Френски пай – нисковъглехидратно изкушение

Обновена: 08.01.2024|
Френски пай, кето.

Скоро не сме споделяли рецепти от френската кухня, затова решихме днес да приготвим един френски пай. С шоколадов пълнеж и блат от бадемово брашно – чудесно подхожда на хладните есенни следобеди.

Нека да видим какво ще ни бъде необходимо, както и стъпките за приготвянето му.

 

Френски пай – кето вариант

Не само блата е с бадемово брашно, но и не сме използвали захар, което е типично за здравословните ни навици. Използвахме кокосово масло, за чийто полезни качества неведнъж сме писали в нашия блог. Започваме с приготвянето на блата.

Време за приготвяне Порции Нетни въглехидрати в 1 порция
50 минути (+3 часа общо за охлаждане) 12 5,7 г

 

calc magn 400
zink 600
calc magn 400
zink 600

Необходими продукти

За блата:

  • 300 г бадемово брашно
  • 4 с. л. кокосово масло
  • ½ ч. л. сол
  • 30 г крема сирене
  • 1 ч. л. оцет
  • 1 яйце

 

За шоколадовия пълнеж:

  • 200 г заквасена сметана
  • 4 яйца
  • 150 г стевиола на прах
  • 200 г шоколад със стевиола
  • 300 г кокосово масло
  • 2 ч. л. ванилов екстракт

 

За топинга:

  • 200 г заквасена сметана
  • 2 ч. л. стевиола на прах
  • 1 ч. л. екстракт от ванилия
  • 100 г малини и боровинки

 

Приготвяне на френски пай:

  1. В миксера комбинирайте бадемовото брашно, солта, маслото и крема сиренето. Бъркайте, докато стане на трохи.
  2. Добавете яйцето и оцета и разбъркайте, докато се получи тесто.
  3. Разточете на топка и завийте с найлоново фолио. Охладете в хладилника за около 1 час, за да може маслото да се втвърди.
  4. След това го извадете и го разнесете във формата за пай или тавичката, която използвате, като разпределите тестото и на 2 пръста от основата по стените на съда.
  5. Печете на 170 градуса около 30 минути, до златисто.
  6. През това време разбъркайте сметаната за пълнежа до получаването на меки върхове. Тя ще бъде добавена към шоколадовия пълнеж по-късно.
  7. Разбийте яйцата и заедно с подсладителя ги сложете на слаб огън и бъркайте, докато сместа се загрее. Сложете настрани, разтопете шоколада в микровълновата и го изсипете при яйцата.
  8. Разбийте кокосовото масло с миксер, докато стане меко и пухкаво, изсипете шоколадовата смес върху него и разбийте на средна скорост, докато сместа стане хомогенна.
  9. Смесете с разбитата сметана и разбъркайте добре.
  10. Напълнете вече приготвения блат за пай с шоколадовата смес и разнесете равномерно. Оставете да се охлади за около час, за да стегне пълнежа.
  11. Разбъркайте всички съставки за топинга, без плодовете, до получаването на меки върхове.
  12. Разнесете върху стегналия шоколадов слой. Декорирайте отгоре с малини и боровинки.

Оставете в хладилника да се охлади още 1 час, преди да сервирате.

 

Още от здравословната ни кухня

 

Кето пай с авокадо е готов за сервиране. Текс-мекс. Френски Пай.

Предлагаме ви да опитате и рецепта за солен пай – с авокадо. Рецептата ще откриете в кулинарната ни секция.

 

Ако нашето предложение за кето френски пай ви е харесало, можете да разгледате още много подобни предложения в секцията „Рецепти“ в нашия блог.

Присъединете се и към здравословната ни и споделена кухня във фейсбук.

Приятен апетит!

Източници

Няма източници

Сподели тази статия, избери платформа!

Блог

Рецепти

6e86da08533725faaac8b2b11149f103?s=96&d=mm&r=g

Верджиния Георгиева е дипломиран книгоиздател в профил „Редакционно-издателски процес“. Акцентът върху езиковата и литературна компетентност е водещ за нея в процеса на писане, а интересите й са главно в сферата на здравословното хранене и начин на живот.

Свързани публикации

Оставете коментар

Обновена: 8 януари 2024 в 00:00 | Публикувана: 25 септември 2020 в 11:17 | Категория: Десерти при кетогенен режим - Фор Лайф, Кето рецепти