Пилешка салата – 2 засищащи рецепти
Пилешка салата с хрупкава маруля, приятен кремообразен сос от домашна кето майонеза, свежи и пъстри зеленчуци – перфектна за засищащ обяд.
Представяме ви 2 рецепти, които са напълно подходящи за спазване на кето режим, поради ниското им съдържание на въглехидрати.
Кето пилешка салата
Хрупкавият бекон, свежата маруля и сочните чери домати се съчетават перфектно в тази рецепта за кето салата. Добавете няколко крехки парчета пилешко месо, изпечено на скара или запържено в тиган.
Поднесете с ароматен чеснов сос, за да имате перфектно завършена пилешка салата.
Време за приготвяне | Порции | Въглехидрати в 1 порция |
---|---|---|
35 минути | 4 | 4 г нетни въглехидрати, 56 г мазнини, 43 г протеин и 702 калории |
Необходими продукти:
- 230 г бекон (по желание)
- 30 г краве масло Гхи
- 450 г пилешки филета
- сол и черен пипер на вкус
- 1 маруля
- 110 г чери домати
За чесновия сос:
- 180 мл домашна кето майонеза
- ½ с. л. чесън на прах
Начин на приготвяне:
- Започнете с приготвянето на чесновия сос, като смесите в купа домашната кето майонеза с чесъна на прах. Разбъркайте и оставете настрана.
- Запържете парчетата бекон в краве масло Гхи (по желание) до хрупкавост. Прехвърлете в чиния. Запазете мазнината за по-късно.
- Нарежете пилешките филета на хапки, след което ги овкусете със сол и черен пипер на вкус.
- Запържете пилешкото до златистокафяв цвят и готовност в същия тиган с мазнина, в който приготвихте бекона. Можете да изпечете месото на скара.
- Изплакнете и нарежете марулята, след което я разпределете в 4 чинии, отгоре гарнирайте с пилешкото месо, бекон, нарязани на половинки чери домати и с чеснов сос.
- Поднесете вкусната пилешка салата на трапезата.
Съвет:
- Може да използвате мазнината, отделила се от готвенето на бекона, за да приготвите вкусен винегрет за овкусяване на салатата. Просто добавете малко оцет, сол и черен пипер, разбъркайте и овкусете салатата.
- Вместо бекон използвайте авокадо, добавете краставица, пресен лук или други зеленчуци по ваш вкус.
Венецуелска пилешка салата
Кремообразна пилешка салата, богата на полезни мазнини, идващи от авокадото и домашната кето майонеза. Не съдържа млечни продукти и е с ниско съдържание на въглехидрати.
Време за приготвяне | Порции | Въглехидрати в 1 порция |
---|---|---|
40 минути | 4 | 2 г нетни въглехидрати, 35 г мазнини, 28 г протеин и 451 калории |
Необходими продукти:
- 450 г пилешки гърди
- 2 с. л. краве масло Гхи
- 240 мл вода
- 2 бр. зряло авокадо
- 8 г пресен кориандър, наситнен
- сол на вкус
- 4 с. л. домашна кето майонеза
- 1 с. л. сок от прясно изстискан лимон
- 1-2 с. л. екстра върджин зехтин, за сервиране
Начин на приготвяне:
- Подправете пилешките гърди със сол.
- Загрейте половината от маслото в голям тиган на средно силен огън. Запържете месото за 5 минути от всяка страна. Излейте водата в тигана и поставете плътно затварящ се капак върху него. Оставете да къкри за около 20 минути или докато водата се изпари и месото се сготви.
- Извадете пилето от тигана и го настържете. Оставете да се охлади, преди да направите салатата.
- Нарежете двата броя авокадо на кубчета. Сложете ги в купа и изсипете наситнения кориандър, домашната кето майонеза и прясно изстискания сок от лимон.
- Добваете пилешкото месо, подправете със зехтин и подправки по ваш вкус и поднесете салатата на трапезата.
Други нисковъглехидратни рецепти ще откриете и в кулинарната ни книга „Кето фантазии“, както и в нейното продължение „Кето фантазии 2„.
Още от здравословната ни кухня
Ако тези рецепти за кето пилешка салата са по ваш вкус, можете да разгледате още много подобни предложения в секцията „Кето рецепти“ в нашия блог.
Присъединете се и към здравословната ни и споделена кухня във фейсбук.
Приятен апетит!
Източници
Няма източници
Блог
Рецепти
Свързани публикации
Ако някога сте опитвали пилешка яхния, вероятно сте повторили, защото това ястие е изключително апетитно, засищащо и богато. […]
От деца знаем, че домашните гозби са най-здравословни, но днес ще обърнем специално внимание на това как и […]
Консумацията на пилешко месо е една от най-разпространените в света, защото е леснодостъпно и може да се приготви […]