Кето тапас – 6 бързи и лесни идеи

Обновена: 10.04.2024|
Кето тапас рулца от сьомга.

Очаквате гости тази вечер или някой току-що дойде неочаквано? Не се притеснявайте! Кето тапас са лесни за подготовка и със сигурност ще очароват вашите гости, а освен всичко това са и кето, така че можете да им се насладите. Свежите сезонни съставки са лесни и бързи за приготвяне.

 

Тапас и Испания

Ако светът знае едно нещо за яденето в Испания, това са тапас. Но какво точно са тапас? Ако зададете на десет испанци този въпрос, без съмнение ще получите десет различни отговора. Тапас са снакс, хапки или малки предястия, които са традиционна храна в Испания. Някои от тях са горещи, други са студени. Тапас могат да варират в различни форми в различните испански градчета.

Но едно нещо е вярно: Испания не би била Испания без тапас.

Днес тапасите са популярни в цял свят и много хора ги приготвят за градинско парти, рожден ден или когато очакват гости, защото са изключително вкусни и почти не отнемат време за приготвяне.

keto 02
keto 01
keto 02
keto 01

 

1. Кето канапета от пушена сьомга и лимон

Това кето предястие изглежда много елегантно и отнема само 20 минути за приготвяне. Кето канапето съдържа 0 г въглехидрати и гарантира много удоволствие.

Време за приготвяне Порции Хранителна стойност в 1 порция
20 минути 2 3,5 г нетни въглехидрати
210 калории
7,8 г протеин
16 г мазнини

Нужните съставки:

  • 1 краставица (~200 г)
  • 1 авокадо (~200 г)
  • 2 с. л. дижонската горчица (~30 г)
  • 1 ч. л. кокосово масло
  • 2 стръка пресен копър (~0,40 г)
  • 50 г пушена сьомга

 

Начин на приготвяне:

  1. Нарежете краставицата на кръгчета с дебелина 5 мм.
  2. Подгответе соса, използвайки дижонската горчица, кокосово масло, копър и авокадо.
  3. Поставете кръгчетата от краставица в чиния или плато.
  4. На всяко кръгче подредете последователно парченце сьомга, малко авокадо и полейте със соса.
  5. Закрепете с бамбукови шишчета всяко канапе.

 

2. Рулца от тиквички с крема сирене и сьомга

Тази свежа лятна рецепта е абсолютен фаворит на всеки, който я опита.

Време за приготвяне Порции Хранителна стойност в 1 порция
20 минути 4 3,75 г нетни въглехидрати
193 калории
9,25 г протеин
15.7 г мазнини

 

Нужните съставки:

  • 2 тиквички (~300 г)
  • 200 г крема сирене (може сирене Филаделфия или друг вид, според вкуса)
  • 100 г пушена сьомга
  • 1 с.л. екстра върджин зехтин
  • Копър и лимон (по избор)
  • сол

Начин на приготвяне:

  1. Тиквичките нарязваме на тънки лентички по дължина. Посоляваме, намазваме със зехтин и гриловаме на скара или оребрен тиган. След това оставяме настрана да се охладят.
  2. Когато изстинат, върху всяка тиквичка намазваме тънък слой крема сирене, поставяме парченце сьомга и по желание поръсваме със ситно нарязан копър и малко сок от лимон.
  3. Оформяме рулцата и сервираме нашия кето тапас на гостите.

 

3. Начос кето чипс от тиквички

 

Кето тапас чипс от тиквички.

 

Този хрупкав вегетариански чипс е идеален за гости или кино вечер, благодарение на ароматите на тако подправките и кокосово масло за пържене.

Време за приготвяне Порции Хранителна стойност в 1 порция
20 минути 2 4 г нетни въглехидрати
160 калории
2,4 г протеин
14,4 г мазнини

 

Нужните продукти:

  • 2 тиквички (~300 г)
  • 2 с.л. кокосово масло
  • Сол и пипер, на вкус
  • 1 с.л. сушен розмарин (по избор)

 

Начин на приготвяне:

  1. Нарязваме тиквичките на тънки кръгчета, подсушаваме хубаво, подправяме ги.
  2. Запържваме за няколко секунди в кокосово масло, на няколко порции, докато станат хрупкави.

