. пълнеж върху едната половина от тестото, на отстояние около 3 см. След което покрийте с другата половина, като притиснете добре с палци около пълнежа така, че да затворите отделните равиоли. След това ги отделете с нож или форма за равиоли.
  4. Приберете ги в хладилник за 15 минути.

Готвене на равиолите:

  1. Загрейте маслото Гхи, добавете чесъна и мащерката. Когато подправките отпуснат ароматите си, добавете охладените равиоли.
  2. Гответе, докато добият златист цвят.
  3. Сервирайте върху разполовени чери доматчета, овкусени със сол и черен пипер. Поръсете с пармезан и напръскайте с малко зехтин.

Още нисковъглехидратни предложения ще откриете и в кулинарната ни книга „Кето фантазии“.

 

Според дневния ви прием на въглехидрати можете да определите колко равиоли ви е позволено да включите в една порция:

  • Печени и натрошени кедрови ядки чудесно допълват вкусовете в пълнежа. Имайте предвид, че това ще повиши въглехидратите, тъй като в 100 г от ядките се съдържат 13.08 г от тях.
  • Към пълнежа можете да добавите и кайма или друго месо по избор.

 

Предложения за сервиране

За още кето рецепти посетете и кулинарния ни блог, секция „Кето рецепти“.

 

Още от здравословната ни кухня

 

Кето равиоли. Кето чийзкейк Страчатела.

За десерт бихме препоръчали кето чийзкейк страчатела.

 

Ако предложението ни за кето равиоли със сирена ви е харесало, присъединете се към здравословната ни и споделена кухня във фейсбук.

Приятен апетит!

Източници

Няма източници

Сподели тази статия, избери платформа!

Блог

Рецепти

6e86da08533725faaac8b2b11149f103?s=96&d=mm&r=g

Верджиния Георгиева е дипломиран книгоиздател в профил „Редакционно-издателски процес“. Акцентът върху езиковата и литературна компетентност е водещ за нея в процеса на писане, а интересите й са главно в сферата на здравословното хранене и начин на живот.

Свързани публикации

Оставете коментар