Пилешка салата – 2 засищащи рецепти

Обновена: 27.02.2024|
chicken salad

Пилешка салата с хрупкава маруля, приятен кремообразен сос от домашна кето майонеза, свежи и пъстри зеленчуци – перфектна за засищащ обяд.

Представяме ви 2 рецепти, които са напълно подходящи за спазване на кето режим, поради ниското им съдържание на въглехидрати.

 

Кето пилешка салата

Хрупкавият бекон, свежата маруля и сочните чери домати се съчетават перфектно в тази рецепта за кето салата. Добавете няколко крехки парчета пилешко месо, изпечено на скара или запържено в тиган.

Поднесете с ароматен чеснов сос, за да имате перфектно завършена пилешка салата.

Време за приготвяне Порции Въглехидрати в 1 порция
35 минути 4 4 г нетни въглехидрати, 56 г мазнини, 43 г протеин и 702 калории

Необходими продукти:

  • 230 г бекон (по желание)
  • 30 г краве масло Гхи
  • 450 г пилешки филета
  • сол и черен пипер на вкус

Пилешка салата. Рибни кюфтета. Кето пица с блат от тиквички. Майонеза.

  • 1 маруля
  • 110 г чери домати

За чесновия сос:

  • 180 мл домашна кето майонеза
  • ½ с. л. чесън на прах

Начин на приготвяне:

  1. Започнете с приготвянето на чесновия сос, като смесите в купа домашната кето майонеза с чесъна на прах. Разбъркайте и оставете настрана.
  2. Запържете парчетата бекон в краве масло Гхи (по желание) до хрупкавост. Прехвърлете в чиния. Запазете мазнината за по-късно.
  3. Нарежете пилешките филета на хапки, след което ги овкусете със сол и черен пипер на вкус.
  4. Запържете пилешкото до златистокафяв цвят и готовност в същия тиган с мазнина, в който приготвихте бекона. Можете да изпечете месото на скара.
  5. Изплакнете и нарежете марулята, след което я разпределете в 4 чинии, отгоре гарнирайте с пилешкото месо, бекон, нарязани на половинки чери домати и с чеснов сос.
  6. Поднесете вкусната пилешка салата на трапезата.

Съвет:

  • Може да използвате мазнината, отделила се от готвенето на бекона, за да приготвите вкусен винегрет за овкусяване на салатата. Просто добавете малко оцет, сол и черен пипер, разбъркайте и овкусете салатата.
  • Вместо бекон използвайте авокадо, добавете краставица, пресен лук или други зеленчуци по ваш вкус.

 

Венецуелска пилешка салата

Кремообразна пилешка салата, богата на полезни мазнини, идващи от авокадото и домашната кето майонеза. Не съдържа млечни продукти и е с ниско съдържание на въглехидрати.

Време за приготвяне Порции Въглехидрати в 1 порция
40 минути 4 2 г нетни въглехидрати, 35 г мазнини, 28 г протеин и 451 калории

Необходими продукти:

  • 450 г пилешки гърди
  • 2 с. л. краве масло Гхи
  • 240 мл вода
  • 2 бр. зряло авокадо
  • 8 г пресен кориандър, наситнен
  • сол на вкус
  • 4 с. л. домашна кето майонеза
  • 1 с. л. сок от прясно изстискан лимон
  • 1-2 с. л. екстра върджин зехтин, за сервиране

Начин на приготвяне:

  1. Подправете пилешките гърди със сол.
  2. Загрейте половината от маслото в голям тиган на средно силен огън. Запържете месото за 5 минути от всяка страна. Излейте водата в тигана и поставете плътно затварящ се капак върху него. Оставете да къкри за около 20 минути или докато водата се изпари и месото се сготви.
  3. Извадете пилето от тигана и го настържете. Оставете да се охлади, преди да направите салатата.
  4. Нарежете двата броя авокадо на кубчета. Сложете ги в купа и изсипете наситнения кориандър, домашната кето майонеза и прясно изстискания сок от лимон.
  5. Добваете пилешкото месо, подправете със зехтин и подправки по ваш вкус и поднесете салатата на трапезата.

Други нисковъглехидратни рецепти ще откриете и в кулинарната ни книга „Кето фантазии“, както и в нейното продължение „Кето фантазии 2„.

 

Още от здравословната ни кухня

 

Пилешка салата. Кето салата Цезар.

Пригответе си и тази чудесна рецепта за кето салата Цезар с пилешко месо.

 

Ако тези рецепти за кето пилешка салата са по ваш вкус, можете да разгледате още много подобни предложения в секцията „Кето рецепти“ в нашия блог.

Присъединете се и към здравословната ни и споделена кухня във фейсбук.

Приятен апетит!

Източници

Няма източници

Сподели тази статия, избери платформа!

Блог

Рецепти

5319a9e191d6ad3ddb6086abb3e85757?s=96&d=mm&r=g

Ваня Боянова е дипломиран технолог по „Храни, хранене и диететика“. Участвала е в множество проекти за здравословно хранене в България и чужбина. Организатор и лектор е на събития със здравна насоченост. Автор е на стотици публикации в сферата на храненето.

Свързани публикации

Оставете коментар