Кето гофрети с горски плодове

Обновена: 25.01.2024|

Слагайте престилката, защото днес ще приготвим най-вкусните кето гофрети с горски плодове, които някога сте опитвали. И то с ниско съдържание на въглехидрати! Не забравяйте какво означава това – ако не прекалите с количествата, няма да излезете от кетоза, но и няма да навредите на килограмите си.

 

Кето гофрети с горски плодове и ванилов крем

Представяме ви рецепта за кето десерт – гофрети с аромат на канела, поднесени с ванилов крем и боровинки.

Време за приготвяне: 30 минути

keto baner 011
keto banner site 01

 

keto baner 011
keto banner site 01

Порции: 4 големи гофрети

Хранителен състав в 1 гофрета: 3 г нетни въглехидрати, 22 г протеин, 19 г мазнини и 297 калории

Необходими продукти:

За ваниловия крема:

  • 4 с. л. меко крема сирене
  • 1 ч. л. екстракт от ванилия
  • ½ ч. л. индийско орехче на прах
  • 1 ч. л. стевия на прах, смляна фино

За гофретите:

Кето гофрети. Малини и боровинки.

  • 4 яйца
  • 220 г настъргано сирене моцарела
  • 1 с. л. кокосово брашно
  • 1 ч. л. канела на прах
  • Кокосово масло за намазняване
  • Пресни горски плодове за сервиране (боровинки, малини или други)

Начин на приготвяне:

Ваниловия крем:

  1. Смесете в купа мекото крема сирене, екстракта от ванилия и индийското орехче.
  2. Разбъркайте до хомогенност и сложете в хладилника, докато приготвите гофретите.

Гофретите:

  1. Включете гофретника да загрее.
  2. Чукнете в купа яйцата, добавете настърганото сирене моцарела, кокосовото брашно и канелата на прах. Разбъркайте до хомогенност и оставете настрана за 5 минути, за да може кокосовото брашно да абсорбира течностите.
  3. Намазнете с кокосово масло гофретника и разпределете равномерно сместа. Затворете и печете за около 6 минути или според указанията на вашия гофретник.
  4. Внимателно повдигнете капака, когато прецените, че са готови гофретите.
  5. Сервирайте топлите кето гофрети с ваниловия крем и горски плодове по избор.

От сместа за гофрети може да приготвите 4 големи или 6 малки, според размера на гофретника.

 

Кето гофрети с боровинково масло

Кето гофрети със задоволително хрупкава коричка, поднесени с ароматно боровинково масло. Идеалният десерт с ниско съдържание на въглехидрати, който може да поднесете дори за закуска, ако здравословното ви състояние изисква да не я пропускате.

Заменете кравето масло с кокосово масло, за да ги приготвите без млечни продукти. Естествено не съдържат глутен, тъй като използваме кокосово брашно, вместо бяло.

Време за приготвяне: 15 минути

Порции: 4

Хранителен състав в 1 гофрета: 3 г нетни въглехидрати, 57 г мазнини, 15 г протеин и 585 калории

Необходими продукти:

  • 8 яйца
  • 140 г разтопено краве масло Гхи
  • 1 ч. л. екстракт от ванилия
  • 2 ч. л. бакпулвер
  • 30 г кокосово брашно

За боровинковото масло:

Начин на приготвяне:

  1. Чукнете яйцата в купа и изсипете към тях разтопеното краве масло Гхи.
  2. Добавете екстракта от ванилия, бакпулвера и кокосовото брашно.
  3. Разбийте до гладка смес с помощта на електрически миксер. Оставете настрана за 5 минути, докато гофретникът загрее.
  4. След това изсипете тестото в гофретника и изпечете до златисто. Времето за печене зависи от размера и указанията на уреда. Повторете с останалото тесто, докато изпечете всички гофрети.
  5. Смесете в купа кравето масло Гхи с пресните боровинки и разбийте с електрически миксер до получаване на гладък крем.
  6. Поднесете гофретите намазани с боровинковото масло.

Съвети:

  • Нямате време да разбивате маслото с боровинки? Тогава просто сервирайте гофретите с краве масло и канела или със заквасена сметана и горски плодове.
  • Ако гофретите имат по-яйчен вкус, оставете ги да изстинат, охладете и след това загрейте в тиган, на тостер или във фурна.

 

 

Още предложения за кето гофрети:

 

Още от здравословната ни кухня

 

Кето гофрети. Кето шоколадова торта.

Кой би отказал парче кето шоколадова торта? Пригответе я за вашия специален повод или когато ви се хапва нещо сладко, но и нисковъглехидратно.

 

Ако нашите предложения за кето гофрети с горски плодове са ви харесали, можете да разгледате още много подобни в секцията „Кето рецепти“ в нашия блог.

Присъединете се и към здравословната ни и споделена кухня във фейсбук.

Приятен апетит!

Сподели тази статия, избери платформа!

Avatar of Ваня Боянова
Ваня Боянова е дипломиран технолог по „Храни, хранене и диететика“. Участвала е в множество проекти за здравословно хранене в България и чужбина. Организатор и лектор е на събития със здравна насоченост. Автор е на стотици публикации в сферата на храненето.

Блог

Рецепти

Свързани публикации

Оставете коментар

Обновена: 25 януари 2024 в 00:00 | Публикувана: 22 ноември 2021 в 09:42 | Категория: Десерти при кетогенен режим - Фор Лайф, Кето рецепти