Пай със свинско месо от подбрани кето продукти
Когато навън денят е сив и времето – студено, е идеалният момент да си приготвим вкусен и парещ пай със свинско месо. Подходяща за обяд или вечеря, тази рецепта не изисква много усилия, а резултатът е чудесен и ако се постараете за декорацията – и много впечатляващ.
Нека видим какви продукти ще са ни необходими за приготвянето му.
Пай със свинско месо
Ще ви е необходима форма за тарт, за да можете по-лесно да оформите тестото и да запълните формата с пълнежа от свинско.
Време за приготвяне | Порции | Нетни въглехидрати за 1 порция |
---|---|---|
1 час и 40 минути | 4-5 | 11,8 г – 9,4 г |
Необходими продукти за тестото:
- 100 г бадемово брашно
- 100 г кокосово брашно
- 2 с. л. хуск (повече за полезното действие на люспите от бял живовляк прочетете в статията Хуск – полезни свойства и употреба)
- 2 с. л. кокосово масло
- 2 яйца
- 5 с. л. студена вода
- 1/4 ч. л. сол
За пълнежа:
- 500 смляно свинско месо
- 4 с. л. настърган пармезан
- 2 разбити яйца
- ½ ч. л. индийско орехче, смляно
- ½ ч. л. кардамон
- Сок от половин лимон
- Сол и пипер на вкус
Приготвяне на тестото за нашия пай със свинско месо:
- Смесваме сухите съставки за тестото в купа и разбъркваме. Разбиваме отделно двете яйца и оставяме настрани за минутка.
- Добавяме към сухите съставки кокосовото масло и разбъркваме добре. Трябва да се получи песъчлива консистенция.
- Добавяме и разбитите яйца. Накрая прибавяме водата и отново разбъркваме добре до получаването на тестена смес, която можем да оформяме.
- Оформяме тестото на топка и го оставяме за около 5 минути.
- Отделяме 1/4 от тестото, която ще ни послужи за покриване на пълнежа.
- Разточваме останалото тесто, за да ни е по-лесно да запълним с него формата за тарт. Прилепваме хубаво тестото към стените на съда.
- Запичаме във фурната за 12-15 минути на 175°C.
- Когато блатът е готов – оставяме да се охлади.
Приготвяне на пълнежа и сглобяване на рецептата за пай със свинско месо:
- В тиган добавяме свинското месо, пармезана, индийското орехче и кардамона. Готвим до полуготовност, овкусяваме със сол и черен пипер.
- Сваляме от котлона, разбиваме и добавяме двете яйца и лимоновия сок.
- Разбъркваме добре и изсипваме в охладения тарт.
- Разточваме заделената част от тестото в кръгла форма и покриваме пълнежа. Намазваме с разбит жълтък.
- Печем на 175°C за около 20-25 минути.
Други нисковъглехидратни рецепти ще откриете и в кулинарната ни книга „Кето фантазии“.
Още от здравословната ни кухня
Ако нашият пай със свинско месо ви е харесал, можете да разгледате още много подобни предложения в секцията „Рецепти“ в нашия блог.
Присъединете се и към здравословната ни и споделена кухня във фейсбук.
Приятен апетит!
Източници
Няма източници
Блог
Рецепти
Свързани публикации
Ако търсите ново любимо ястие за семейна вечеря, имаме удоволствието да ви представим рецепта
Да си направим гювечета с кайма е едно от най-неангажиращите кулинарни предложения. Лесно можем
Апетитно вкусни, ароматни и сочни зелеви сарми - така можем да опишем традиционното ястие,
2 Коментара
Здравейте, може ли да публикувате макросите на тази рецепта?
Здравейте,
Приблизителните стойности са следните (на порция):
Мазнини: 43 г
Въглехидрати: 6 г
Протеин: 39 г
:)