Свински шишчета с пюре от карфиол и сос чимичури

Обновена: 26.09.2024|
Свински шишчета, пюре от карфиол, сос чимичури.

Кето свински шишчета с пюре от карфиол и сос чимичури са бърз и лесен за приготвяне нисковъглехидратен обяд или вечеря.

Най-хубавото на рецептата е, че можем да я поднесем всеки път с различна гарнитура от свежи зеленчуци или пюре. Както и да изпечем шишчетата на скара или на грил тиган.

Нека пристъпим към приготвянето на това изключително вкусно ястие, което ще се превърне във фаворит на вашите семейство и приятели.

 

Рецепта за свински шишчета с пюре от карфиол и сос чимичури

Ароматни и сочни свински шишчета, поднесени с кремообразно кето пюре от карфиол и сос чимичури. Бързи за приготвяне и още по-бързо изчезват от трапезата.

Време за приготвяне Порции Хранителна стойност в 1 порция
30 минути 4 6 г нетни въглехидрати, 72 г мазнини, 27 г протеин и 788 калории

Необходими продукти:

За сос чимичури:

  • 1 връзка пресен магданоз, наситнен
  • 4 с. л. каперси
  • 1 ч. л. морска сол
  • ½ ч. л. смлян черен пипер
  • 3 с. л. пресен кориандър/босилек, наситнени
  • сока на ½ лимон
  • 160 мл екстра върджин зехтин

Свински шишчета:

  • 450 г свинска плешка
  • ½ с. л. подправка ранч
  • 1 ч. л. морска сол
  • 1 с. л. краве масло Гхи

За пюрето от карфиол:

  • 650 г карфиол
  • 55 г краве масло Гхи/зехтин
  • 40 г пармезан, настърган
  • сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

Соса чимичури:

  1. Пригответе соса чимичури, като изсипете в купа наситнения пресен магданоз и каперсите.
  2. Подправете с морска сол, черен пипер, пресен кориандър (босилек), сок от лимон и зехтин.
  3. Блендирайте с пасатор всички съставки или ги смесете в кухненски робот.

Свински шишчета:

  1. Нарежете свинското месо на парчета с дебелина около 2,5 см по дължина.
  2. Овкусете с подправката ранч и нанижете на дървени шишчета.
  3. Загрейте краве масло Гхи в оребрен тиган и запържете шишчетата за няколко минути от всички страни до пълна готовност. Друг вариант е да ги изпечете на скара.

Пюрето от карфиол

  1. Разделете карфиола на цветчета и ги сварете в леко подсолена вода до омекване, без да развалят формата си. След това ги извадете от тенджерата с решетъчна лъжица и сложете в чиния.
  2. Ако искате пюре с по-хрупкава консистенция, поставете карфиола в чиста кухненска кърпа и изцедете останалата вода.
  3. Сложете в купа карфиолените цветчета и смесете с разтопено краве масло Гхи и настъргано сирене пармезан.
  4. Пасирайте или блендирайте в кухненски робот до получаване на пюре.
  5. Подправете със сол и черен пипер на вкус, и добавете още масло или зехтин, ако желаете.
  6. Сервирайте вкусен и изискан обяд или вечеря от сочни свински шишчета на скара или тиган със сос чимичури и гарнитура от пюре от карфиол.

Други нисковъглехидратни рецепти ще откриете и в кулинарната ни книга „Кето фантазии“, както и в нейното продължение „Кето фантазии 2„. Там може да се насладите на изобилие от идеи с месо или без месо, супи, десерти и класически ястия, пригодени за нисковъглехидратен режим.

 

Съвети за приготвяне на рецептата

Кето чийзкейк без печене с ягоди и лимон

  • Не добавяйте пармезан към рецептата за пюре от карфиол, ако имате непоносимост към лактоза и млечни продукти.
  • Подправете месото с ½ с. л. червен пипер, ½ с. л. лук на прах, 1 ч. л. смлян черен пипер, 1 ч. л. сол, малко кимион и канела. Този микс подправки може да използвате за овкусяване на свинско месо на скара или пържено.
  • Към рецептата може да поднесете печена филийка кето хляб и по желание да я намажете с малко масло Гхи за още по-добър вкус.

 

Още от здравословната ни кухня

 

Свински шишчета. Фланк стек със сос чимичури.

Пригответе си още една вкусна рецепта за сос чимичури, поднесен с фланк стек.

 

Ако нашето предложение за кето свински шишчета с пюре от карфиол и сос чимичури ви е харесало, можете да разгледате още много подобни рецепти, подходящи за спазване на кето диета, в секцията „Кето рецепти“ в нашия блог.

Присъединете се и към здравословната ни и споделена кухня във фейсбук.

Приятен апетит!

Източници

Няма източници

Сподели тази статия, избери платформа!

Блог

Рецепти

5319a9e191d6ad3ddb6086abb3e85757?s=96&d=mm&r=g

Ваня Боянова е дипломиран технолог по „Храни, хранене и диететика“. Участвала е в множество проекти за здравословно хранене в България и чужбина. Организатор и лектор е на събития със здравна насоченост. Автор е на стотици публикации в сферата на храненето.

Свързани публикации

Оставете коментар