Пай със свинско месо от подбрани кето продукти

Обновена: 29.03.2024|
Пай със свинско.

Когато навън денят е сив и времето – студено, е идеалният момент да си приготвим вкусен и парещ пай със свинско месо. Подходяща за обяд или вечеря, тази рецепта не изисква много усилия, а резултатът е чудесен и ако се постараете за декорацията – и много впечатляващ.

Нека видим какви продукти ще са ни необходими за приготвянето му.

 

Пай със свинско месо

Ще ви е необходима форма за тарт, за да можете по-лесно да оформите тестото и да запълните формата с пълнежа от свинско.

 

husk 400
husk 600
husk 400
husk 600
Време за приготвяне Порции Нетни въглехидрати за 1 порция
1 час и 40 минути 4-5 11,8 г – 9,4 г

 

Необходими продукти за тестото:

  • 100 г бадемово брашно
  • 100 г кокосово брашно
  • 2 с. л. хуск (повече за полезното действие на люспите от бял живовляк прочетете в статията Хуск – полезни свойства и употреба)
  • 2 с. л. кокосово масло
  • 2 яйца
  • 5 с. л. студена вода
  • 1/4 ч. л. сол

За пълнежа:

  • 500 смляно свинско месо
  • 4 с. л. настърган пармезан
  • 2 разбити яйца
  • ½ ч. л. индийско орехче, смляно
  • ½ ч. л. кардамон
  • Сок от половин лимон
  • Сол и пипер на вкус

Приготвяне на тестото за нашия пай със свинско месо:

  1. Смесваме сухите съставки за тестото в купа и разбъркваме. Разбиваме отделно двете яйца и оставяме настрани за минутка.
  2. Добавяме към сухите съставки кокосовото масло и разбъркваме добре. Трябва да се получи песъчлива консистенция.
  3. Добавяме и разбитите яйца. Накрая прибавяме водата и отново разбъркваме добре до получаването на тестена смес, която можем да оформяме.
  4. Оформяме тестото на топка и го оставяме за около 5 минути.
  5. Отделяме 1/4 от тестото, която ще ни послужи за покриване на пълнежа.
  6. Разточваме останалото тесто, за да ни е по-лесно да запълним с него формата за тарт. Прилепваме хубаво тестото към стените на съда.
  7. Запичаме във фурната за 12-15 минути на 175°C.
  8. Когато блатът е готов – оставяме да се охлади.

Приготвяне на пълнежа и сглобяване на рецептата за пай със свинско месо:

  1. В тиган добавяме свинското месо, пармезана, индийското орехче и кардамона. Готвим до полуготовност, овкусяваме със сол и черен пипер.
  2. Сваляме от котлона, разбиваме и добавяме двете яйца и лимоновия сок.
  3. Разбъркваме добре и изсипваме в охладения тарт.
  4. Разточваме заделената част от тестото в кръгла форма и покриваме пълнежа. Намазваме с разбит жълтък.
  5. Печем на 175°C за около 20-25 минути.

Други нисковъглехидратни рецепти ще откриете и в кулинарната ни книга „Кето фантазии“.

 

Още от здравословната ни кухня

 

Кето пай. Пай със свинско месо.

Ако формата за тарт е съдът, който използвате често в кухнята – вижте и предложението ни за рецепта за кето пай с кокосов крем.

 

Ако нашият пай със свинско месо ви е харесал, можете да разгледате още много подобни предложения в секцията „Рецепти“ в нашия блог.

Присъединете се и към здравословната ни и споделена кухня във фейсбук.

Приятен апетит!

Източници

Няма източници

Сподели тази статия, избери платформа!

Avatar of Верджиния Георгиева
Верджиния Георгиева е дипломиран книгоиздател в профил „Редакционно-издателски процес“. Акцентът върху езиковата и литературна компетентност е водещ за нея в процеса на писане, а интересите й са главно в сферата на здравословното хранене и начин на живот.

Блог

Рецепти

Свързани публикации

2 Коментара

  1. Габр6 10.06.2021 at 14:23 - Отговор

    Здравейте, може ли да публикувате макросите на тази рецепта?

    • Верджиния 10.06.2021 at 16:24 - Отговор

      Здравейте,

      Приблизителните стойности са следните (на порция):
      Мазнини: 43 г
      Въглехидрати: 6 г
      Протеин: 39 г

      :)

Оставете коментар

Обновена: 29 март 2024 в 16:13 | Публикувана: 13 ноември 2020 в 11:15 | Категория: Основни ястия за кетогенен режим - Фор Лайф, Кето рецепти