 

4. Наруто „суши“ рулца

Само с 2 чисти въглехидрати на порция, това кето предястие съдържа здравословни мазнини от сурова сьомга и авокадо, всички увити в хрупкави филийки краставици.

Време за приготвяне Порции Нетни въглехидрати
20 минути 2 2 г

Нужните съставки:

  • 1 краставица (~200 г)
  • 100 г пушена сьомга
  • 1 авокадо (~200 г)
  • 50 г крема сирене

 

Начин на приготвяне:

  1. Нарязваме краставицата на тънки и дълги ленти с белачка за зеленчуци, след това добавяме пълнежа от авокадо, крема сирене и сьомга на върха и навиваме на рулце.
  2. Можете да закрепите по-добре рулцето с помощта на бамбукова клечка или шишче.

Кето тапас са готови за поднасяне!

 

5. Кето тапас с чедър сирене и бекон

Тези кюфтенца от сирене и бекон не са просто фантастични, те са кетостични!

Имайте предвид, че тази рецепта е висококалорична поради основните съставки като бекон, крема сирене и масло Гхи

Време за приготвяне Порции Хранителна стойност в 1 порция
20 минути 2 4,2 г нетни въглехидрати
695 калории
32 г протеин
61 г мазнини

 

Нужните съставки:

  • 8 слайса бекон (~100 г)
  • 2 с. л. краве масло Гхи
  • 100 г крема сирене
  • 100 г сирене чедър
  • 1/3 ч. л. черен пипер (по избор)
  • 1/3 ч. л. чили на прах (по избор)

 

Начин на приготвяне:

  1. Запържваме бекона с масло Гхи до златисто кафяво. Изваждаме го от котлона и оставяме да се охлади. След това го нарязваме на малки парченца и го поставяме в средна купа.
  2. В по-голяма купа смесваме остатъчната мазнина от пърженето на бекона с всички останали съставки. Оставяме сместа в хладилника за 15 минути.
  3. След като сместа се охлади и стегне, оформяме от нея топки с размер на орех. Направените кюфтенца овалваме в нарязания бекон и сервираме нашия кето тапас.

 

6. Хумус с ниско съдържание на въглехидрати

 

Кето хумус с карфиол, подредене на масата, заедно с купа маслини, зехтин и сусам.

 

Хумус без нахут? Вижте тази лесна рецепта за кето тапас хумус от карфиол.

Време за приготвяне Порции Хранителна стойност в 1 порция
20 минути 2 7,8 г нетни въглехидрати
375 калории
5,6 г протеин
37 г мазнини

 

Нужните продукти:

  • 250 г сварен карфиол
  • 30 г сусамов тахан
  • 1 стрък пресен чесън (~125 г)
  • 4 с. л. екстра върджин зехтин
  • 50 г маслини (без костилки)
  • ½ ч. л. червен пипер
  • ½ ч. л. кимион на прах (по избор)
  • 5 стръка магданоз (~25 г)
  • сок от един лимон/лайм (по избор)

 

Начин на приготвяне:

  1. Сваряваме карфиола и го намачкваме на пюре.
  2. Смесваме го заедно с останалите продукти и пасираме всичко до кремообразна текстура.

 

Очакваме вашите снимки на кето тапас!

Ако са ви харесали рецептите за кето тапас и желаете да научавате за други подобни здравословни рецепти се присъединете към нашата кухня във фейсбук!

Приятен апетит от екипа на forlife.bg!

Източници

Няма източници

Сподели тази статия, избери платформа!

Avatar of Верджиния Георгиева
Верджиния Георгиева е дипломиран книгоиздател в профил „Редакционно-издателски процес“. Акцентът върху езиковата и литературна компетентност е водещ за нея в процеса на писане, а интересите й са главно в сферата на здравословното хранене и начин на живот.

Блог

Рецепти

Свързани публикации

Един Коментар

  1. Венелин Иванов 05.09.2019 at 15:21 - Отговор

    Страхотни рецепти. Много ме улесняват и ми дават и нови идеи и комбинации за което рецепти. Благодаря !!!

Оставете коментар

Обновена: 10 април 2024 в 15:26 | Публикувана: 21 юни 2019 в 17:20 | Категория: Студени и топли предястия в режим на кетоза - Фор Лайф, Кето рецепти