Кето солени гофрети: пикантни, тако и пица

Обновена: 16.04.2025|
Кето солени гофрети.

Кето солени гофрети са също толкова неустоимо вкусни и засищащи, колкото и сладките варианти. И най-важното – подходящи са за спазване на кето диета.

Приготвяме три нетрадиционни рецепти за поднасяне на гофрети – с пикантна нотка, поднесени като пица или увити на тако. Разберете как да си ги приготвите в следващите редове.

 

Кето солени гофрети с халапеньо

Със само 5 г нетни въглехидрати, тези кето солени гофрети се превръщат в любимо нисковъглехидратно хапване, което може да се поднесе както сладко, така и солено.

В рецептата използваме пикантна люта чушка халапеньо и нежни вкусове от крема сирене и бекон, за да направим ястието още по-вкусно.

Време за приготвяне Порции Хранителен състав в 1 порция
16 минути 4 кето солени гофрети 5 г нетни въглехидрати, 40 г мазнини, 28 г протеин и 494 калории

Необходими продукти:

За гофретите:

  • 4 яйца
  • 230 г настъргано сирене чедър
  • 2 с. л. пресен лук
  • краве масло Гхи (за намазняване)

За гарниране:

  • 120 г меко крема сирене
  • 1 стрък пресен лук
  • 85 г бекон, сготвен и нарязан
  • 2 пресни чушки халапеньо, почистени и нарязани
  • ½ стрък пресен лук

Начин на приготвяне:

  1. Загрейте гофретника.
  2. Чукнете яйцата в купа, добавете към тях настърганото сирене чедър и нарязания пресен лук. Разбъркайте сместа.
  3. Намажете с краве масло Гхи гофретника и изсипете от сместа за гофрети, като я разпределите равномерно.
  4. Внимателно повдигнете капака, след около 6 минути, колкото е времето за изпичане на повечето уреди за гофрети. Или извадете, когато сметнете, че са готови.
  5. Докато гофретите се пекат, поставете крема сиренето и наситнения пресен лук в купа, разбъркайте.
  6. Добавете по-голямата част от бекона (запазете малко за гарниране) и разбъркайте.
  7. Когато гофретите са готови, гарнирайте ги с крема сирене, пресен лук, нарязана люта чушка халапеньо на вкус и хрупкав бекон.

Съвет:

По желание добавете зелени подправки в сместа за гофретите.

 

Кето солени гофрети тип тако

Защо не поднесете вкусните и почти толкова популярни, колкото палачинките, кето гофрети, по различен начин? Като пухкава, мека тако основа за обяд или вечеря?

Напълнете хрупкавите кето солени гофрети с пикантна мексиканска плънка от смляно говеждо месо, гарнирано със заквасена сметана.

Време за приготвяне Порции Хранителен състав в 1 порция
25 минути 4 кето солени гофрети 5 г нетни въглехидрати, 38 г мазнини, 38 г протеин и 522 калории

Необходими продукти:

За гофретите:

  • 4 яйца
  • 110 г сирене чедър, настъргано
  • 110 г сирене моцарела, настъргано
  • 1 ч. л. подправка за тако (виж рецептата по-долу)

За подправката за тако:

  • 2 с. л. лук на прах
  • 2 ч. л. чесън на прах (по желание)
  • 2 с. л. морска сол
  • 4 с. л. сушен риган
  • 4 с. л. пушен червен пипер
  • 4 с. л. сушена майорана
  • 2 ч. л. кимион
  • 4 с. л. смлян кориандър
  • 1 ч. л. чили на прах (или на вкус)

За пълнежа:

  • 400 г смляно телешко месо (или пуешко)
  • 1 с. л. подправка за тако

За гарниране:

  • 120 г заквасена сметана
  • 1 с. л. пресен/сушен кориандър, наситнен (или магданоз)

Начин на приготвяне:

Тако подправката:

  1. Пригответе подправката за тако, като смесите всички съставки и разбъркате.

Пълнежа:

  1. На средно силен огън запържете смляното телешко месо в тиган, като овкусите с подправката за тако.
  2. Разбъркайте, за да се овкуси равномерно, и гответе до готовност.

