Сладолед сандвич е освежаващо лакомство, приготвено с нисковъглехидратни съставки.

Направете си кето бисквити с шоколад и ги слепете с домашен сладолед с вкус на ванилия и бадеми. Воала! Имате вкусен сладолед сандвич, който ще се хареса на цялото семейство.

 

Рецепта за кето сладолед сандвич

В разгара на лятото всички обичаме да се поглезим с освежаващи десерти. А какво по-вкусно от кето сладолед сандвич. За щастие можем да го хапваме по всяко време на годината.

Комбинираме любимите шоколадови бисквити с ванилов сладолед, замразяваме и поднасяме. Вкусно, а? Ето как да си го приготвите.

Време за приготвяне: Рецептата изисква около 5 часа за охлаждане и замразяване.

Порции: 6

Хранителен състав в 1 порция: 4 г нетни въглехидрати, 51 г мазнини, 12 г протеини и 580 калории.

Необходими продукти:

За ваниловия сладолед:

  • 350 мл готварска сметана
  • 240 мл неподсладено бадемово мляко
  • 5 големи яйчни жълтъка
  • 100 г стевиола на прах (или на вкус)
  • 2 ч. л. екстракт от ванилия
  • ½ ч. л. сол

За кето шоколадовите бисквити:

  • 110 г бадемово брашно
  • ¼ ч. л. сода за хляб
  • ¼ ч. л. сок от прясно изстискан лимон
  • ¼ ч. л. сол
  • 70 г стевиола на прах (или на вкус)
  • 60 г краве масло Гхи, меко
  • 1 голямо яйце
  • 1 ч. л. екстракт от ванилия
  • 30 г пекани (или орехи)
  • 30 г шоколад със стевия

 

Шоколад със Стевия4.80лв.
Бадемово брашно 300 гр13.00лв.
Краве масло Гхи18.40лв.25.00лв.
Стевиола прах 350 г21.60лв.

 

Начин на приготвяне:

Започваме с приготвянето на ваниловия сладолед, следвайки стъпките:

  1. Изсипете готварската сметана заедно с бадемовото мляко в тенджера.
  2. Загрейте на слаб огън, като разбърквате с телена бъркалка.
  3. Добавете яйчните жълтъци и разбъркайте енергично, докато станат на пяна.
  4. Гответе на слаб огън, докато сместа се сгъсти и достигне температура 60 градуса.
  5. Добавете стевиолата на прах към сметановата смес и разбъркайте, докато се разтвори добре.
  6. Изсипете екстракта от ванилия и солта.
  7. Свалете тенджерата от котлона и оставете да се охлади в хладилник.
  8. През това време, докато чакате, направете тестото за бисквити.
  9. След като се охлади сместа за сладолед я изсипете към машина за сладолед и следвайте указанията на производителя.
  10. Ако нямате машина за сладолед, поставете сместа в контейнер, безопасен за замразяване, и го сложете във фризера.
  11. Разбърквайте от време на време, докато замръзне.

 

Ето как да приготвите и домашните кето шоколадови бисквити с пекани:

  1. В малка купа изсипете бадемовото брашно, содата за хляб, сока от лимон и солта. Разбъркайте и оставете настрана.
  2. Изсипете в голяма купа стевиолата на прах и разтопеното краве масло Гхи. С помощта на електрически миксер разбийте на ниска скорост съставките.
  3. Добавете яйцето и екстракта от ванилия и продължете да разбивате, докато стане гладка сместа.
  4. Изсипете сухите съставки постепенно в купата, без да спирате да бъркате на средна скорост.
  5. Добавете нарязания на малки парчета шоколад със стевия и пеканите (или орехите).
  6. След като се оформи тесто, прехвърлете го в центъра на тавичка, покрита с пергаментова хартия.
  7. Оформете тестото на руло с диаметър около 3,8-5 см и дължина 25 см.
  8. Увийте със стреч фолио и поставете в хладилник за поне 3 часа или за една нощ.
  9. Загрейте фурната до 180 градуса. Покрийте дъното на тавичка с пергаментова хартия.
  10. Нарежете тестото на 12 равни филийки и подредете в подготвената тавичка на около 1 см разстояние една от друга.
  11. Внимателно натиснете всяка филийка, за да се заравни леко.
  12. Изпечете върху средната решетка за 8-10 минути или докато краищата на бисквитите придобият приятен златист загар.
  13. Извадете от фурната, оставете настрана да се охладят за около 15 минути.
  14. Когато се охладят напълно, бисквитите ще станат по-твърди и готови за приготвяне на кето сладолед сандвич.

Слепване на сладолед сандвич:

  1. Обърнете една кето шоколадова бисквита и равномерно разпределете сладолед върху нея.
  2. След това слепете с още една бисквита.
  3. Сложете така приготвения сладолед сандвич в херметически затворен съд и замразете за 2 часа или докато стегне достатъчно.
  4. Поднесете и се насладете на освежаващия кето сладолед сандвич с вкус на ванилия и шоколад.

 

Още от здравословната ни кухня

 

Сладолед сандвич. Домашен кето сладолед.

Ето още няколко предложения за домашен кето сладолед с различни вкусове, с които да си направите кето сладолед сандвич.

 

Ако нашето предложение за домашен кето сладолед сандвич ви е харесало, можете да разгледате още много подобни в секцията „Кето рецепти“ в нашия блог, както и в нашата кулинарна книга „Кето фантазии“.

Присъединете се и към здравословната ни и споделена кухня във фейсбук.

Да ви е вкусно!