Кето шоколадови бисквити е нисковъглехидратен десерт, който не съдържа захари и все пак е толкова вкусен. Те са ароматни, апетитно сладки и богати на полезни мазнини, което ги прави подходящ десерт за спазване на кето диета.

За да са сладки бисквитките сме използвали напълно натурален подсладител – стевиола на прах, която не оставя странен послевкус, какъвто оставят повечето алтернативни подсладители.

А за тези, които не могат да си представят бисквитите, без да има в състава им шоколад, сме добавили в рецептата шоколад със стевиола. Той е здравословна алтернатива, тъй като съдържа напълно натурални съставки и минимум 70% какао.

 

Рецепта за кето шоколадови бисквити

Рецептата съдържа съставки за приготвянето на 18 броя кето шоколадови бисквити. Нека разберем какво ни е необходимо, за да си ги приготвим:

Необходими продукти:

 

Начин на изпълнение на рецептата за кето шоколадови бисквити:

  1. Включете фурната да загрее до достигане на 180 градуса.
  2. Чукнете яйцата в купа и ги разбъркайте заедно с разтопеното краве масло Гхи, екстракта от ванилия и сметаната. Прибавете бадемовото брашно, солта и стевиолата на прах.
  3. Шоколада със стевиола нарежете на малки парченца и го изсипете към сместа за бисквити. Разбъркайте всички съставки и от получената смес оформете няколко топки.
  4. Поставете хартия за печене на дъното на тавичка и подредете готовите топчета на разстояние едно от друго. Натиснете всяко от тях с дъното на чаша (предварително намазано с разтопено кокосово масло).
  5. Изпечете бисквитите до златист загар или до готовност за 17-19 минути.

Кето шоколадови бисквити се приготвят много бързо, а и лесно. Ще имате готов десерт за по-малко от 30 минути.

 

Идеи за сервиране на кето шоколадови бисквити

Хапнете кето шоколадови бисквити за закуска с чаша топла напитка или ги опаковайте в кутия и пригответе за работа. Предлагаме ви да им се насладите с напитки като кето масала чай или с бронирано кафе.

За да си приготвим кето масала чай са ни необходими три основни съставки – чай, подправки и мляко. Чаят може да бъде черен, зелен или някой от любимите ви. Използва се подправката кардамон, която придава приятен аромат на напитката.

Може да използвате кокосово или ядково мляко и да го комбинирате с вода в различни пропорции, за да намалите съдържанието на въглехидрати.

Без значение дали ще сервирате кето шоколадови бисквити с топла напитка или ще си ги хапнете просто така, те винаги са добър избор за здравословен десерт между хапванията или когато ви се яде нещо сладко, без да изпитвате угризения след това. Децата щом чуят, че са с шоколад, веднага ще поискат още.

 

Защо да използваме краве масло Гхи?

Използваното в рецептата краве масло Гхи е богат източник на мастноразтворимите витамини A, D, E и K, както и на полезните омега-3 и омега-9 мастни киселини. Съдържа също и други органични съединения. Всички те имат множество ползи за здравето ни.

Освен това маслото Гхи има изключителни антиоксидантни свойства, благодарение на съдържащия се в него витамин E. Приготвянето на здравословни кето десерти с Гхи помага на тялото да усвои повече хранителни вещества.

Пречистеното краве масло Гхи е важен източник на средноверижни мастни киселини, които се усвояват по-лесно от организма и се превръщат бързо в енергия. Те подсилват метаболизма и помагат за свалянето на натрупалите се килограми.

Маслото Гхи съдържа минимални количества от млечната захар лактоза и млечния протеин казеин. Това го прави добър източник на мазнини за хората, които имат непоносимост към лактоза, алергия към млечни продукти или спазват кето режим на хранене.

 

Хранителни вещества в 100 г краве масло Гхи:

Калории 881
Въглехидрати 0.5 г
Фибри 0.5 г
Протеин 0.2 г
Мазнини 881

 

Още от здравословната ни кухня

 

Кето тарталети и кето шоколадови бисквити.

Още един вариант за кето десерт с шоколад със стевиола са кето тарталетите.

 

Ако тази рецепта за кето шоколадови бисквити ви е харесала, можете да разгледате още много подобни предложения в секцията „Рецепти“ в нашия блог.

Можете да се присъедините и към здравословната ни и споделена кухня във фейсбук.

Приятен апетит!