Пилешки крилца със спаначен кето сос
Хапването на пилешки крилца е много удобно, ако сме решили да гледаме хубав филм или сме се събрали с приятели. Повечето хора поръчват готови пилешки крилца от големи хранителни вериги, но в повечето случаи те винаги са панирани, съдържат брашно и е възможно да имат захар. Затова, при кето и здравословно хранене, като цяло, е по-добре да си ги приготвим вкъщи.
Към рецептата добавяме и един кето сос, който ще направи вкуса на крилцата още по-богат и наситен.
Пилешки крилца на фурна
Време за приготвяне | Порции | Нетни въглехидрати в порция |
---|---|---|
60 минути | 3 | 4,7 г |
Необходими продукти:
- 6 бр пилешки крилца
За маринатата:
- 50 г доматено пюре
- 25 мл филтрирана вода
- 1 ч. л. ябълков оцет
- 1/2 ч. л. чесън на прах
- 1 ч. л. лук на прах
- ½ ч. л. червен пипер
- ½ ч. л. черен пипер
- сол и пипер на вкус
- 1 с. л. зехтин
- 1 с. л. разтопено масло Гхи
За спаначения сос:
- 100 г спанак
- 50 г майонеза (за предпочитане домашна)
- 85 г заквасена сметана
- 1/2 ч. л. чесън на прах
- 1 ч. л. сол
Приготвяне на пилешки крилца:
- Сварете пилешките крилца, докато се отпенят. След това ги прехвърлете с решетъчна лъжица в чиния.
- Загрейте фурната на 200°C.
- Подгответе крилцата, като ги измиете и подсушите.
- Смесете останалите съставки в купа и потапяйте хубаво крилцата едно по едно (или повече, както ви е удобно). Можете и да използвате четка, с която да разнесете сместа поотделно върху всяко. Не използвайте цялата смес – оставете малко за повторно намазване на крилцата.
- Разпределете подготвените пилешки крилца в тава, покрита с хартия за печене, и ги сложете във фурната за около 15 минути. След това ги извадете и намажете с останалия сос. Върнете ги да се пекат още 15 минути.
- Подгответе соса, като измиете добре спанака, подсушете го хубаво (ако е необходимо – между няколко парчета кухненска хартия). Нарежете го на дребно, за да се разнесе хубаво в соса за крилцата.
- Смесете всички съставки и ги разбъркайте добре.
- Поднесете хрупкавите пилешки крилца с кето спаначения сос.
Крилцата са ароматни, хрупкави и чудесна алтернатива, ако се завърне носталгията ни по пържените пилешки крилца с различни панировки. За да стане рецептата още по вкусна, добавяме и кето сос, в който можем да потапяме нашите пилешки крилца за още по-чудесен вкус.
Спаначен кето сос за пилешки крилца
За ползите от спанака сме говорили и преди, можете да прочетете повече в статията Ползи от консумацията на спанак. Ето какво ще ви бъде необходимо, за да си приготвите кето сос за пилешките крилца.
Готови сте да посрещнете вашите гости за домашна кино вечер и да ги изненадате с апетитни пилешки крилца и вкусен кето сос със спанак.
Още от здравословната ни кухня
Ако нашата рецепта за пилешки крилца ви е харесала, можете да разгледате още много подобни предложения в секцията „Рецепти“ в нашия блог.
Присъединете се и към здравословната ни и споделена кухня във фейсбук.
Приятен апетит!
Източници
Няма източници
Блог
Рецепти
Свързани публикации
Ако обичате вкусната храна, която с радост бихте споделили с близки и приятели, то
Хрупкави пилешки крилца на фурна с ароматно масло и млечен сос е едно от
Пилешко къри “Country Captain Chicken” е ястие от индийската кухня. Състои се от запържено