Опитвали ли сте кето пържени филийки? Ако не сте, днес сме приготвили за вас две много подходящи за спазване на кето режим рецепти, които определено са дори по-вкусни от класическата рецепта. Насладете им се!
Рецепта за кето пържени филийки
Кето пържени филийки са чудесен вариант да започнете деня с нещо апетитно и също толкова вкусно като оригиналната рецепта. Ето как да си ги приготвите с нисковъглехидратни съставки.
Време за приготвяне | Порции | Хранителен състав в 1 порция |
---|---|---|
10 минути | 2 пържени филийки | 4 г нетни въглехидрати, 38 г мазнини, 16 г протеин и 426 калории |
Необходими продукти:
- 1 ч. л. краве масло Гхи за намазняване
- 2 с. л. бадемово брашно
- 2 с. л. кокосово брашно
- 1 ½ ч. л. бакпулвер
- щипка сол
- 2 яйца
- 2 с. л. готварска сметана
За паниране на филийките:
- 2 яйца
- 2 с. л. готварска сметана
- ½ ч. л. канела на прах
- 1 ч. л. стевиола с ванилия/екстракт от ванилия (по желание)
- щипка сол
- 2 с. л. краве масло Гхи
Начин на приготвяне:
Започнете с приготвянето на кето филийките:
- За целта намажете стъклен съд с плоско дъно с краве масло Гхи.
- Смесете в голяма купа бадемовото с кокосовото брашна, бакпулвера и солта. Разбъркайте с вилица или телена бъркалка сухите съставки.
- Разбийте яйцето в друга купа, добавете готварската сметана, разбъркайте. Изсипете сместа в купата със сухите съставки и комбинирайте до получаване на гладка смес без бучки.
- Прехвърлете сместа в чаша и поставете в микровълнова фурна на висока мощност (приблизително 700 вата) за 2 минути.
- Проверете след 1 минута дали хлябът е готов и ако не е, върнете за още 15-30 секунди.
- Оставете след това да изстине, след което извадете от чашата и нарежете на две половини.
Приготвяме панировката за пържени филийки:
- В купа чукнете яйцата, добавете сметаната, канелата, стевиолата с ванилия/екстракта и щипка сол. Разбъркайте сместа и изсипете върху филийките хляб и ги оставете да се накиснат.
- Обърнете ги няколко пъти, така че да поемат възможно най-много от яйчената смес.
- Загрейте краве масло Гхи в тиган и запържете филийките.
- Сервирайте вкусните кето пържени филийки и им се насладете топли.
Кокосово брашно 500 г 7.80лв. Бадемово брашно 300 гр 13.00лв. Краве масло Гхи 18.40лв. – 38.00лв. Стевиола ванилия 10.80лв.
Кето рецепта за пържени филийки с псилиум хуск фибри
Кето пържени филийки са вкусен начин да започнете деня си здравословно. Приготвят се бързо и лесно.
Време за приготвяне | Порции | Хранителен състав в 1 порция |
---|---|---|
10 минути | 1 пържена филийка | 4,8 г нетни въглехидрати, 48,2 г мазнини, 17,6 г протеин и 533 калории |
Необходими продукти за филийката:
- 1 с. л. краве масло Гхи/кокосовото масло
- 3 с. л. бадемово брашно
- 1 ч. л. псилиум хуск фибри
- ½ ч. л. бакпулвер
- щипка морска сол
- 1 яйце
За панировката:
- 1 яйце
- 1 с. л. готварска сметана
- ½ ч. л. канела на прах
- ½ ч. л. стевиола с ванилия/екстракт от ванилия
- 1 ½ ч. л. стевиола на прах/еритритол
- 1 с. л. краве масло Гхи
За сервиране (по желание):
- шепа горски плодове
- стевиола на прах
Начин на приготвяне:
Започнете с приготвянето на филийките. За целта:
- Разтопете кравето масло Гхи/кокосовото масло в малък стъклен правоъгълен съд.
- Междувременно в малка купа смесете бадемовото брашно, псилиум хуск фибрите, бакпулвера и морската сол.
- Разбъркайте и изсипете сухите съставки в съда с разтопеното масло. Добавете яйцето и разбъркайте всички съставки до гладкост. Изравнете със задната част на лъжица.
- Загрейте в микровълнова фурна за около 90 секунди или до готовност. Друг вариант е да изпечете в загрята до 177 градуса фурна за около 15 минути или до готовност.
- С помощта на нож отделете краищата на хлебчето, след това обърнете върху чиния или хартия.
- Нарежете наполовина, за да оформите две дебели филийки.
Пригответе сместа за паниране на филийките.
- Чукнете в малка купа яйцето. Добавете течната сметана, канелата, стевиолата с ванилия/екстракта и стевиолата на прах.
- Разбъркайте всички съставки с телена бъркалка до получаване на гладка смес.
- Потопете готовите кето филийки в яйчената смес и оставете да се напоят от двете страни.
- Загрейте тиган на средно силен огън и разтопете кравето масло Гхи.
- Запържете напоените филийки за около 60-90 секунди на страна или до златист загар.
- Поръсете кето пържени филийки със стевиола на прах и/или поднесете с любимите си горски плодове.
Други нисковъглехидратни рецепти ще откриете и в кулинарната ни книга „Кето фантазии“, както и в нейното продължение „Кето фантазии 2″.
Кето фантазии 31.62лв. Кето фантазии 2 31.62лв. Хуск фибри 200 г - за готвене и пречистване 11.50лв.
Съвети за приготвяне на кето пържени филийки
Рецептата за пържени филийки се приготвя от хляб с ниско съдържание на въглехидрати, запечен в микровълнова фурна. Вие може да използвате:
- кето хляб с бадемово брашно
- облачен хляб с тепенада
- друга любима ваша рецепа за кето хляб
Ако не искате да мерите сухите съставки всеки път, пригответе си сместа за печене предварително. За целта смесете:
- 10 с. л. бадемово брашно
- 10 с. л. кокосово брашно
- 1 ч. л. сол
- 2 ½ с. л. бакпулвер
С тази готова смес можете да приготвите 10 филии кето хляб.
Съвети за поднасяне на кето пържени филийки
Поднесете пържените филийки с:
- горски плодове
- поръсени със стевиола на прах
- парче сирене (краве, фета, моцарела, гауда) или кашкавал
- домашен кето шоколад
- кето течен шоколад
- лешников тахан с фибри
- шоколад със стевия
Кето течен шоколад 250 г 11.80лв. – 60.00лв. Шоколад със Стевия 4.80лв. Стевиола прах 350 г 21.60лв.
Още от здравословната ни кухня

Спазването на кето диета не може да ни попречи да се поглезим с нещо сладко. Затова можем да си приготвим вкусен домашен кето шоколад.
Ако тези рецепти за кето пържени филийки са ви харесали, можете да разгледате още много подобни предложения в секцията „Кето рецепти“ в нашия блог.
Присъединете се и към здравословната ни и споделена кухня във фейсбук.
Приятен апетит!
Оставете коментар