Кето солени гофрети: пикантни, тако и пица
Кето солени гофрети са също толкова неустоимо вкусни и засищащи, колкото и сладките варианти. И най-важното – подходящи са за спазване на кето диета.
Приготвяме три нетрадиционни рецепти за поднасяне на гофрети – с пикантна нотка, поднесени като пица или увити на тако. Разберете как да си ги приготвите в следващите редове.
Кето солени гофрети с халапеньо
Със само 5 г нетни въглехидрати, тези кето солени гофрети се превръщат в любимо нисковъглехидратно хапване, което може да се поднесе както сладко, така и солено.
В рецептата използваме пикантна люта чушка халапеньо и нежни вкусове от крема сирене и бекон, за да направим ястието още по-вкусно.
Време за приготвяне | Порции | Хранителен състав в 1 порция |
---|---|---|
16 минути | 4 кето солени гофрети | 5 г нетни въглехидрати, 40 г мазнини, 28 г протеин и 494 калории |
Необходими продукти:
За гофретите:
- 4 яйца
- 230 г настъргано сирене чедър
- 2 с. л. пресен лук
- краве масло Гхи (за намазняване)
За гарниране:
- 120 г меко крема сирене
- 1 стрък пресен лук
- 85 г бекон, сготвен и нарязан
- 2 пресни чушки халапеньо, почистени и нарязани
- ½ стрък пресен лук
Начин на приготвяне:
- Загрейте гофретника.
- Чукнете яйцата в купа, добавете към тях настърганото сирене чедър и нарязания пресен лук. Разбъркайте сместа.
- Намажете с краве масло Гхи гофретника и изсипете от сместа за гофрети, като я разпределите равномерно.
- Внимателно повдигнете капака, след около 6 минути, колкото е времето за изпичане на повечето уреди за гофрети. Или извадете, когато сметнете, че са готови.
- Докато гофретите се пекат, поставете крема сиренето и наситнения пресен лук в купа, разбъркайте.
- Добавете по-голямата част от бекона (запазете малко за гарниране) и разбъркайте.
- Когато гофретите са готови, гарнирайте ги с крема сирене, пресен лук, нарязана люта чушка халапеньо на вкус и хрупкав бекон.
Съвет:
По желание добавете зелени подправки в сместа за гофретите.
Кето солени гофрети тип тако
Защо не поднесете вкусните и почти толкова популярни, колкото палачинките, кето гофрети, по различен начин? Като пухкава, мека тако основа за обяд или вечеря?
Напълнете хрупкавите кето солени гофрети с пикантна мексиканска плънка от смляно говеждо месо, гарнирано със заквасена сметана.
Време за приготвяне | Порции | Хранителен състав в 1 порция |
---|---|---|
25 минути | 4 кето солени гофрети | 5 г нетни въглехидрати, 38 г мазнини, 38 г протеин и 522 калории |
Необходими продукти:
За гофретите:
- 4 яйца
- 110 г сирене чедър, настъргано
- 110 г сирене моцарела, настъргано
- 1 ч. л. подправка за тако (виж рецептата по-долу)
За подправката за тако:
- 2 с. л. лук на прах
- 2 ч. л. чесън на прах (по желание)
- 2 с. л. морска сол
- 4 с. л. сушен риган
- 4 с. л. пушен червен пипер
- 4 с. л. сушена майорана
- 2 ч. л. кимион
- 4 с. л. смлян кориандър
- 1 ч. л. чили на прах (или на вкус)
За пълнежа:
- 400 г смляно телешко месо (или пуешко)
- 1 с. л. подправка за тако
За гарниране:
- 120 г заквасена сметана
- 1 с. л. пресен/сушен кориандър, наситнен (или магданоз)
Начин на приготвяне:
Тако подправката:
- Пригответе подправката за тако, като смесите всички съставки и разбъркате.
Пълнежа:
- На средно силен огън запържете смляното телешко месо в тиган, като овкусите с подправката за тако.
- Разбъркайте, за да се овкуси равномерно, и гответе до готовност.
Тако гофретите:
- Загрейте гофретника и го намажете с краве масло Гхи.
- Чукнете яйцата в купа. Добавете настърганите сирена чедър и моцарела и овкусете с подправка за тако.
- Разбъркайте и изсипете от сместа равномерно в гофретника.
- Затворете и гответе за около 6 минути или в зависимост от упътванията на гофретника ви.
