Нисковъглехидратни шоколадови трюфели

Обновена: 28.02.2024|

Пригответе си бързи и лесни шоколадови трюфели, за да имате винаги подръка готов десерт, който да задоволи нуждата ви от сладко.

Изненадайте гостите на вашия специален празник, като им поднесете красива кутия с домашни и нисковъглехидратни шоколадови трюфели. Повярвайте ни – ще искат още, а някои дори ще питат за рецептата!

 

Кето шоколадови трюфели с орехи

Тази рецепта за домашно приготвени шоколадови трюфели с орехи е с ниско съдържание на въглехидрати – едва 1 г в бонбон.

keto 02
keto banner site 01

 

keto 02
keto banner site 01

Време за приготвяне: 10 + 55 минути

Порции: 15 трюфела

Въглехидрати в 1 бонбон: 1 г нетни въглехидрати

Необходими продукти:

  • 125 мл разтопено краве масло Гхи
  • 1 яйце
  • ½ ч. л. екстракт от ванилия
  • 100 г орехи
  • 60 г кокосово брашно + 1-2 с. л., ако е необходимо
  • 1 с. л. какао на прах
  • 50 г стевиола на прах (или на вкус)

За гарниране:

  • Стевиола на прах, смляна предварително
  • Какао на прах
  • Кокосови стърготини
  • Натрошени орехи

Начин на приготвяне:

  1. Загрейте фурната до 150 градуса. Поставете хартия за печене на дъното на тавичка.
  2. Смесете в купа разтопеното краве масло Гхи, яйцето и екстракта от ванилия. Разбъркайте до хомогенност и оставете настрана.
  3. Сложете орехите в кухненски робот или в мелачка и ги смелете.
  4. След това изсипете смлените орехи в голяма купа. Добавете кокосовото брашно и стевиолата на прах (предварително смелете в кафемелачка). Разбъркайте, за да се комбинират всички съставки.
  5. На два пъти добавете сухата смес към мокрите съставки и разбъркайте, докато се смесят. Трябва да получите меко, но достатъчно стегнато тесто, за да оформите на малки топки с ръка, без да залепва по дланите ви.
  6. Ако има нужда, добавете още 1 до 2 супени лъжици кокосово брашно, за да направите консистенцията на сместа по-стегната.
  7. От полученото тесто оформете около 15 еднакви по големина топки и подредете върху подготвената тава за печене.
  8. Изпечете за 30 минути, оставете да се охладят за 5 минути, след което оваляйте в стевиола на прах, какао на прах, кокосови стърготини или натрошени орехи.
  9. Поставете ореховите бонбони отново върху пергаментовата хартия и оставете да изстинат още 20-30 минути, преди да ги поднесете.

 

Нисковъглехидратни шоколадови трюфели с авокадо

Какво по-добро от шоколадови трюфели? Нисковъглехидратни шоколадови трюфели, разбира се.

Рецептата не съдържа млечни продукти, а освен това е с разтърсващ вкус на шоколад и лайм. Изненадайте гостите си с тези възхитителни мини хапки сладка наслада.

Време за приготвяне: 35 минути

Порции: 20 бонбона

Хранителен състав в 1 бонбон: 3 г нетни въглехидрати, 5 г мазнини, 1 г протеин и 65 калории.

Необходими продукти:

  • 1 авокадо (около 200 г)
  • ½ ч. л. екстракт от ванилия
  • Кората на ½ лимон
  • Щипка сол
  • 100 г черен шоколад със стевия
  • 1 с. л. кокосово масло
  • 1 с. л. неподсладено какао на прах

Начин на приготвяне:

  1. Разбийте авокадото и екстракта от ванилия с помощта на потопяем блендер.

Важно е да използвате узряло авокадо, за да може сместа да се получи напълно гладка.

  1. Добавете настърганата кора от половин лимон и щипка сол.
  2. Разтопете шоколада със стевия заедно с кокосовото масло на водна баня като разбърквате често. Може да ги разтопите и в микровълнова печка, като трябва да изваждате на всеки 10 секунди и да разбърквате.
  3. Смесете шоколада с кремообразното авокадо, разбъркайте и оставете в хладилник да престои за 30 минути или докато тестото стегне, но да не стане напълно твърдо.
  4. Оформете с ръце малки топки. Като алтернатива използвайте малка лъжичка, две чаени лъжички или лъжица за оформяне на трюфели.
  5. Оформете бонбоните с длани и оваляйте в какао на прах.
  6. Може да съхраните готовите бонбони в хладилник до една седмица или да ги замразите за по-дълго време. Разбира се, ако останат, но ние знаем, че няма такъв вариант.

 

Още подобни рецепти ще откриете и в кулинарната ни книга „Кето фантазии“.

 

Вижте още подобни предложения:

 

Още от здравословната ни кухня

 

Шоколадови трюфели. Кето сурови бонбони.

Опитайте и тази изкушаваща рецепта за сурови кето бонбони.

 

Ако нашите предложения за кето шоколадови трюфели са ви харесали, можете да разгледате още много подобни в секцията „Кето рецепти“ в нашия блог.

Присъединете се и към здравословната ни и споделена кухня във фейсбук.

Приятен апетит!

Сподели тази статия, избери платформа!

Avatar of Ваня Боянова
Ваня Боянова е дипломиран технолог по „Храни, хранене и диететика“. Участвала е в множество проекти за здравословно хранене в България и чужбина. Организатор и лектор е на събития със здравна насоченост. Автор е на стотици публикации в сферата на храненето.

Блог

Рецепти

Свързани публикации

Оставете коментар

Обновена: 28 февруари 2024 в 14:38 | Публикувана: 22 октомври 2021 в 14:43 | Категория: Десерти при кетогенен режим - Фор Лайф, Кето рецепти