Свински шишчета с пюре от карфиол и сос чимичури
Кето свински шишчета с пюре от карфиол и сос чимичури са бърз и лесен за приготвяне нисковъглехидратен обяд или вечеря.
Най-хубавото на рецептата е, че можем да я поднесем всеки път с различна гарнитура от свежи зеленчуци или пюре. Както и да изпечем шишчетата на скара или на грил тиган.
Нека пристъпим към приготвянето на това изключително вкусно ястие, което ще се превърне във фаворит на вашите семейство и приятели.
Рецепта за свински шишчета с пюре от карфиол и сос чимичури
Ароматни и сочни свински шишчета, поднесени с кремообразно кето пюре от карфиол и сос чимичури. Бързи за приготвяне и още по-бързо изчезват от трапезата.
Време за приготвяне | Порции | Хранителна стойност в 1 порция |
---|---|---|
30 минути | 4 | 6 г нетни въглехидрати, 72 г мазнини, 27 г протеин и 788 калории |
Необходими продукти:
За сос чимичури:
- 1 връзка пресен магданоз, наситнен
- 4 с. л. каперси
- 1 ч. л. морска сол
- ½ ч. л. смлян черен пипер
- 3 с. л. пресен кориандър/босилек, наситнени
- сока на ½ лимон
- 160 мл екстра върджин зехтин
Свински шишчета:
- 450 г свинска плешка
- ½ с. л. подправка ранч
- 1 ч. л. морска сол
- 1 с. л. краве масло Гхи
За пюрето от карфиол:
- 650 г карфиол
- 55 г краве масло Гхи/зехтин
- 40 г пармезан, настърган
- сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Соса чимичури:
- Пригответе соса чимичури, като изсипете в купа наситнения пресен магданоз и каперсите.
- Подправете с морска сол, черен пипер, пресен кориандър (босилек), сок от лимон и зехтин.
- Блендирайте с пасатор всички съставки или ги смесете в кухненски робот.
Свински шишчета:
- Нарежете свинското месо на парчета с дебелина около 2,5 см по дължина.
- Овкусете с подправката ранч и нанижете на дървени шишчета.
- Загрейте краве масло Гхи в оребрен тиган и запържете шишчетата за няколко минути от всички страни до пълна готовност. Друг вариант е да ги изпечете на скара.
Пюрето от карфиол
- Разделете карфиола на цветчета и ги сварете в леко подсолена вода до омекване, без да развалят формата си. След това ги извадете от тенджерата с решетъчна лъжица и сложете в чиния.
- Ако искате пюре с по-хрупкава консистенция, поставете карфиола в чиста кухненска кърпа и изцедете останалата вода.
- Сложете в купа карфиолените цветчета и смесете с разтопено краве масло Гхи и настъргано сирене пармезан.
- Пасирайте или блендирайте в кухненски робот до получаване на пюре.
- Подправете със сол и черен пипер на вкус, и добавете още масло или зехтин, ако желаете.
- Сервирайте вкусен и изискан обяд или вечеря от сочни свински шишчета на скара или тиган със сос чимичури и гарнитура от пюре от карфиол.
Други нисковъглехидратни рецепти ще откриете и в кулинарната ни книга „Кето фантазии“, както и в нейното продължение „Кето фантазии 2„. Там може да се насладите на изобилие от идеи с месо или без месо, супи, десерти и класически ястия, пригодени за нисковъглехидратен режим.
Съвети за приготвяне на рецептата
- Не добавяйте пармезан към рецептата за пюре от карфиол, ако имате непоносимост към лактоза и млечни продукти.
- Подправете месото с ½ с. л. червен пипер, ½ с. л. лук на прах, 1 ч. л. смлян черен пипер, 1 ч. л. сол, малко кимион и канела. Този микс подправки може да използвате за овкусяване на свинско месо на скара или пържено.
- Към рецептата може да поднесете печена филийка кето хляб и по желание да я намажете с малко масло Гхи за още по-добър вкус.
Още от здравословната ни кухня
Ако нашето предложение за кето свински шишчета с пюре от карфиол и сос чимичури ви е харесало, можете да разгледате още много подобни рецепти, подходящи за спазване на кето диета, в секцията „Кето рецепти“ в нашия блог.
Присъединете се и към здравословната ни и споделена кухня във фейсбук.
Приятен апетит!
Източници
Няма източници
Блог
Рецепти
Свързани публикации
Свинското е сред най-обичаните и употребявани видове меса, затова днес сме ви подготвили бърза
Ако някога сте били в Гърция, няма начин да не сте опитвали ароматно свинско
Днес ще ви покажем как да си приговите 3 бързи гурме рецепти със свински скалопини в