- Внимателно повдигнете капака, когато смятате, че са готови гофретите.
- Извадете ги, докато са все още меки и ги увийте около точилка или уред с подобна кръгла форма.
- Нека стоят така, докато се охладят, след което ги напълнете със сместа от говеждо месо.
- Гарнирайте със заквасена сметана и малко пресен кориандър или друга прясна подправка и поднесете.
Съвети:
- Чувствайте се свободни да сервирате кето солени гофрети с прясна салса с ниско съдържание на въглехидрати и без захар.
- Или поднесете с настъргано сирене чедър и резени авокадо за повече мексикански вкус.
Кето солени гофрети тип пица
Използвайте гофретите като основа за приготвяне на пица. В рецептата за кето солени гофрети тип пица използваме нисковъглехидратни съставки с приятен вкус.
Време за приготвяне | Порции | Хранителен състав в 1 порция |
---|---|---|
15 минути | 4 кето солени гофрети | 3 г нетни въглехидрати, 33 г мазнини, 27 г протеин и 421 калории |
Необходими продукти:
За гофретите:
- краве масло Гхи за намазняване
- 4 яйца
- 230 г настъргано сирене чедър
- ½ ч. л. италианска подправка (вижте рецептата по-долу)
- 30 г сирене пармезан, настъргано
За италианската подправка:
- 1 с. л. сушен босилек
- 1 с. л. сушен риган
- 1 с. л. сушен магданоз
- ½ ч. л. чесън на прах
- ½ ч. л. лук на прах
- ½ ч. л. сушена мащерка
- ½ ч. л. сушен розмарин
- ½ ч. л. сушен градински чай
- сол и черен пипер на вкус
- щипка лют червен пипер
За гарниране:
- 4 ч. л. доматен сос без захар
- 16 резена пеперони/друг вид нисковъглехидратно месо
- 85 г сирене моцарела, настъргано
Начин на приготвяне:
Италианската подправка:
- Смесете всички съставки за италианската подправка и ако желаете, ги смелете фино.
Кето солени гофрети:
- Загрейте уреда за гофрети и го намажете с краве масло Гхи.
- Чукнете в купа яйцата. Добавете към тях настърганото сирене чедър, пармезана и италианската подправка. Разбъркайте да се смесят добре.
- Изсипете от сместа равномерно в загретия гофретник, затворете капака и печете за около 6 минути, в зависимост от уреда ви.
- Внимателно извадете готовите гофрети в чиния.
Пица с блат от гофрети:
- Поставете хартия за печена на дъното на тавичка.
- Гарнирайте гофретите с доматен сос, пеперони и настъргана моцарела.
- Изпечете в загрята до 180 градуса фурна, докато сиренето се разтопи и леко покафенее.
Съвети:
- Може да съхраните гофретите в хладилник, увити добре до 4 дни.
- Чувствайте се свободни да добавите любимите си гарнитури за пица като маслини, аншоа, чушки, гъби и всякакви подходящи за кето продукти.
- Други нисковъглехидратни рецепти ще откриете и в кулинарната ни книга „Кето фантазии“, както и в нейното продължение „Кето фантазии 2„.
Идеи за кето сладки гофрети:
- Кето гофрети с горски плодове
- Неустоими кето гофрети с крема сирене
- Рецепта за гофрети: 3 неустоими кето варианта (с чедър, с бадемово и с кокосово брашно)
Още от здравословната ни кухня
Пригответе си хрупкаво предястие от кето брускети – неустоимо вкусни, гарнирани със свежи зеленчуци и сирене.
Ако нашите предложения за кето солени гофрети са ви харесали, можете да разгледате още много подобни рецепти, подходящи за спазване на кето диета, в секцията „Кето рецепти“ в нашия блог.
Присъединете се и към здравословната ни и споделена кухня във фейсбук.
Приятен апетит!
Източници
Няма източници
Блог
Рецепти
Популярни продукти
Свързани публикации
Нашите гофрети с кисело мляко се приготвят бързо и се изяждат още по-бързо - вижте рецептата и няколко вкусни идеи за топинг.
Слагайте престилката, защото днес ще приготвим най-вкусните кето гофрети с горски плодове, които някога сте опитвали. И то
Гофретите са любимо сладко изкушение на много от нас. Освен вкусен, те са лесен и бърз за приготвяне