Слагайте престилката, защото днес ще приготвим най-вкусните кето гофрети с горски плодове, които някога сте опитвали. И то с ниско съдържание на въглехидрати! Не забравяйте какво означава това – ако не прекалите с количествата, няма да излезете от кетоза, но и няма да навредите на килограмите си.
Кето гофрети с горски плодове и ванилов крем
Представяме ви рецепта за кето десерт – гофрети с аромат на канела, поднесени с ванилов крем и боровинки.
Време за приготвяне: 30 минути
Порции: 4 големи гофрети
Хранителен състав в 1 гофрета: 3 г нетни въглехидрати, 22 г протеин, 19 г мазнини и 297 калории
Необходими продукти:
За ваниловия крема:
- 4 с. л. меко крема сирене
- 1 ч. л. екстракт от ванилия
- ½ ч. л. индийско орехче на прах
- 1 ч. л. стевия на прах, смляна фино
За гофретите:
- 4 яйца
- 220 г настъргано сирене моцарела
- 1 с. л. кокосово брашно
- 1 ч. л. канела на прах
- Кокосово масло за намазняване
- Пресни горски плодове за сервиране (боровинки, малини или други)
Начин на приготвяне:
Ваниловия крем:
- Смесете в купа мекото крема сирене, екстракта от ванилия и индийското орехче.
- Разбъркайте до хомогенност и сложете в хладилника, докато приготвите гофретите.
Гофретите:
- Включете гофретника да загрее.
- Чукнете в купа яйцата, добавете настърганото сирене моцарела, кокосовото брашно и канелата на прах. Разбъркайте до хомогенност и оставете настрана за 5 минути, за да може кокосовото брашно да абсорбира течностите.
- Намазнете с кокосово масло гофретника и разпределете равномерно сместа. Затворете и печете за около 6 минути или според указанията на вашия гофретник.
- Внимателно повдигнете капака, когато прецените, че са готови гофретите.
- Сервирайте топлите кето гофрети с ваниловия крем и горски плодове по избор.
От сместа за гофрети може да приготвите 4 големи или 6 малки, според размера на гофретника.
Кето гофрети с боровинково масло
Кето гофрети със задоволително хрупкава коричка, поднесени с ароматно боровинково масло. Идеалният десерт с ниско съдържание на въглехидрати, който може да поднесете дори за закуска, ако здравословното ви състояние изисква да не я пропускате.
Заменете кравето масло с кокосово масло, за да ги приготвите без млечни продукти. Естествено не съдържат глутен, тъй като използваме кокосово брашно, вместо бяло.
Време за приготвяне: 15 минути
Порции: 4
Хранителен състав в 1 гофрета: 3 г нетни въглехидрати, 57 г мазнини, 15 г протеин и 585 калории
Необходими продукти:
- 8 яйца
- 140 г разтопено краве масло Гхи
- 1 ч. л. екстракт от ванилия
- 2 ч. л. бакпулвер
- 30 г кокосово брашно
За боровинковото масло:
- 85 г краве масло Гхи
- 30 г пресни боровинки
Начин на приготвяне:
- Чукнете яйцата в купа и изсипете към тях разтопеното краве масло Гхи.
- Добавете екстракта от ванилия, бакпулвера и кокосовото брашно.
- Разбийте до гладка смес с помощта на електрически миксер. Оставете настрана за 5 минути, докато гофретникът загрее.
- След това изсипете тестото в гофретника и изпечете до златисто. Времето за печене зависи от размера и указанията на уреда. Повторете с останалото тесто, докато изпечете всички гофрети.
- Смесете в купа кравето масло Гхи с пресните боровинки и разбийте с електрически миксер до получаване на гладък крем.
- Поднесете гофретите намазани с боровинковото масло.
Съвети:
- Нямате време да разбивате маслото с боровинки? Тогава просто сервирайте гофретите с краве масло и канела или със заквасена сметана и горски плодове.
- Ако гофретите имат по-яйчен вкус, оставете ги да изстинат, охладете и след това загрейте в тиган, на тостер или във фурна.
Още предложения за кето гофрети:
- Неустоими кето гофрети с крема сирене
- Рецепта за гофрети: 3 неустоими кето варианта: с чедър, с бадемово брашно и с кокосово брашно
Още от здравословната ни кухня
Кой би отказал парче кето шоколадова торта? Пригответе я за вашия специален повод или когато ви се хапва нещо сладко, но и нисковъглехидратно.
Ако нашите предложения за кето гофрети с горски плодове са ви харесали, можете да разгледате още много подобни в секцията „Кето рецепти“ в нашия блог.
Присъединете се и към здравословната ни и споделена кухня във фейсбук.
Приятен апетит!
Оставете коментар