Свински скалопини с ароматен сос

Обновена: 15.03.2024|
Свински скалопини.

Днес ще ви покажем как да си приговите 3 бързи гурме рецепти със свински скалопини в ароматни сосове. Освен че са много вкусни, те са и напълно адаптирани за спазващите нисковъглехидратна или кето диета.

Скалопините представляват тънки парчета свинско, телешко или пуешко месо, приготвени в разнообразни сосове и с ароматни вкусове. Думата „scaloppini” в превод от италиански означава „малки миди“, но е приела значение на “тънко нарязано парче месо”.

 

Свински скалопини с кремообразен гъбен сос

Кето свински скалопини с кремообразен гъбен сос е супер вкусна, лесна и бърза рецепта за основно ястие. Готово за сервиране за по-малко от 30 минути, приготвено само с няколко прости съставки с ниско съдържание на въглехидрати.

Поднесете запечените на тиган свински скалопини с кремообразен и ароматен сос от билки и подправки.

keto baner 011
keto banner site 01
keto baner 011
keto banner site 01
Време за приготвяне Порции Нетни въглехидрати за 1 порция
30 минути 6 1,94 г

Необходими продукти:

  • 6 свински пържоли, тънко нарязани, без кост
  • 90 г краве масло Гхи
  • 200 г пресни гъби печурки
  • 2 с. л. пресен магданоз, наситнен
  • 1 с. л. прясна или сушена мащерка
  • 240 мл готварска сметана
  • Сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

  1. Загрейте тиган на средно силен огън.
  2. Овкусете свинските скалопини със сол и черен пипер от двете страни.
  3. Добавете маслото и след като се сгорещи изпържете скалопините за около 3-4 минути от всяка страна или докато краищата им станат златистокафяви.
  4. Извадете месото с помощта на щипки и поставете в чиния.
  5. В същия тиган запържете нарязаните на тънко гъби.
  6. Добавете наситнените мащерка и магданоз и гответе около 2-3 минути при непрекъснато бъркане.
  7. Намалете котлона и изсипете готварската сметана. Подправете със сол и черен пипер на вкус.
  8. Оставете соса да къкри около 2-3 минути или докато започне да се сгъстява.
  9. Върнете свинските скалопини обратно в тигана и покрийте с кремообразния гъбен сос.
  10. Поставете капак върху тигана и оставете да се готвят още 5-6 минути или докато омекнат.
  11. Прехвърлете свинските скалопини в чиния и сервирайте с гарнитура от карфиол на пара.
  12. По желание гарнирайте с още пресен магданоз или друга любима прясна билка.

Съвет: Подходящи за ястието гъби са бели, кафяви, кремини или портобело. Консервираните също, но внимавайте със съдържанието на натрий или захари в състава им.

 

Свински скалопини с чери домати и каперси

Ястие от свински скалопини със сос от чери домати и каперси – ресторантско качество от висок клас, приготвено у дома, във вашата собствена кухня, с минимални усилия.

Това е идеално ястие за натоварените делнични вечери или по-небрежните уикенди, прекарани в забавление с приятели и създаване на спомени чрез храната.

Време за приготвяне Порции Нетни въглехидрати за 1 порция
25 минути 4 3 г

Необходими продукти:

  • 650 г свински пържоли, тънко нарязани, без кост
  • морска сол и черен пипер на вкус
  • 4 с. л. краве масло Гхи
  • 2 с. л. каперси
  • 240 мл пилешки бульон
  • 2 с. л. лимонов сок
  • 350 г чери домати (около 20 броя)
  • 2 с. л. пресен магданоз, наситнен

Начин на приготвяне:

  1. Овкусете свинските пържоли от двете страни със сол и черен пипер.
  2. Загрейте 3 с. л. масло Гхи в голям тиган на средно силен огън.
  3. Добавете свинските скалопини в тигана и гответе, докато покафенеят от двете страни и се сготвят, около 2-3 минути от всяка страна.
  4. Извадете месото от тигана и покрийте, за да го запазите топло.
  5. Намалете котлона до средно силен и в същия тиган добавете останалото масло. Запържете каперсите, докато започнат да цвърчат.
  6. Изсипете пилешкия бульон и лимоновия сок в тигана и с помощта на гумена шпатула оберете всички парченца каперси, които са залепнали по дъното и страните на тигана.
  7. Увеличете котлона и оставете сместа да заври. Варете, докато сосът се редуцира наполовина.
  8. Намалете котлона и добавете чери доматите. Гответе до омекване и леко образуване на мехурчета, около 3 минути.
  9. Поднесете крехките свински скалопини в чиния и полейте със соса от чери домати и каперси.
  10. Гарнирайте ястието с пресен магданоз и поднесете.

Съвет: Ястието може да се приготви и с пилешко месо.

 

Свински скалопини с ягоди и босилек

Плодове с месо? Звучи като нещо несъвместимо. Не бързайте със заключенията, ако все още не сте опитвали тази комбинация. Ще се учудите как сте стигнали до този момент в живота, без да сте опитвали това гурме ястие.

Рецептата за свински скалопини с ягоди и босилек е идеална за натоварените делнични вечери, когато искате да приготвите нещо набързо с малко съставки с ниско съдържание на въглехидрати.

Време за приготвяне Порции Нетни въглехидрати за 1 порция
35 минути 4 5 г

Необходими продукти:

Свински скалопини. Плодова пица. Ягоди, малини и боровинки - в три железни кошнички. Кето сладкиш.

  • 900 г свински пържоли без кост
  • морска сол и смлян черен пипер на вкус
  • 12 пресни ягоди, нарязани на кубчета (или друг вид горски плодове)
  • 20 листа пресен босилек, накъсани
  • 3 с. л. балсамов оцет
  • 2 с. л. зехтин
  • 2 с. л. краве масло Гхи
  • 55 г бейби спанак, за сервиране

Начин на приготвяне:

  1. Овкусете свинското месо от двете страни със сол и черен пипер и оставете да почине на стайна температура за около 20 минути.
  2. Смесете в купа нарязаните на кубчета ягоди, накъсаните листа пресен босилек, балсамовия оцет, зехтина, щипка сол и черен пипер.
  3. Разбъркайте да се смесят добре и оставете настрана за 15 минути.
  4. Загрейте фурната до 200 градуса.
  5. Загрейте маслото в голям тиган, устойчив на фурна.
  6. След това добавете свинските скалопини и запържете от двете страни до златистокафяв загар, около 3 минути от всяка страна.
  7. Прехвърлете тигана във фурната и продължете да готвите за още 10-15 минути или докато месото се сготви.
  8. Сервирайте готовите свински скалопини с гарнитура от ароматни ягоди и поднесете с бейби спанак.

Други нисковъглехидратни рецепти ще откриете и в кулинарната ни книга „Кето фантазии“, както и в нейното продължение „Кето фантазии 2„.

 

Още рецепти със свински пържоли:

 

Още от здравословната ни кухня

 

Свински скалопини. Шоколадови кексчета.

Подсладете се с бързи за приготвяне кето шоколадови кексчета за още по-прекрасен завършек на гурме вечерята.

 

Ако нашите предложения за гурме кето ястие от свински скалопини със сос са ви харесали, можете да разгледате още много подобни рецепти, подходящи за спазване на кето диета, в секцията „Кето рецепти“ в нашия блог.

Присъединете се и към здравословната ни и споделена кухня във фейсбук.

Приятен апетит!

Източници

Няма източници

Сподели тази статия, избери платформа!

Avatar of Ваня Боянова
Ваня Боянова е дипломиран технолог по „Храни, хранене и диететика“. Участвала е в множество проекти за здравословно хранене в България и чужбина. Организатор и лектор е на събития със здравна насоченост. Автор е на стотици публикации в сферата на храненето.

Блог

Рецепти

Свързани публикации

Оставете коментар

Обновена: 15 март 2024 в 16:04 | Публикувана: 14 март 2022 в 17:30 | Категория: Кето рецепти, Основни ястия за кетогенен режим - Фор Лайф