Тако гофретите:

  1. Загрейте гофретника и го намажете с краве масло Гхи.
  2. Чукнете яйцата в купа. Добавете настърганите сирена чедър и моцарела и овкусете с подправка за тако.
  3. Разбъркайте и изсипете от сместа равномерно в гофретника.
  4. Затворете и гответе за около 6 минути или в зависимост от упътванията на гофретника ви.
  5. Внимателно повдигнете капака, когато смятате, че са готови гофретите.
  6. Извадете ги, докато са все още меки и ги увийте около точилка или уред с подобна кръгла форма.
  7. Нека стоят така, докато се охладят, след което ги напълнете със сместа от говеждо месо.
  8. Гарнирайте със заквасена сметана и малко пресен кориандър или друга прясна подправка и поднесете.

Съвети:

  • Чувствайте се свободни да сервирате кето солени гофрети с прясна салса с ниско съдържание на въглехидрати и без захар.
  • Или поднесете с настъргано сирене чедър и резени авокадо за повече мексикански вкус.

 

Кето солени гофрети тип пица

Използвайте гофретите като основа за приготвяне на пица. В рецептата за кето солени гофрети тип пица използваме нисковъглехидратни съставки с приятен вкус.

Време за приготвяне Порции Хранителен състав в 1 порция
15 минути 4 кето солени гофрети 3 г нетни въглехидрати, 33 г мазнини, 27 г протеин и 421 калории

Необходими продукти:

За гофретите:

  • краве масло Гхи за намазняване
  • 4 яйца
  • 230 г настъргано сирене чедър
  • ½ ч. л. италианска подправка (вижте рецептата по-долу)
  • 30 г сирене пармезан, настъргано

За италианската подправка:

  • 1 с. л. сушен босилек
  • 1 с. л. сушен риган
  • 1 с. л. сушен магданоз
  • ½ ч. л. чесън на прах
  • ½ ч. л. лук на прах
  • ½ ч. л. сушена мащерка
  • ½ ч. л. сушен розмарин
  • ½ ч. л. сушен градински чай
  • сол и черен пипер на вкус
  • щипка лют червен пипер

За гарниране:

  • 4 ч. л. доматен сос без захар
  • 16 резена пеперони/друг вид нисковъглехидратно месо
  • 85 г сирене моцарела, настъргано

Начин на приготвяне:

Италианската подправка:

  1. Смесете всички съставки за италианската подправка и ако желаете, ги смелете фино.

Кето солени гофрети:

  1. Загрейте уреда за гофрети и го намажете с краве масло Гхи.
  2. Чукнете в купа яйцата. Добавете към тях настърганото сирене чедър, пармезана и италианската подправка. Разбъркайте да се смесят добре.
  3. Изсипете от сместа равномерно в загретия гофретник, затворете капака и печете за около 6 минути, в зависимост от уреда ви.
  4. Внимателно извадете готовите гофрети в чиния.

Пица с блат от гофрети:

  1. Поставете хартия за печена на дъното на тавичка.
  2. Гарнирайте гофретите с доматен сос, пеперони и настъргана моцарела.
  3. Изпечете в загрята до 180 градуса фурна, докато сиренето се разтопи и леко покафенее.

Съвети:

  • Може да съхраните гофретите в хладилник, увити добре до 4 дни.
  • Чувствайте се свободни да добавите любимите си гарнитури за пица като маслини, аншоа, чушки, гъби и всякакви подходящи за кето продукти.
  • Други нисковъглехидратни рецепти ще откриете и в кулинарната ни книга „Кето фантазии“, както и в нейното продължение „Кето фантазии 2„.

 

Идеи за кето сладки гофрети:

Кето солени гофрети, гофрети с горски плодове.

 

 

 

Още от здравословната ни кухня

 

Кето солени гофрети. Кето брускета.

Пригответе си хрупкаво предястие от кето брускети – неустоимо вкусни, гарнирани със свежи зеленчуци и сирене.

 

Ако нашите предложения за кето солени гофрети са ви харесали, можете да разгледате още много подобни рецепти, подходящи за спазване на кето диета, в секцията „Кето рецепти“ в нашия блог.

Присъединете се и към здравословната ни и споделена кухня във фейсбук.

Приятен апетит!

Източници

Няма източници

Сподели тази статия, избери платформа!

Блог

Рецепти

mobile front

Популярни продукти

922eb468f8dc5255a7d27780d1c9562b12bba33e1f56e219d466003460240093?s=96&d=mm&r=g

Ваня Боянова е дипломиран технолог по „Храни, хранене и диететика“. Участвала е в множество проекти за здравословно хранене в България и чужбина. Организатор и лектор е на събития със здравна насоченост. Автор е на стотици публикации в сферата на храненето.

Свързани публикации

Оставете коментар