Изключително лесно и бързо можем да си приготвим домашен кето шоколад. Можем да го използваме за приготвяне на кето десерти, смутита, шейкове или за задоволяване на нуждата от сладко по време на диета.

Шоколадът има редица доказани ползи за здравето. Той е богат източник на антиоксиданти. Може да намали риска от сърдечни заболявания.

Представяме ви три бързи за приготвяне нисковъглехидратни рецепти за домашен кето шоколад с различни добавки, масла и аромати.

 

Домашен кето шоколад с какаово масло

Вече можем да се насладим на домашно приготвен кето шоколад. Нужни са ни само 3 съставки, формичка за шоколад и няколко минути. Веднъж след като опитате този десерт, ще искате да си приготвите дузина от него, за да имате винаги подръка нисковъглехидратно сладко изкушение.

Време за приготвяне: 10 минути

Хранителен състав в порция от 12 грама (4 шоколадови квадратчета): 1,5 г въглехидрати, 0,9 г фибри, 8,7 г мазнини, 0,5 г протеин и 81 калории.

Порции: 12 парчета кето шоколад

Необходими продукти:

  • 100 г какаово масло
  • 6 с. л. неподсладено какао на прах (около 50 г)
  • 30 г стевиола на прах

 

По желание:

  • Екстракт от ванилия
  • Канела
  • Щипка морска сол
  • Индийско орехче
  • Кардамон
  • Лют червен пипер на люспи
  • Домашна кето гранола
  • Шепа ядки (бадеми, орехи или други)
  • Семена (ленено, сусамово или други)

Начин на приготвяне:

  1. Разтопете какаовото масло в тенджерка, като разбърквате непрекъснато.
  2. Добавете какаото на прах и стевията и разбъркайте, докато се смесят.
  3. Добавете по желание добавка от гореизброените и разбъркайте.
  4. Изсипете сместа в силиконова форма за шоколад или върху пергаментова хартия.
  5. Сложете във фризер или в хладилник, докато стегне домашния кето шоколад.

Ако разполагате с различни силиконови формички, може да приготвите шоколадови бонбони.

 

Домашен кето шоколад с кокосово масло

Удивително вкусен домашен тъмен кето шоколад, приготвен с кокосово масло, какао на прах и орехи. Поднесете няколко парченца шоколад с еспресо.

Насладете се на вкусен сладък десерт с приятен фин кокосов вкус с нотка и аромат на ядки и какао.

Време за приготвяне: 35 минути

Порции: 5

Хранителен състав в порция от 2 парчета: 3 г въглехидрати, 2 г фибри, 15 г мазнини, 2 г протеин и 142 калории.

Необходими продукти:

  • 50 г кокосово масло
  • 25 г неподсладено какао на прах
  • ½ ч. л. екстракт от ванилия
  • ½ ч. л. стевиола на прах
  • 30 г орехи или пекани, наситнени

 

Начин на приготвяне:

  1. Сложете кокосовото масло в купа и го разтопете за 20-30 секунди в микровълнова фурна. Ако желаете, може да го разтопите и на водна баня.
  2. Изсипете какаото на прах, екстракта от ванилия и стевията. Разбъркайте съставките.
  3. Добавете ядките, нарязани на едро.
  4. Разбъркайте отново и прехвърлете шоколадовата смес в силиконова форма за бонбони или шоколад.
  5. По желание може да гарнирате шоколада с парченца ядки.
  6. Замразете за около 20 минути или докато стегне, след което извадете хрупкавия кето шоколад от силиконовата форма.
  7. Съхранете в хладилник в херметически затворен съд до една седмица.

Забележка:

Този шоколад се топи много по-лесно в сравнение с домашния кето шоколад с какаово масло. Това се дължи на факта, че температурата на топене на кокосовото масло е 24 градуса, докато тази на какаовото масло е между 34 и 38 градуса.

 

Абонирай се за ежедневни предложения с кето рецепти, като ни изпратиш съобщение „Меню“ в месинджър от нашата фейсбук страница.

 

Течен кето шоколад с лешници

Този течен кето шоколад е идеално високомазнинно сладко изкушение, подходящо за спазване на кето диета. Не съдържа млечни продукти и захар и освен това не повишава кръвната захар.

Време за приготвяне: 30 минути

Хранителен състав в порция от 16 г или 1 с.л. течен кето шоколад: 1,4 г нетни въглехидрати, 9 г мазнини, 1,9 г протеин и 93 калории.

Необходими продукти:

  • 150 г белени лешници
  • 130 г ядки макадамия
  • 75 г бадеми
  • 100 г домашен кето шоколад или шоколад със стевия
  • 1 с. л. кокосово масло
  • 2 с. л. стевия на прах
  • 1 с. л. какао на прах
  • 1-2 ч. л. екстракт от ванилия или няколко капки стевия сироп
  • Щипка морска сол

 

Начин на приготвяне:

  1. Загрейте фурната до 190 градуса с вентилатор .
  2. Разстелете белените лешници, ядките макадамия и бадемите в тава. Изпечете за около 8-10 минути, докато леко покафенеят.

Ако използвате цели необелени лешници, след като ги изпечете премахнете люспата им. Това ще направи течния кето шоколад хомогенен и няма да промени вкуса му.

  1. Извадете ядките от фурната и ги оставете да се охладят за 15 минути.
  2. Сложете шоколада с кокосовото масло в купа, която поставете върху тенджера с вряща вода. Уверете се, че водата не докосва дъното на купата. Разбърквайте съставките, докато се разтопят.
  3. Сложете изпечените ядки в кухненски робот и блендирайте до гладка смес за няколко минути.
  4. Когато смелите достатъчно ядките, така че да станат полутечни, изсипете разтопения шоколад с кокосовото масло.
  5. Добавете стевията на прах, какаото и екстракта от ванилия. По желание и щипка морска сол.
  6. Блендирайте отново до получаване на гладка смес.
  7. Изсипете течния кето шоколад в буркан и го оставете да се охлади в хладилник.
  8. Съхранете до 3 месеца в хладилник.

 

Още от здравословната ни кухня

 

Кето шоколад. Сурова торта.

Спазването на кето диета не може да ни попречи да се поглезим с нещо сладко. Затова можем да си приготвим вкусна и нисковъглехидратна сурова торта с кето шоколад.

 

Ако тези рецепти за домашен кето шоколад са ви харесали, можете да разгледате още много подобни предложения в секцията „Кето рецепти“ в нашия блог.

Присъединете се и към здравословната ни и споделена кухня във фейсбук.

Приятен апетит!