Свински ролета в бял сос
Свински ролета в бял сос – вкусна и сочна рецепта за една страхотна кето вечеря или обяд.
Това е една кулинарна симфония, включваща крехко свинско месо, украсено с кремообразен сос с привкус на сирене.
Рецептата за свински ролета в бял сос създава комбинация от вкусове, които ще ни накарат да се насладим на всяка хапка.
Рецепта за свински ролета в бял сос
Рецептата за свински ролета в бял сос може да изисква по-дълъг престой в кухнята, но това време определено ще си заслужава. Пуснете любимия си сериал, филм или музика и нека готвенето започне.
Време за приготвяне | Порции | Хранителни стойности в 1 порция |
---|---|---|
90 минути | 5 | 4,6 г нетни въглехидрати 994,2 калории |
Необходими продукти:
- 800 г свинско, плешка
- 300 г гъби, печурки
- 300 г бекон
- 200 г кисели краставички
- 50 г краве масло Гхи
За маринатата:
- 150-200 мл лимонов сок
- 4 с.л. зехтин Екстра върджин
- 2 с.л. риган
- 1 с.л. мащерка
- 1 ч.л. сол
- 1 ч.л. черен пипер
За соса:
- 150 г крема сирене
- 200 мл готварска сметана, 20% масленост
- 50 мл вода
- 1 жълтък, на стайна температура
- Сол на вкус
- Черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
- Нарязвате свинската плешка на пържоли, 200 г от бекона и киселите краставички на кубчета, а гъбите на шайби.
- Приготвяте маринатата като смесите всички необходими съставки в купа.
- Сложете вътре пържолите и хубаво ги оваляйте в маринатата. Оставете ги така за около 40 минути.
- Добавете крема сиренето, сметаната и водата в тенджера. Варете на слаб огън, докато крема сиренето се разтопи.
- Добавете малко от сметановия сос към жълтъка и разбъркайте добре.
- След това изсипете жълтъка към останалия сметанов сос.
- Бъркате непрекъснато на слаб огън за няколко минути, докато сосът се сгъсти.
- Подправете със сол, черен пипер на вкус и отстранете тенджерата от котлона.
- Запържете зеленчуците и бекона в маслото на слаб огън.
- Започнете да пълните всяка пържола с плънката и я навийте на руло.
- Закрепете всяко роле с по 2 клечки за зъби и запържете всяко едно от тях в тиган, докато не хванат лек загар.
- Нарежете останалите 100 г бекон на тънки ленти и увийте всяко роле с тях.
- В тава поставете месото и го залейте със соса.
- Печете на 200 градуса за около 20 минути.
Може да сервирате готовите свински ролета в бял сос цели или да нарежете всяко едно на колелца и да ги залеете с част от белия сос.
Историята на киселите краставички в плънките
Популярността на киселите краставички като продукт за пълнене може да се дължи на тяхната уникална комбинация от вкусове, текстури и гъвкавост.
Те са краставици, консервирани в разтвор на оцет, сол и различни подправки. Осигуряват остър и хрупкав елемент, който контрастира добре с други съставки.
Нарастването на популярността на киселите краставички като пълнеж може да се свърже с кулинарните иновации и нарастващия интерес към разнообразни и смели вкусови профили.
Готвачите често експериментират с различни пълнежи с кисели краставички, като към тях прибавят продукти като крема сирене, месо или различни зеленчуци, създавайки комбинация от вкусове, която се харесва на широка публика.
Пример за такова ястие е рецептата ни за свински ролета в бял сос. Освен това тенденцията към изследване на международните кухни изиграва роля.
В обобщение, популярността на киселите краставички като продукт за пълнене може да се дължи на тяхната гъвкавост, привлекателността на разнообразните вкусови комбинации, влиянието в световните кулинарни тенденции и визуалната привлекателност на креативните презентации.
Още от здравословната ни кухня
Тъй като разгърнахме темата за историята на киселите краставички в плънките, към рецептата ни за свински ролета в бял сос предлагаме и начин на приготвяне на един доста необичаен чипс – от кисели краставички.
Това е шанс да направим нещо нетрадиционно и различно. Хрупкаво отвън, сочно отвътре и определено по-здравословно от познатия ни чипс.
Също така рецептата ни за чипс от кисели краставички е напълно съвместима с кето режима. Споменавайки кето, каним ви да се присъедините към споделената ни група във фейсбук, където ще може заедно да обменяме опит и идеи.
Тях може да черпите и от кулинарните ни видеа, които ви очакват в Youtube канала ни.
Приятен апетит!
Източници
Няма източници
Блог
Рецепти
Популярни продукти
Свързани публикации
Днес ще ви покажем как да си приговите 3 бързи гурме рецепти със свински скалопини в ароматни сосове. Освен че
Ако търсите лесна, засищаща и много вкусна вечеря или пък обяд, тогава тези две рецепти за нисковъглехидратни свински
Насладете се на апетитни рецепти за сочни свински пържоли на скара, които ще се усладят и на най-капризните.