Опитвали ли сте кето пържени филийки? Ако не сте, днес сме приготвили за вас две много подходящи за спазване на кето режим рецепти, които определено са дори по-вкусни от класическата рецепта.

Насладете им се!

 

Рецепта за кето пържени филийки

Кето пържени филийки са чудесен вариант да започнете деня с нещо апетитно и също толкова вкусно като оригиналната рецепта. Ето как да си ги приготвите с нисковъглехидратни съставки.

 

Време за приготвяне: 10 минути

Порции: 2 пържени филийки

Хранителен състав в 1 порция: 4 г нетни въглехидрати, 38 г мазнини, 16 г протеин и 426 калории.

Необходими продукти:

  • 1 ч. л. краве масло Гхи за намазняване
  • 2 с. л. бадемово брашно
  • 2 с. л. кокосово брашно
  • 1 ½ ч. л. бакпулвер
  • Щипка сол
  • 2 яйца
  • 2 с. л. готварска сметана

За паниране на филийките:

  • 2 яйца
  • 2 с. л. готварска сметана
  • ½ ч. л. канела на прах
  • 1 ч. л. екстракт от ванилия (по желание)
  • Щипка сол
  • 2 с. л. краве масло Гхи
Кокосово брашно 500 г7.80лв.
Бадемово брашно 300 гр13.00лв.
Краве масло Гхи18.40лв.25.00лв.

Начин на приготвяне:

Започнете с приготвянето на кето филийките:

  1. За целта намажете стъклен съд с плоско дъно с краве масло.
  2. Смесете в голяма купа бадемовото с кокосовото брашна, бакпулвера и солта. Разбъркайте с вилица или телена бъркалка сухите съставки.
  3. Разбийте яйцето в друга купа, добавете готварската сметана, разбъркайте. Изсипете сместа в купата със сухите съставки и комбинирайте до получаване на гладка смес без бучки.
  4. Прехвърлете сместа в чаша и поставете в микровълнова фурна на висока мощност (приблизително 700 вата) за 2 минути.
  5. Проверете след 1 минута дали хлябът е готов и ако не е, върнете за още 15-30 секунди.
  6. Оставете след това да изстине, след което извадете от чашата и нарежете на две половини.

Приготвяме панировката за пържени филийки:

  1. В купа чукнете яйцата, добавете сметаната, канелата, екстракта от ванилия и щипка сол. Разбъркайте сместа и изсипете върху филийките хляб и ги оставете да се накиснат.
  2. Обърнете ги няколко пъти, така че да поемат възможно най-много от яйчената смес.
  3. Загрейте краве масло в тиган и запържете филийките.
  4. Сервирайте вкусните кето пържени филийки веднага.

 

Съвети за приготвяне на кето пържени филийки

  1. Рецептата за пържени филийки се приготвя от хляб с ниско съдържание на въглехидрати, запечен в микровълнова фурна.

Вие може да използвате кето хляб с бадемово брашно, облачен хляб с тепенада или друга любима ваша рецепа за кето хляб.

  1. Ако не искате да мерите сухите съставки всеки път, пригответе си сместа за печене предварително.

За целта смесете 10 с. л. бадемово брашно с 10 с. л. кокосово брашно, 1 ч. л. сол и 2 ½ с. л. бакпулвер. С тази готова смес можете да приготвите 10 филии кето хляб.

 

Съвети за поднасяне на кето пържени филийки

Поднесете пържените филийки с:

  • Горски плодове
  • Поръсени със стевиола на прах
  • Парче сирене (краве, фета, моцарела, гауда) или кашкавал
  • Домашен кето течен шоколад
  • Лешников тахан с фибри
  • Шоколад със стевия

 

Лешников тахан с фибри13.00лв.
Шоколад със Стевия4.80лв.
Стевиола прах 350 г21.60лв.

 

Кето рецепта за пържени филийки с псилиум хуск фибри

Кето пържени филийки са вкусен начин да започнете деня си здравословно. Приготвят се бързо и лесно.

Време за приготвяне: 10 минути

Порции: 1 пържена филийка

Хранителен състав в 1 порция: 4,8 г нетни въглехидрати, 48,2 г мазнини, 17,6 г протеин и 533 калории.

Необходими продукти за филийката:

  • 1 с. л. краве масло (Гхи или кокосовото масло)
  • 3 с. л. бадемово брашно
  • 1 ч. л. псилиум хуск фибри
  • ½ ч. л. бакпулвер
  • Щипка морска сол
  • 1 яйце

За панировката:

  • 1 яйце
  • 1 с. л. готварска сметана
  • ½ ч. л. канела на прах
  • ½ ч. л. екстракт от ванилия
  • 1 ½ ч. л. стевиола на прах (или еритритол)
  • 1 с. л. краве масло Гхи

За сервиране (по желание):

  • Шепа горски плодове
  • Стевиола на прах
Хуск фибри 200 г - за готвене и пречистване10.60лв.

Начин на приготвяне:

Започнете с приготвянето на филийките. За целта:

  1. Разтопете кравето масло Гхи или кокосовото масло в малък стъклен правоъгълен съд.
  2. Междувременно в малка купа смесете бадемовото брашно, псилиум хуск фибрите, бакпулвера и морската сол.
  3. Разбъркайте и изсипете сухите съставки в съда с разтопеното масло. Добавете яйцето и разбъркайте всички съставки до гладкост. Изравнете със задната част на лъжица.
  4. Загрейте в микровълнова фурна за около 90 секунди или до готовност. Друг вариант е да изпечете в загрята до 177 градуса фурна за около 15 минути или до готовност.
  5. С помощта на нож отделете краищата на хлебчето, след това обърнете върху чиния или хартия.
  6. Нарежете наполовина, за да оформите две дебели филийки.

Пригответе сместа за паниране на филийките.

  1. Чукнете в малка купа яйцето. Добавете течната сметана, канелата, екстракта от ванилия и стевиолата на прах.
  2. Разбъркайте всички съставки с телена бъркалка до получаване на гладка смес.
  3. Потопете готовите кето филийки в яйчената смес и оставете да се напоят от двете страни.
  4. Загрейте тиган на средно силен огън и разтопете кравето масло Гхи.
  5. Запържете напоените филийки за около 60-90 секунди на страна или до златист загар.
  6. Поръсете кето пържени филийки със стевиола на прах и/или поднесете с любимите си горски плодове.

 

Още от здравословната ни кухня

 

Кето пържени филийки. Домашен кето шоколад.

Спазването на кето диета не може да ни попречи да се поглезим с нещо сладко. Затова можем да си приготвим вкусен домашен кето шоколад.

 

Ако тези рецепти за кето пържени филийки са ви харесали, можете да разгледате още много подобни предложения в секцията „Кето рецепти“ в нашия блог.

Присъединете се и към здравословната ни и споделена кухня във фейсбук.

Приятен апетит!

Кето фантазии29.00лв.
Лешников тахан с фибри13.00лв.
Шоколад със Стевия4.80лв.
Кокосово брашно 500 г7.80лв.
Бадемово брашно 300 гр13.00лв.
Хуск фибри 200 г - за готвене и пречистване10.60лв.
Краве масло Гхи18.40лв.25.00лв.
Стевиола прах 350 г21.60лв.