Кето плодов пай – 2 неустоимо вкусни рецепти

Обновена: 28.02.2024|
Кето плодов пай. Кето пълнене патладжан.

Кето плодов пай е десерт, идеален за приготвяне с или без повод и по всяко време, когато ви се хапва нещо сладко и нисковъглехидратно.

В рецептите използваме къпини, но вие може да ги замените с вашите любими горски плодове или дори да ги съчетаете.

 

Кето плодов пай с къпини и тиквички

Може да ви звучи странно да приготвите кето пай с къпини и тиквички, но ви уверяваме, че тази комбинация е страхотна.

Вкусовете се допълват взаимно. А добавянето на канела и бадемово брашно в рецептата ще ви накара да забравите, че дори сте използвали тиквички.

kurk 400
astaks 600
kurk 400
astaks 600

 

Време за приготвяне Порции Хранителен състав в 1 парче
55 минути 6 8,3 нетни въглехидрати
27,6 г мазнини
8,7 г протеин
326 калории

 

Необходими продукти:

  • 4 средно големи тиквички
  • 160 г къпини (или друг вид горски плод)
  • 2 ч. л. канела на прах
  • 4 с. л. лимонов сок
  • 80 г стевиола на прах (или на вкус)

За топинга:

  • 100 г бадемово брашно
  • 2 с. л. стевиола на прах
  • 1 ч. л. екстракт от ванилия
  • 3 с. л. краве масло Гхи
  • 120 г готварска сметана, разбита

 

 

Начин на приготвяне:

  1. Загрейте фурната до 180 градуса.
  2. Отрежете краищата на тиквичките, обелете ги и нарежете наполовина по дължина. Премахнете семената им с лъжица.
  3. Нарежете тиквичките на ситно и ги сварете в съд с вряща вода за 2-3 минути, след което отцедете и подсушете.
  4. В купа смесете сварените тиквички, къпините (или друг вид горски плод), канелата, лимоновия сок и стевиолата на прах. Разбъркайте, докато се смесят всички съставки.
  5. В друга купа смесете бадемовото брашно, стевиолата на прах и ваниловия екстракт.
  6. Добавете кравето масло Гхи и с помощта на вилица разбъркайте съставките. Трябва да се получи ронлива консистенция.
  7. Изсипете сместа от тиквички и къпини в тавичка и разпределете по дъното. След това поръсете с ронливия маслен топинг.
  8. Изпечете в загрятата фурна за 30-40 минути или докато придобие златистокафяв загар.
  9. В отделна купа разбийте готварската сметана, докато достигне желаната консистенция.
  10. Гарнирайте с разбитата готварска сметана.
  11. Сервирайте кето плодов пай на порции и му се насладете, докато е още топъл.

 

Кето плодов пай с домашен сладолед

Този кето плодов пай е идеален десерт за поднасяне, когато ви се похапва нещо сладко и нисковъглехидратно.

Приготвя се бързо, лесно и само с няколко съставки. И най-важното – не съдържа глутен и захар!

 

Време за приготвяне Порции Хранителен състав в 1 парче
30 минути 8 4 г нетни въглехидрати, 8 г мазнини, 2 г протеин и 102 калории

 

Необходими продукти:

  • 500 г къпини (или микс с малини)
  • ½ ч. л. псилиум хуск фибри
  • 60 г стевиола на прах
  • 1 ч. л. лимонов сок

За топинга:

  • 100 г бадемово брашно
  • 4 с. л. краве масло Гхи, разтопено
  • 3 с. л. стевиола на прах (или на вкус)
  • ½ ч. л. канела на прах

 

 

Начин на приготвяне:

  1. Загрейте фурната до 190 градуса.
  2. Смесете в купа къпините (и/или малините), псилиум хуск фибрите, стевиолата на прах и лимоновия сок. Разбъркайте, така че да се овкусят добре плодовете.
  3. Прехвърлете сместа в тавичка за печене.
  4. Смесете в малка купа бадемовото брашно, разтопеното краве масло Гхи, стевиолата на прах и канелата. Разбъркайте до получаване на влажни трохи.
  5. Изсипете сместа с получените трохи върху плодовете.
  6. Изпечете така за 20 минути в загрятата фурна.
  7. Оставете ароматния кето плодов пай да изстине за 5 минути.
  8. Поднесете с топка домашен кето сладолед.

 

Още от здравословната ни кухня

 

Кето плодов пай. Кето кекс с кокосово брашно.

Представяме ви още една вкусна рецепта за десерт – кето кекс с кокосово брашно.

 

Ако нашите предложения за кето плодов пай са ви харесали, можете да разгледате още много подобни в секцията „Кето рецепти“ в нашия блог, както и в нашата кулинарна книга „Кето фантазии“.

Присъединете се и към здравословната ни и споделена кухня във фейсбук.

Да ви е вкусно!

Източници

Няма източници

Сподели тази статия, избери платформа!

Блог

Рецепти

5319a9e191d6ad3ddb6086abb3e85757?s=96&d=mm&r=g

Ваня Боянова е дипломиран технолог по „Храни, хранене и диететика“. Участвала е в множество проекти за здравословно хранене в България и чужбина. Организатор и лектор е на събития със здравна насоченост. Автор е на стотици публикации в сферата на храненето.

Свързани публикации

Оставете коментар

Обновена: 28 февруари 2024 в 10:26 | Публикувана: 3 септември 2021 в 16:17 | Категория: Десерти при кетогенен режим - Фор Лайф, Кето рецепти