Кето шоколадови барчета

Обновена: 27.02.2024|

Няма нищо по-приятно от домашно приготвените десерти, като тези кето шоколадови барчета. Хрупкаво шоколадово покритие, а под него вкусни шоколадови бисквитки с пълнеж от шоколадов крем, разбира се.

Тройна шоколадова радост за вашите деца, а и за порасналите! Имайте предвид, че всяко едно от тези шоколадови барчета има 9 г нетни въглехидрати, затова хапвайте умерено и съобразно вашия кето режим.

 

Кето шоколадови барчета

Две хрупкави шоколадови бисквити, слепени с шоколадов крем и за да е още по-пълно удоволствието, ги потапяме в черен шоколад. Може ли този десерт да е с ниско съдържание на въглехидрати? Разбира се! Ето как да си приготвите кето шоколадови барчета.

bademovo brashno 400
keto banner site 01

 

bademovo brashno 400
keto banner site 01

Време за подготовка: 1 час и 40 минути

Време за приготвяне: 20 минути

Порции: 12 броя кето шоколадови барчета

Хранителен състав в 1 порция: 9 г нетни въглехидрати, 32 г мазнини, 6 г протеин и 353 калории

Необходими продукти:

За бисквитите:

  • 200 г бадемово брашно
  • 20 г какао на прах
  • 70 г фино смлян еритритол, пресят
  • 85 г разтопено краве масло Гхи

За шоколадовия крем:

  • 100 г краве масло Гхи, на стайна температура (7 с. л.)
  • 130 г еритритол на прах
  • 2 с. л. какао на прах
  • 2 капки стевиола сироп

За шоколадовото покритие:

  • 260 г тъмен кето шоколад със стевия
  • 1 с. л. кокосово масло (по желание)

Начин на приготвяне на кето шоколадови барчета:

Бисквитите:

  1. Смесете в купа бадемовото брашно с какаото и фино смляния подсладител еритритол. Разбъркайте и отстранете всички бучки.
  2. Разтопете кравето масло Гхи и го изсипете в купата със сухите съставки. Разбъркайте до образуване на рохкаво тесто.
  3. Поставете стреч фолио върху плота и сложете тестото в него. Оформете правоъгълник с дължина около 25 см и широчина 7 см.
  4. Увийте плътно и поставете тестото във фризер за 30 минути.
  5. Загрейте фурната до 180 градуса и покрийте дъното на тава за печене с пергаментова хартия.
  6. Извадете тестото от фризера и премахнете фолиото.
  7. С остър нож нарежете на 24 филийки и внимателно ги поставете в тавата за печене на разстояние една от друга.
  8. Изпечете за 10-12 минути, извадете от фурната и охладете в тавата за около 25 минути.
  9. Бисквитите ще изглеждат меки, но след като изстинат, ще се втвърдят.

Шоколадовия крем:

  1. Смесете разтопеното краве масло Гхи с фино смления подсладител еритритол в голяма купа.
  2. Разбийте с електрически миксер за няколко минути, докато сместа стане пухкава.
  3. След това бавно добавете какаото на прах и стевията, като разбивате, докато се смесят.
  4. Напълнете пош с шоколадовия крем.
  5. Намажете половината от бисквитите с крема. Поставете тези бисквити без пълнеж върху тези, които сте намазали с крема и леко ги притиснете.
  6. Приберете в хладилник за 15-20 минути.

Шоколадовото покритие:

  1. Нарежете шоколада на малки парченца, след което го разтопете на водна баня. Разбърквайте от време на време, докато стане течен.
  2. Ако шоколадът е твърде гъст, добавете малко кокосово масло и разбъркайте.
  3. Потопете всяка охладена бисквита в шоколада и покрийте от всички страни.
  4. Поставете след това в тава, покрита с хартия за печене.
  5. С помощта на вилица направете вълнообразни шарки върху бисквитите и поставете в хладилник за 30 минути.
  6. Поднесете охладени кето шоколадови барчета и им се насладете.

Съвети:

  • Може да съхраните десерта до 1 седмица на сухо и хладно място.
  • Други нисковъглехидратни рецепти ще откриете и в кулинарната ни книга „Кето фантазии“.

 

Още няколко идеи за кето барчета:

 

Още от здравословната ни кухня

 

Кето шоколадови барчета. Кето сладък салам.

Пригответе още един десерт, но с относително ниско съдържание на въглехидрати в парче (1 г нетни) – кето сладък салам.

 

Ако нашето предложение за кето шоколадови барчета ви е харесало, можете да разгледате още много подобни рецепти, подходящи за спазване на кето диета, в секцията „Кето рецепти“ в нашия блог.

Присъединете се и към здравословната ни и споделена кухня във фейсбук.

Приятен апетит!

Сподели тази статия, избери платформа!

Avatar of Ваня Боянова
Ваня Боянова е дипломиран технолог по „Храни, хранене и диететика“. Участвала е в множество проекти за здравословно хранене в България и чужбина. Организатор и лектор е на събития със здравна насоченост. Автор е на стотици публикации в сферата на храненето.

Блог

Рецепти

Свързани публикации

Оставете коментар

Обновена: 27 февруари 2024 в 12:42 | Публикувана: 14 януари 2022 в 17:58 | Категория: Десерти при кетогенен режим - Фор Лайф, Кето рецепти