Супа от рачешко месо – рецепта

Обновена: 26.02.2024|
Супа от рачешко месо.

Супа от рачешко месо е едно възхитително кулинарно творение, което съчетава уникалния вкус на месото от раци, букета от подправки и приятната консистенция на бульона, който се получава. Освен че гали небцето, вкусната супа от рачешко месо може да ни предложи няколко хранителни вещества и ползи.

Супа от рачешко месо може да се хапва като основно или предястие, в зависимост от това каква е текстурата на бульона –  обикновен или кремообразен. Тя е чудесен избор за хора – фенове на морските дарове.

 

Рецепта за супа от рачешко месо

Месото от морския дар ще добави гъвкав и ароматен вкус към нашата супа от рачешко месо, подобрявайки цялостното вкусово изживяване.

Включвайки месо от раци в супи, можете да се насладим на питателна и ароматна храна, която осигурява различни ползи за здравето. Също така за направата на супа от рачешко месо няма да ни е необходимо много време.

Време за приготвяне Порции Хранителни стойности в 1 порция
20 минути 4 7,3 нетни въглехидрати, 293 калории

Необходими продукти:

  • 3 с. л. разтопено масло Гхи
  • 2 с. л. бадемово брашно
  • 500 мл течна сметана за готвене
  • 1 ч. л. горчица
  • 2 с. л. сухо бяло вино (например Шери)
  • 300 г месо от раци
  • 1 с. л. подправка за риба
  • Сол на вкус
  • Черен пипер на вкус
  • 1 стрък див лук (за сервиране)

 

Начин на приготвяне:

  1. Първо разтапяме маслото в средно голяма тенджерка, добавяме брашното и бъркаме до получаването на хомогенна смес. Ако ни се стори прекалено гъсто или рядко, може да добавим по още малко от брашното или маслото.
  2. Разбърквайки постепенно, добавяме сметаната, горчицата, солта и пипера, след което оставяме да заври, като отново разбъркваме често.
  3. Веднага щом супата започне да кипи, намаляваме котлона и готвим без капак, докато се сгъсти, за около 30 секунди.
  4. Раздърпваме месото от раци, смесваме го с виното и ги добавяме към сместа на котлона. Опитваме я как е на вкус и, ако е необходимо, добавяме още подправки. Ако е прекалено гъста – малко вода.
  5. Накрая я махаме от котлона, разпределяме в купички, поръсваме с нарязания див лук и след това може да се насладим на нашата супа от рачешко месо.

Ако не желаем да използваме вино, може да го заменим за същото количество лимонов сок. Миксът подправки за риба може да си закупим от почти всеки супермаркет.

 

Защо да готвим с морските дарове?

 

Супа от рачешко месо и други морски дарове.

 

Избрахме да ви споделим рецепта за супа с рачешко месо, защото морските дарове са доста полезни за нашето здраве и то по няколко начина. Първо, те са пълни с основни хранителни вещества, от които тялото ни се нуждае, за да функционира правилно.

Те са добър източник на висококачествен протеин, витамини и минерали. Съдържат омега-3 мастни киселини, които са от решаващо значение за здравето на мозъка, сърцето ни, и за намаляване на възпалението в тялото.

Смята се, че редовната консумация на морски дарове се свързва с по-нисък риск от състояния като инсулт, депресия, Алцхаймер и някои видове рак.

В допълнение към съдържанието на хранителни вещества, морските дарове са с ниско съдържание на наситени мазнини, в сравнение с много други източници на животински протеини.

Изборът на морски дарове пред месо с високо съдържание на мазнини може да насърчи по-здравословен липиден профил и да намали риска от сърдечно-съдови заболявания.

Освен това морските дарове осигуряват основни хранителни вещества като йод, селен и витамин D, като всяко от тези вещества играе различна и важна роля за организма ни.

Включването на морски дарове, като супа от рачешко месо, панирана риба и други в нашата диета може да бъде полезно за управление на теглото ни.

 

Още от здравословната ни кухня

 

Черноморски раци.

 

Освен рецептата за супа от рачешко месо, можем да ви предложим и рецепта за лесни и бързи кюфтенца от черноморски раци.

Както и допълнителна информация за състава на морските дарове, как да си ги уловим сами и още по темата в статията ни Черноморски раци – 7 ползи, скрити под черупката + рецепта.

Лятото е пикът на морските дарове, много хора посещават различни морски курорти – на нашето черноморие или чужди дестинации, където могат да се насладят на пресни продукти от красивото синьо море, приготвени от местните граждани.

Ако нямаме навика или възможността да пътуваме през топлия сезон, винаги може да си закупим добре съхранявани морски дарове от специализирани магазини или големи супермаркети, които да си приготвим сами. Единственото, което ни трябва, е някоя изкусителна рецепта.

 

Миди с карфиолен ориз - рецепта.

 

И като става въпрос за рецепти, може да разгледате секцията ни в сайта, предназначена за любителите кулинари, където ще намерите много традиционни или алтернативни кето варианти на познатите ни и обичани морски ястия, например:

Ако тези рецепти са ви харесали, можете да разгледате още много подобни предложения в секцията „Кето рецепти“ в нашия блог.

Абонирайте се и за нашия канал във вайбър, в който, освен идеи за рецепти, ще получавате още:

  • Кето примерно седмично меню, всеки петък + списък с необходимите продукти
  • Полезни съвети за здравословен начин на живот
  • Ексклузивна информация за нови продукти и промоции
  • Възможност да задавате своите въпроси за режима

Присъединете се и към здравословната ни и споделена кухня във фейсбук, където можете да споделите своя опит в нисковъглехидратното и високомазнинно хранене.

Приятен апетит!

Източници

Няма източници

Сподели тази статия, избери платформа!

Блог

Рецепти

f624b8278ab099367517070468e42a1b?s=96&d=mm&r=g

Диляна Илиева завършва бакалавърска програма „Реклама“ и придобива опит в създаването и разработването на компетентно съдържание. Интересите й са в сферата на здравословното хранене и спорта.

Свързани публикации

Оставете коментар

Обновена: 26 февруари 2024 в 15:40 | Публикувана: 12 юли 2023 в 17:19 | Категория: Кето рецепти, Студени и топли предястия в режим на кетоза - Фор Лайф, Супи при кетогенен режим - Фор Лайф