Кето протеинови барчета с макадамия – рецепта
Кето протеинови барчета с макадамия е една страхотна рецепта, подходяща за привържениците на протеиновите десерти и спортуващите.
Освен че са вкусни, тези кето протеинови барчета с макадамия съдържат царицата на ядките, което ги прави още по-хранителни и в същото време нисковъглехидратни.
Направата им не е сложна, а напротив, всичко се случва за отрицателно време, като изключим периода на стягане в хладилник, но през това време може да разгледаме други варианти за кето рецепти, като Кокосово ладду – сладко индийско изкушение например, но нека първо да приготвим кето протеиновите барчета с макадамия.
Кето протеинови барчета с макадамия – рецепта
Едно от хубавите неща на тези кето протеинови барчета с макадамия е, че не се развалят лесно и са достатъчно твърди, за да може да ги оставим и на стайна температура за няколко часа.
Въпреки това препоръчваме да се складират в хладилник, в покрит съд, защото така може да се запазят дори няколко седмици.
Време за приготвяне | Порции | Хранителни стойности в 1 порция |
---|---|---|
1 час и 30 минути | 8 | 222,4 калории 2,8 г нетни въглехидрати |
Необходими продукти:
- 150 г сурови ядки макадамия
- 130 г чист протеин изолат
- 70 г бадемово брашно или 30 г кокосово брашно
- 100 г шоколад със стевия
- 50 г еритритол
- 1 ч. л . стевия с ванилия
- ½ ч. л. кокосово масло
- 4-6 супени лъжици вода
- Щипка сол
Начин на приготвяне:
- Поставяме хартия за печене в малка тавичка – около 23 х 13 см. Отделяме към 10 бр. ядки макадамия и ги наситняваме с остър нож.
- Останалите ядки поставяме в чопър и ги смиламе, докато не започнат да отделят маслата си и се превърнат в ядково масло.
- Добавяме протеина на прах, бадемовото брашно, подсладителите и солта. Продължаваме да мелим, докато се смеси добре.
- Когато е готово, започваме да добавяме лъжичка по лъжичка водата, докато сместа не стане с текстура на меко тесто.
- Натрошаваме към 60 г шоколад на малки парченца и с останалите ядки го добавяме към основната смес. Разбъркваме хубаво, след което разстиламе, хубаво притискаме сместа в тавичката и я оставяме в хладилник да се охлади за около час.
- Изваждаме кето протеиновите барчета с макадамия от хладилника, повдигаме ъглите на хартията за печене, махаме ги от тавичката и ги поставяме на дъска, където нарязваме продукта на 8 равни части.
- На водна баня разтапяме останалия шоколад с кокосовото масло и заливаме получените кето протеинови барчета с макадамия с получения течен шоколад.
Ако не желаем да използваме толкова макадамия, може да я смесим с бадеми – 50 на 50.
Защо да си приготвим протеинови барчета?
Броят и интересът към протеиновите и подходящите за кето десертчета се увеличава драстично през последните няколко години.
По този повод вече на пазара може да открием различни сладки вкусотии на базата на протеин. Възможностите за вкусове са безкрайни, като повечето от тях са на плодова основа. Разбира се, съществуват и такива, които са с шоколад, кафе или ядки.
Протеиновите блокчета са идеална алтернатива за хранене и служат като избор за здравословна закуска, която в същото време е нисковъглехидратна и подходяща за спазване на кето диета.
Въпреки многото варианти, е препоръчително да четем етикета по-обстойно, особено ако спазваме стриктен кето режим или друг вид диета. Ако направим сами нашите кето протеинови барчета с макадамия, ще може да контролираме съставките и вкусовите комбинации, които да прибавим.
Не на последно място, удовлетворението от това, че сме направили сами своите кето протеинови барчета с макадамия, ще допринесе допълнително към страхотния им вкус.
Още от здравословната ни кухня
По-горе ви представихме един модерен и съвременен десерт – кето протеинови барчета с макадамия, затова, за да изравним везните, ви споделяме рецептата за Кето сладък салам.
Това е класика от “едно време“, която се е задържала и до днес. Любима е на много вече пораснали деца и родители.
Още сладки кето изкушения може да видите в статиите ни за:
И десетки други на нашия сайт в раздела „Кето рецепти„.
Присъединете се и към здравословната ни и споделена кухня във фейсбук, където ще можете да споделяте вашите решения за режимни рецепти.
Разгледайте и нашите апетитни кето предложения в кулинарната ни поредица „Кето фантазии“.
Приятен апетит!
Източници
Няма източници
Блог
Рецепти
Свързани публикации
Ядките макадамия са богат източник на минералите калций, калий, желязо и витамини. Могат да се използват в медицината, козметиката и кулинарията.
Малки вкусни хапки при чието приготвяне можете да се развихрите в опциите за декорация или пълнеж – нисковъглехидратни […]
Рецептата за кокосови барчета с топ от малиново сладко е чудесен и свеж десерт, подходящ за почерпка или бързо хапване.