Рецепта за гофрети: 3 неустоими кето варианта

Обновена: 27.03.2024|
Рецепта за гофрети.

Включвали ли сте скоро гофретника, за да изпробвате някоя друга рецепта за гофрети?

Ако сте на кето режим или друг вид диета, вероятно не сте. Но, всъщност, можем да си направим нисковъглехидратни, безглутенови и кето гофрети лесно и бързо.

Ще ви разкрием как с няколко рецепти. Включете гофретника и добавете чаена лъжичка любов!

 

Рецепта за гофрети с чедър

Ароматни и засищащи, тези домашни солени гофрети са идеални за похапване сутрин или като следобедна закуска.

keto baner 011
bademovo brashno 600
keto baner 011
bademovo brashno 600
Време за приготвяне Порции Нетни въглехидрати в 1 порция
40 минути 4 8,4 г

 

Необходими продукти

Необходимо е да използвате: 

  • 4 яйца
  • 225 г настърган чедър
  • 1 с. л. чесън на прах
  • сол и пипер на вкус

 

За покритие:

  • 4 яйца
  • 8 тънко нарязани парчета бекон (или сланина)
  • 8 нарязани чери домата
  • 50 г бейби спанак

 

Начин на приготвяне

Пригответе според следните стъпки: 

  1. Включете гофретника.
  2. В широк тиган поставете парчетата бекон/сланина и гответе за около 8-12 минути на средна температура, докато добият хрупкава консистенция.
  3. Когато са готови, поставете ги на кухненска хартия, която да попие мазнината.
  4. Смесете и разбийте всички компоненти за гофретите в голяма купа.
  5. Разливайте внимателно сместа в леглата на гофретника и гответе около 6 минути (в зависимост от уреда, който имате)
  6. Докато гофретите се пекат, чукнете останалите 4 яйца в тигана и ги направете на очи.
  7. Сервирайте всяка гофрета с яйце отгоре, парчета бекон/сланина, бейби спанак и чери домат.

 

Рецепта за гофрети с бадемово брашно

 

Рецепта за гофрети. Готвене на сладкиш с бадемово брашно. Може да бъде използване и в кето рецепти за козунаци.

 

За това предложение сме заменили високовъглехидратните чаши брашно от пшеница с бадемова алтернатива, която няма да наруши вашия хранителен план.

Резулатът е вкусни и диетични гофрети, които ще се усладят на всички у дома. Напълно подходящи са и за хора с непоносимост към глутен.

Време за приготвяне Порции Нетни въглехидрати в 1 порция
15 минути 4 6 г

Необходими продукти за 4 порции

Необходимо е да използвате : 

  • 4 яйца
  • 110 г крема сирене
  • 100 г бадемово брашно
  • 2 с. л. кокосово масло
  • 1 ч. л. стевиола ванилия
  • 1 ч. л. бакпулвер

 

Начин на приготвяне

Пригответе според следните стъпки :

  • Смесете всички съставки и изливайте сместа в гофретника. Печете около 6 мин. или в зависимост от вашия гофретник. Сервирайте с кубчета масло и бери плодове отгоре.

 

Рецепта за гофрети с кокосово брашно

Идва ред на друго полезно и вкусно брашно, а именно това от кокос.

Нарочно сме избегнали употребата на прясно мляко, тъй като не е подходящо за кето диета, с освен това не се препоръчва на хора с лактозна непоносимост.

Време за приготвяне: 25 минути

Порции: 4

Въглехидрати в 1 порция: 2 г нетни

 

Необходими продукти

Необходимо е да използвате : 

  • 5 яйца
  • 4 с. л. кокосово брашно
  • 2 с. л. стевиола на прах
  • 1 ч. л. бакпулвер
  • 1 с. л. стевиола ванилия
  • 3 с. л. заквасена сметана или пълномаслено кисело мляко
  • 125 г разтопено кокосово масло

 

Начин на приготвяне

Пригответе според следните стъпки :

  • Смесете жълтъците, кокосовото брашно, подсладителя и бакпулвера.
  • Добавете разтопеното масло бавно, като разбърквате.
  • Добавете млякото и ванилията, отново разбъркайте добре.
  • Разбийте белтъците на сняг и ги прибавете към сместа. Опитайте се да запазите въздушността и пухкавостта й.
  • Изпечете в предварително загрят гофретник и сервирайте с бери плодове или сирене по избор.

 

В сместа за гофрети можете да добавите и настъргана и отцедена тиквичка, за повече свежест.

 

 

 

Откъде идва думата „гофрети“?

Оригиналната рецепта за гофрети, както и историята й, идва от waffles – вафли. Така са наречени за първи път тези братовчеди на палачинките през 1725 г. в Англия.

На български думата гофрети идва от френската gaufre, в превод – вафла, вафлени кори. Макар класическата рецепта за гофрети да оприличаваме повее при изпълнение на палачинка, формата й е свързана с далечния 15 в.

През 15 в. холандските производители на вафли започнали да коват правоъгълни плочи с решетъчно дъно. Експерти смятат, че това е бил първият модел на вафлена решетка, който позволява на по-малко количество тесто да се приготви на по-голяма площ.

Интересен факт: В някои католически страни в началото на пролетта, преди великденските пости, има празник, на който почти ритуално се приготвят и ядат палачинки и гофрети. Във Франция този ден се нарича Mardi gras (блажен вторник), а в Англия е известен като Pancake day.

Холандия е считана за родина на гофретника, но след като изобретението е пренесено в Америка през 1789 г от Томас Джеферсон, то губи корените си. Седемдесет години по-късно, през 1869 г., неизвестният Корнелиус Суартваут от Ню Йорк, го патентова на свое име.

 

Още предложения от нашата кето кухня

 

Рецепта за гофрети. Вкусни кето палачинки с бадемово брашно и тиквички, намазани с крема сирене и малини отгоре.

 

Пробвайте тези вкусни рецепти за хрупкави гофрети. А ако ви харесат, което, вероятно, ще е така, можeте да видите и рецептата за кето палачинки с домашно малиново сладко, без захар. Те са не по-малко вкусни и също са решение, ако не разполагате с гофретник в момента.

Ако тази рецепта за гофрети ви е харесала, можете да разгледате още много подобни рецепти в нашия блог.

Присъединете се и към здравословната ни и споделена кухня във фейсбук, където ще можете да споделяте вашите решения за режимни рецепти.

Приятен апетит!

Източници

Няма източници

Сподели тази статия, избери платформа!

Avatar of Верджиния Георгиева
Верджиния Георгиева е дипломиран книгоиздател в профил „Редакционно-издателски процес“. Акцентът върху езиковата и литературна компетентност е водещ за нея в процеса на писане, а интересите й са главно в сферата на здравословното хранене и начин на живот.

Блог

Рецепти

Свързани публикации

Оставете коментар

Обновена: 27 март 2024 в 11:03 | Публикувана: 15 май 2020 в 16:51 | Категория: Десерти при кетогенен режим - Фор Лайф, Кето рецепти