Пай със свинско месо от подбрани кето продукти
Когато навън денят е сив и времето – студено, е идеалният момент да си приготвим вкусен и парещ пай със свинско месо. Подходяща за обяд или вечеря, тази рецепта не изисква много усилия, а резултатът е чудесен и ако се постараете за декорацията – и много впечатляващ.
Нека видим какви продукти ще са ни необходими за приготвянето му.
Пай със свинско месо
Ще ви е необходима форма за тарт, за да можете по-лесно да оформите тестото и да запълните формата с пълнежа от свинско.
Време за приготвяне | Порции | Нетни въглехидрати за 1 порция |
---|---|---|
1 час и 40 минути | 4-5 | 11,8 г – 9,4 г |
Необходими продукти за тестото:
- 100 г бадемово брашно
- 100 г кокосово брашно
- 2 с. л. хуск (повече за полезното действие на люспите от бял живовляк прочетете в статията Хуск – полезни свойства и употреба)
- 2 с. л. кокосово масло
- 2 яйца
- 5 с. л. студена вода
- 1/4 ч. л. сол
За пълнежа:
- 500 смляно свинско месо
- 4 с. л. настърган пармезан
- 2 разбити яйца
- ½ ч. л. индийско орехче, смляно
- ½ ч. л. кардамон
- Сок от половин лимон
- Сол и пипер на вкус
Приготвяне на тестото за нашия пай със свинско месо:
- Смесваме сухите съставки за тестото в купа и разбъркваме. Разбиваме отделно двете яйца и оставяме настрани за минутка.
- Добавяме към сухите съставки кокосовото масло и разбъркваме добре. Трябва да се получи песъчлива консистенция.
- Добавяме и разбитите яйца. Накрая прибавяме водата и отново разбъркваме добре до получаването на тестена смес, която можем да оформяме.
- Оформяме тестото на топка и го оставяме за около 5 минути.
- Отделяме 1/4 от тестото, която ще ни послужи за покриване на пълнежа.
- Разточваме останалото тесто, за да ни е по-лесно да запълним с него формата за тарт. Прилепваме хубаво тестото към стените на съда.
- Запичаме във фурната за 12-15 минути на 175°C.
- Когато блатът е готов – оставяме да се охлади.
Приготвяне на пълнежа и сглобяване на рецептата за пай със свинско месо:
- В тиган добавяме свинското месо, пармезана, индийското орехче и кардамона. Готвим до полуготовност, овкусяваме със сол и черен пипер.
- Сваляме от котлона, разбиваме и добавяме двете яйца и лимоновия сок.
- Разбъркваме добре и изсипваме в охладения тарт.
- Разточваме заделената част от тестото в кръгла форма и покриваме пълнежа. Намазваме с разбит жълтък.
- Печем на 175°C за около 20-25 минути.
Други нисковъглехидратни рецепти ще откриете и в кулинарната ни книга „Кето фантазии“.
Още от здравословната ни кухня
Ако формата за тарт е съдът, който използвате често в кухнята – вижте и предложението ни за рецепта за кето пай с кокосов крем.
Ако нашият пай със свинско месо ви е харесал, можете да разгледате още много подобни предложения в секцията „Рецепти“ в нашия блог.
Присъединете се и към здравословната ни и споделена кухня във фейсбук.
Приятен апетит!
Източници
Няма източници
Блог
Рецепти
Свързани публикации
Ако търсите ново любимо ястие за семейна вечеря, имаме удоволствието да ви представим рецепта за топящи се в
Да си направим гювечета с кайма е едно от най-неангажиращите кулинарни предложения. Лесно можем да разпределим продуктите според
Апетитно вкусни, ароматни и сочни зелеви сарми – така можем да опишем традиционното ястие, което е неизменна част
2 Коментара
Здравейте, може ли да публикувате макросите на тази рецепта?
Здравейте,
Приблизителните стойности са следните (на порция):
Мазнини: 43 г
Въглехидрати: 6 г
Протеин: 39 г
:)