Домашно приготвени Кето Баунти барчета + видео рецепта

Обновена: 29.02.2024|

 

 

Домашно приготвените кето Брауни имат по-добър вкус и от оригиналния шоколадов десерт и се нуждаят само от 5 съставки! Тази лесна 5-минутна рецепта комбинира шоколад и кокос, и е бърз десерт. Вкусът им е идентичен с този на обикновения баунти вкус – сладък кокосов пълнеж, покрит с шоколад! Но без добавена захар и излишни въглехидрати!

Неустоим вкус в кето предложение, което е и веган, тази рецепта ни радва и с липсата на глутен, който е основен алерген, водещ до напълняване. Текстурата на тези домашно приготвени барчета е точно като самия десерт – кокосовият пълнеж е гъст, ронлив и леко дъвчащ.

keto baner 011
keto 01

Тези баунтита са приготвят бързо – кето десерти, с високо съдържание на мазнини. Мазнините в тези малки кето барчета вероятно ще задоволят желанията за глад и сладко. Те са умерени в количеството протеини и идеални за кетогенната диета, ако търсите да намалите приема на протеини и да запазите въглехидратите си много ниски.

keto baner 011
keto 01

 

За да си направите Кето Баунти, имате нужда само от 5 съставки

  • кокосови стърготини
  • кокосово мляко от консерва
  • Стевиола за подслаждане
  • кокосово масло
  • шоколад със Стевиола

Това е всичко!

Как да си приготвим кето Баунти

Със супер ниското си съдържание на въглехидрати и без захар, тези домашно приготвени барчета се нуждаят от 4 съставки и отнемат само 5 минути! Освен това са веган и без глутен!

Нужните съставки:

За пълнежа:

  • 4 ч. ч. кокосови стърготини
  • 2 с. л. Стевиола с ванилия сироп (за подслаждане по желание)
  • 2/3 ч. ч. разтопено кокосово масло
  • 2/3 ч. ч. кокосово мляко от консерва

За шоколадовата глазура:

  • 100 г черен шоколад със Стевиола

 

Да пристъпим към приготвянето на кето баунти:

 

Домашни кето баунти барчета.

 

  1. Подготвяме плосък квадратен съд (примерни размери 25 х 25 см) с пергаментна хартия и оставяме настрана.
  2. В голяма купа за смесване, с помощта на миксер или на ръка, разбъркваме всички съставки, с изключение на шоколада, докато стане плътно тесто.
  3. Изсипваме тестото за кокосовия пълнеж в съда и натискаме плътно с пръсти на място. Охлаждаме във фризера за около 5 мин до твърдост.
  4. След като се втвърди, нарязваме кокосовия блат на 24 малки пръчици или 12 по-големи. Поставяме отново във фризера за 5-10 мин.
  5. През това време разтапяме шоколада на водна баня на умерена температура. Вадим кокосовите пръчици от фризера и потапяме всяка в разтопения шоколад, докато се покрият равномерно и подреждаме на хартия за печене. След като всички барчета са готови, охлаждаме във фризера до фиксиране. Обикновено 5-10 минути са достатъчни.
  6. Насладете се на домашно приготвени барчета на стайна температура, тъй като кокосовият пълнеж ще има най-добрата текстура!

Бързи и лесни заместители на нездравословния десерт, тези домашно приготвени кето Баунти ще се превърнат във вашия нов любим летен десерт!

 

Кокосово масло

Органичното и студено пресовано кокосово масло е идеална съставка за сурови десерти. Ползите за здравето от консумация на кокосово масло са много! Пълно с незаменими аминокиселини, калций и магнезий. Богато на лауринова киселина, отговорна за повишаване на  имунитета и унищожаване на вредните бактерии, вируси и гъбички. Кокосовото масло е естествен източник на енергия за организма, засилва метаболизма и помага в борбата с наднорменото тегло.

 

Стевиола

Две взаимозависими физиологични състояния сигнализират на тялото  да влезе в кетоза : ниска кръвна захар и ниски нива на инсулин. Стевиолата поддържа ниско ниво на кръвната захар и инсулин. Затова стевията е абсолютен заместител на захарта и позволен подсладител в кето храненето.

 

Шоколад без захар

Използваме подсладен със Стевиола шоколад, който се разтапя красиво и има страхотен вкус. Използвайте само шоколад, който не съдържа никаква захар и е подсладен единствено със Стевиола.

 

Кокосови стърготини

Кокосът на стърготини е един от няколкото различни форми на натурален сух, неподсладен кокос. Кокосовите стърготини са здравословно допълнение към диета и здравословен начин на хранене, както и добър източник на манган и други минерали.

Има различни видове настъргани кокосови стърготини на пазара. Като цяло всички те могат да се използват за рецептата, при условие, че не са подсладени със захар.

Избирайте ситни кокосови стърготини за рецептата, за да сте сигурни, че барчетата ще станат вкусни и леко ронливи. Ако имате по-едри кокосови стърготини, може да ви е трудно да ги оформите, така че може да компенсирате, като добавите още малко стевиола и допълнителна лъжичка кокосово масло.

 

Кокосово мляко

Можете да си направите собствено кокосово мляко, но удобството е голямо, при закупуването му в консерви. Консервираното кокосово мляко е често срещана съставка в азиатската кухня, но също така създава алтернатива на млякото без казеин. Една чаша консервирано кокосово мляко притежава повече от 10% от нужната дневна стойност на желязо, магнезий, калий и цинк. Също така е богата на мазнини, но съдържа вид мазнина, която осигурява ползи за здравето.

Използваме консервирано кокосово мляко, тъй като то е с по-гъста субстанция. Можете да опитате и друго ядково мляко като бадемово, но внимавайте консистенцията да не бъде прекалено течна.

 

Кокосов орех, разчупен на няколко парчета, в ръцете на жена. Подходящ за кето баунти.

 

Съвети и трикове за съвършенството на домашните барчета кето Баунти

  • Когато правим кокосовите барчета, трябва да работим много бързо, за да се гарантира, че кокосовият пълнеж няма да започне да се разделя.
  • Най-добре е да се използва високоскоростен блендер или кухненски робот, за да се ускори процеса, както и да се гарантира, че съставките са напълно комбинирани. Смесването на ръка е добро, но е необходимо по-продължително разбъркване.
  • Нарежете кокосовите пръчки и ги поставете във фризера за 5 минути, преди да се потопите в разтопения шоколад. Това ще гарантира, че ако сте използвали нарязани кокосови стърготини, които не са гъсти, те няма да се разпаднат.
  • Домашните кето барчета могат да се съхраняват при стайна температура, но са най-добре охладени. Това ще гарантира, че те ще запазят своята форма. Също така, можете да ги съхранявате във фризера до 6 месеца.

 

Ако ви е харесала рецептата и желаете да научавате за други подобни здравословни рецепти се присъединете към нашата кухня ТУК!

Приятен апетит от екипа на Фор Лайф!

Сподели тази статия, избери платформа!

Avatar of Лиляна Узунова

Блог

Рецепти

Свързани публикации

2 Коментара

  1. Виолета 27.07.2019 at 23:21 - Отговор

    Това ме впечатли!

  2. Нели Николова 27.07.2019 at 12:52 - Отговор

    Чудесна рецепта! Благодаря! Идеята е страхотна

Оставете коментар

Обновена: 29 февруари 2024 в 10:16 | Публикувана: 26 юли 2019 в 14:55 | Категория: Десерти при кетогенен режим - Фор Лайф, Кето рецепти