Пилешки крилца с пармезан

Обновена: 22.05.2024|
Пилешки крилца с пармезан

Ако обичате вкусната храна, която с радост бихте споделили с близки и приятели, то сме убедени, че тази рецепта за пилешки крилца с пармезан ще се превърне във ваш фаворит.

Освен много вкусни, те са лесни за приготвяне и няма да затруднят дори младите кулинари, които тепърва прохождат в света на кулинарните вълшебства.

Не на последно място – съдържат много малко въглехидрати, подходящи са за кето диета и можете да си хапнете от тях без угризения.

 

Рецепта за пилешки крилца с пармезан

Апетитни, бързи и ухаещи чудесно, тези пилешки крилца с пармезан може да поднесете на своите гости, които гарантирано ще си оближат пръстите.

astaks 400
kurk 600
astaks 400
kurk 600
Време за приготвяне Порции Нетни въглехидрати за 1 порция
20 минути 4 2 г

 

Необходими продукти:

  • 900 г пилешки крилца, разделени на половинки
  • 40 г краве масло Гхи
  • 1 ч. л. черен пипер, смлян
  • 2 ч. л. чесън на прах
  • ¼ ч. л. лют червен пипер, смлян
  • сол на вкус
  • 40 г сирене пармезан, настъргано
  • 1 с. л. магданоз, ситно нарязан

Начин на приготвяне:

  1. Поставете крилцата в голяма купа и добавете сухите подправки към тях. Разбъркайте добре, за да се овкусят, а по желание ги оставете да се мариноват в хладилника за 3 часа или за една нощ.
  2. В тиган разтопете маслото и пържете крилцата на умерена температура, докато придобият златист цвят.
  3. Накрая ги разбъркайте с настърганото сирене и поръсете със ситно нарязания магданоз. Поднесете готовите пилешки крилца с пармезан веднага, докато са топли.

По желание ги сервирайте със свежа целина.

Други нисковъглехидратни рецепти ще откриете и в кулинарната ни книга „Кето фантазии“, както и в дългоочакваното й продължение „Кето фантазии 2„.

Защо да консумираме пилешко месо по-често?

 

Пилешки крилца с пармезан. Пилешко месо, ползи, употреба.

 

Пилешкото месо е сред най-полезните за консумация протеини. То има много предимства за здравето и е лесно достъпно, а освен това е страхотен източник на витамини и минерали.

Пилешкото е много богато на аминокиселини, използвани от нашите тела за изграждане на мускулна тъкан, което е особено важно с напредването на възрастта.

По-високият прием на протеин помага и за подобрена костна минерална плътност, намалявайки риска от наранявания и заболявания като остеопороза.

Освен това пилешкото е много нискокалорично, което го прави идеалният продукт в различни хранителни режими за отслабване, сред които е и кето диетата. Доказано е, че протеинът ни помага да се чувстваме по-сити, въпреки че ядем по-малко количество, което спомага за по-добрия контрол над килограмите.

Здравословното тегло води до подобрения в рисковите фактори за сърдечни проблеми като високи нива на триглицериди и кръвно налягане.

Любопитен факт е, че в пилешкото се съдържа аминокиселината триптофан, която е свързана с по-високи нива на серотонин – хормон на щастието.

Уверяваме ви, че след като си хапнете от нашите пилешки крилца с пармезан, настроението ви рязко ще се подобри!

 

Съвети при избор и приготвяне на пилешко месо

 

Пилешки крилца с пармезан.Пилешко месо, ползи, употреба.

При избора на пилешко, ако имате възможност, залагайте винаги на месото от домашни птици или предпочитайте такова с установен и сертифициран произход.

Пилешкото не съдържа много мазнини, особено месото от гърди. По тази причина е добре да се готви с висококачествени естествени мазнини като краве масло Гхи, патешка или свинска мас, които да му придадат нужната мекота и да го направят по-крехко.

Друг важен фактор в приготвянето му е да не се пресготвя, защото така ще се изсуши прекомерно и ще загуби от вкусовите си качества. Не премахвайте кожата и винаги гответе месото с нея.

Пилешкото се комбинира добре с подправки като мащерка, розмарин, риган и естрагон. Някои от тях, като например куркума, къри, кориандър или червен пипер, подобряват вкуса на бялото месо.

Както ви съветваме и в нашата рецепта за пилешки крилца с пармезан, ако имате време, винаги го оставяйте да се маринова поне за час или дори за една нощ, за да поеме добре различните подправки.

 

Още от здравословната ни кухня

 

Кето брускети. Кето солени гофрети. Кето брускета.

Сервирайте вкусните пилешки крилца с пармезан с идеалното допълнение към тях – кето брускети от нисковъглехидратен хляб с бадемово брашно.

 

Ако това предложение ви е харесало, можете да разгледате още много подобни в секцията „Кето рецепти“ в нашия блог.

Присъединете се и към здравословната ни и споделена кухня във фейсбук, където ще можете да споделяте вашите решения за режимни рецепти.

Приятен апетит!

Източници

Няма източници

Сподели тази статия, избери платформа!

Блог

Рецепти

3074eef98144720f31c7a7be8ea79f57?s=96&d=mm&r=g

Мария Тенева е дипломиран журналист и филолог с дългогодишен опит. Има интереси в сферата на здравето, медицината и чуждите езици. Автор е на стотици статии и интервюта на здравна тематика.

Свързани публикации

Оставете коментар

Обновена: 22 май 2024 в 17:23 | Публикувана: 10 май 2022 в 13:41 | Категория: Кето рецепти, Основни ястия за кетогенен режим - Фор Лайф