Пай с пекани – нисковъглехидратно и полезно изкушение

Обновена: 26.08.2024|
Пай с пекани.

Ако не сте пробвали тези ядки, днес ви предлагаме един десерт – пай с пекани, който със сигурност ще ви направи фенове на полезната ядка. Рецептата не е трудна за изпълнение, така че можете да си я приготвите по всякакъв повод и да й се насладите. Нека видим какви са стъпките за изпълнението й.

 

Пай с пекани и бадемово брашно

Както винаги – готвим кето, без захар и безглутеново. Така че не се замисляйте върху това дали да си приготвите десерта – той е полезен и подходящ за всяко нисковъглехидратно меню.

Да пристъпим към изпълнението на рецептата.

Време за приготвяне Порции Хранителна стойност в 1 порция
2 часа 10 3,13 г нетни въглехидрати
3,18 г фибри
530,5 калории
6,03 г протеин
54,9 г мазнини

 

Необходими продукти

За блата:

  • 160 г бадемово брашно
  • 45 г стевиола на прах
  • 55 г кокосово масло
  • ½ ч. л. сол

За пълнежа на нашия пай с пекани:

  • 170 г масло Гхи
  • 90 г Стевиола на прах
  • 5-6 капки стевиола ванилия
  • ½ ч. л. сол
  • 3 яйца
  • 150 г пекани, начупени на половинки

 

Начин на приготвяне

Приготвяне на блата:

  1. В блендер комбинирайте бадемовото брашно, солта, Стевиолата и маслото. Бъркайте, докато стане на трохи.
  2. Обърнете в стъклена или керамична чиния за пай. Притиснете старателно с пръсти по краищата. Използвайте чаша с плоско дъно или мерителна чаша, за да изравните дъното. Набодете отвсякъде с вилица преди печене.
  3. Изпечете в предварително загрята на 165 градуса фурна за 10-12 минути, до златисто.
  4. Оставете кората за пай да се охлади, преди да добавите пълнежа.

 

Приготвяне на пълнежа на пая с пекани:

  1. В тенджера на средно слаб огън разтопете маслото с подсладителя, като разбърквате, докато стевиолата се разтвори.
  2. Оставете да заври и гответе около 3 минути, докато потъмнее на цвят и леко се сгъсти. Свалете от котлона и оставете да се охлади до стайна температура.
  3. След като сиропът се охлади, разбийте ванилията и солта, след което разбийте яйцата, докато стане гладка и хомогенна смес.
  4. Поставете пеканите в охладената кора и изсипете сместа отгоре. Върнете във фурната и печете 45 до 50 минути или докато пълнежът се стегне, но средата все още леко се поклаща.
  5. Оставете да се охлади напълно преди сервиране.

Пеканите съдържат много витамини, минерали и естествени антиоксиданти. Минералният им профил включва селен и цинк, магнезий и желязо, калций и калий, както и манган и витамин Е.

 

Още от здравословната ни кухня

 

Кето мус с лешниково мляко. Рататуй. Пай с пекани.

Друго ядково изкушение, което можете да опитате, е нашия кето лешников мус – рецептата ще откриете в кулинарната ни секция.

 

Ако нашият кето пай с пекани ви е харесал, можете да разгледате още много подобни предложения в секцията „Рецепти“ в нашия блог.

Присъединете се и към здравословната ни и споделена кухня във фейсбук.

Приятен апетит!

Източници

Няма източници

Сподели тази статия, избери платформа!

Блог

Рецепти

6e86da08533725faaac8b2b11149f103?s=96&d=mm&r=g

Верджиния Георгиева е дипломиран книгоиздател в профил „Редакционно-издателски процес“. Акцентът върху езиковата и литературна компетентност е водещ за нея в процеса на писане, а интересите й са главно в сферата на здравословното хранене и начин на живот.

Свързани публикации

Оставете коментар