Свински ролета в бял сос

Обновена: 12.04.2024|
Свински ролета в бял сос - рецепта.

Свински ролета в бял сос – вкусна и сочна рецепта за една страхотна кето вечеря или обяд.

Това е една кулинарна симфония, включваща крехко свинско месо, украсено с кремообразен сос с привкус на сирене.

Рецептата за свински ролета в бял сос създава комбинация от вкусове, които ще ни накарат да се насладим на всяка хапка.

 

Рецепта за свински ролета в бял сос

Рецептата за свински ролета в бял сос може да изисква по-дълъг престой в кухнята, но това време определено ще си заслужава. Пуснете любимия си сериал, филм или музика и нека готвенето започне.

keto baner 011
keto 01
keto baner 011
keto 01
Време за приготвяне Порции Хранителни стойности в 1 порция
90 минути 5 4,6 г нетни въглехидрати
994,2 калории

 

Необходими продукти:

  • 800 г свинско, плешка
  • 300 г гъби, печурки
  • 300 г бекон
  • 200 г кисели краставички
  • 50 г краве масло Гхи

 

За маринатата:

  • 150-200 мл лимонов сок
  • 4 с.л. зехтин Екстра върджин
  • 2 с.л. риган
  • 1 с.л. мащерка
  • 1 ч.л. сол
  • 1 ч.л. черен пипер

 

За соса:

  • 150 г крема сирене
  • 200 мл течна сметана, нисковъглехидратна
  • 50 мл вода
  • 1 жълтък, на стайна температура
  • Сол на вкус
  • Черен пипер на вкус

 

Начин на приготвяне:

  1. Нарязвате свинската плешка на пържоли, 200 г от бекона и киселите краставички на кубчета, а гъбите на шайби.
  2. Приготвяте маринатата като смесите всички необходими съставки в купа.
  3. Сложете вътре пържолите и хубаво ги оваляйте в маринатата. Оставете ги така за около 40 минути.
  4. Добавете крема сиренето, сметаната и водата в тенджера. Варете на слаб огън, докато крема сиренето се разтопи.
  5. Добавете малко от сметановия сос към жълтъка и разбъркайте добре.
  6. След това изсипете жълтъка към останалия сметанов сос.
  7. Бъркате непрекъснато на слаб огън за няколко минути, докато сосът се сгъсти.
  8. Подправете със сол, черен пипер на вкус и отстранете тенджерата от котлона.
  9. Запържете зеленчуците и бекона в маслото на слаб огън.
  10. Започнете да пълните всяка пържола с плънката и я навийте на руло.
  11. Закрепете всяко роле с по 2 клечки за зъби и запържете всяко едно от тях в тиган, докато не хванат лек загар.
  12. Нарежете останалите 100 г бекон на тънки ленти и увийте всяко роле с тях.
  13. В тава поставете месото и го залейте със соса.
  14. Печете на 200 градуса за около 20 минути.

 

Може да сервирате готовите свински ролета в бял сос цели или да нарежете всяко едно на колелца и да ги залеете с част от белия сос.

 

Историята на киселите краставички в плънките

 

Кисели краставички - плънка за свински ролета в бял сос.

 

Популярността на киселите краставички като продукт за пълнене може да се дължи на тяхната уникална комбинация от вкусове, текстури и гъвкавост.

Те са краставици, консервирани в разтвор на оцет, сол и различни подправки. Осигуряват остър и хрупкав елемент, който контрастира добре с други съставки.

Нарастването на популярността на киселите краставички като пълнеж може да се свърже с кулинарните иновации и нарастващия интерес към разнообразни и смели вкусови профили.

Готвачите често експериментират с различни пълнежи с кисели краставички, като към тях прибавят продукти като крема сирене, месо или различни зеленчуци, създавайки комбинация от вкусове, която се харесва на широка публика.

Пример за такова ястие е рецептата ни за свински ролета в бял сос. Освен това тенденцията към изследване на международните кухни изиграва роля.

В обобщение, популярността на киселите краставички като продукт за пълнене може да се дължи на тяхната гъвкавост, привлекателността на разнообразните вкусови комбинации, влиянието в световните кулинарни тенденции и визуалната привлекателност на креативните презентации.

 

Още от здравословната ни кухня

 

Чипс от кисели краставички.

 

Тъй като разгърнахме темата за историята на киселите краставички в плънките, към рецептата ни за свински ролета в бял сос предлагаме и начин на приготвяне на един доста необичаен чипс – от кисели краставички.

Това е шанс да направим нещо нетрадиционно и различно. Хрупкаво отвън, сочно отвътре и определено по-здравословно от познатия ни чипс.

Също така рецептата ни за чипс от кисели краставички е напълно съвместима с кето режима. Споменавайки кето, каним ви да се присъедините към споделената ни група във фейсбук, където ще може заедно да обменяме опит и идеи.

Тях може да черпите и от кулинарните ни видеа, които ви очакват в Youtube канала ни.

Приятен апетит!

Източници

Няма източници

Сподели тази статия, избери платформа!

Avatar of Диляна Илиева
Диляна Илиева завършва бакалавърска програма „Реклама“ и придобива опит в създаването и разработването на компетентно съдържание. Интересите й са в сферата на здравословното хранене и спорта.

Блог

Рецепти

Свързани публикации

Оставете коментар

Обновена: 12 април 2024 в 16:21 | Публикувана: 8 декември 2023 в 13:56 | Категория: Кето рецепти, Основни ястия за кетогенен режим - Фор Лайф