Пай с пекани – нисковъглехидратно и полезно изкушение
Ако не сте пробвали тези ядки, днес ви предлагаме един десерт – пай с пекани, който със сигурност ще ви направи фенове на полезната ядка. Рецептата не е трудна за изпълнение, така че можете да си я приготвите по всякакъв повод и да й се насладите. Нека видим какви са стъпките за изпълнението й.
Пай с пекани и бадемово брашно
Както винаги – готвим кето, без захар и безглутеново. Така че не се замисляйте върху това дали да си приготвите десерта – той е полезен и подходящ за всяко нисковъглехидратно меню.
Да пристъпим към изпълнението на рецептата.
Време за приготвяне | Порции | Хранителна стойност в 1 порция |
---|---|---|
2 часа | 10 | 3,13 г нетни въглехидрати 3,18 г фибри 530,5 калории 6,03 г протеин 54,9 г мазнини |
Необходими продукти
За блата:
- 160 г бадемово брашно
- 45 г стевиола на прах
- 55 г кокосово масло
- ½ ч. л. сол
За пълнежа на нашия пай с пекани:
- 170 г масло Гхи
- 90 г Стевиола на прах
- 5-6 капки стевиола ванилия
- ½ ч. л. сол
- 3 яйца
- 150 г пекани, начупени на половинки
Начин на приготвяне
Приготвяне на блата:
- В блендер комбинирайте бадемовото брашно, солта, Стевиолата и маслото. Бъркайте, докато стане на трохи.
- Обърнете в стъклена или керамична чиния за пай. Притиснете старателно с пръсти по краищата. Използвайте чаша с плоско дъно или мерителна чаша, за да изравните дъното. Набодете отвсякъде с вилица преди печене.
- Изпечете в предварително загрята на 165 градуса фурна за 10-12 минути, до златисто.
- Оставете кората за пай да се охлади, преди да добавите пълнежа.
Приготвяне на пълнежа на пая с пекани:
- В тенджера на средно слаб огън разтопете маслото с подсладителя, като разбърквате, докато стевиолата се разтвори.
- Оставете да заври и гответе около 3 минути, докато потъмнее на цвят и леко се сгъсти. Свалете от котлона и оставете да се охлади до стайна температура.
- След като сиропът се охлади, разбийте ванилията и солта, след което разбийте яйцата, докато стане гладка и хомогенна смес.
- Поставете пеканите в охладената кора и изсипете сместа отгоре. Върнете във фурната и печете 45 до 50 минути или докато пълнежът се стегне, но средата все още леко се поклаща.
- Оставете да се охлади напълно преди сервиране.
Пеканите съдържат много витамини, минерали и естествени антиоксиданти. Минералният им профил включва селен и цинк, магнезий и желязо, калций и калий, както и манган и витамин Е.
Още от здравословната ни кухня
Ако нашият кето пай с пекани ви е харесал, можете да разгледате още много подобни предложения в секцията „Рецепти“ в нашия блог.
Присъединете се и към здравословната ни и споделена кухня във фейсбук.
Приятен апетит!
Източници
Няма източници
Блог
Рецепти
Свързани публикации
Кето плодов пай е десерт, идеален за приготвяне с или без повод и по всяко време, когато ви […]
Скоро не сме споделяли рецепти от френската кухня, затова решихме днес да приготвим един френски пай. С шоколадов […]
Продължаваме с летните и леки рецепти за сладкиши – днес приготвяме кето пай с кокосов крем. И понеже […]