Неустоими кето гофрети с крема сирене

Обновена: 04.04.2024|
Кето гофрети с крема сирене.

Гофретите са любимо сладко изкушение на много от нас. Освен вкусен, те са лесен и бърз за приготвяне сладкиш. Традиционните гофрети са пълни с въглехидрати, така че е необходимо малко въображение, за да забъркаме смес за гофрети, която да е нисковъглехидратна, но да е все така вкусна и неустоима.

Кето гофрети с крема сирене са отлична основа за пикантно или сладко изкушение без добавени захари. Яйцата, домашната майонеза и бадемовото брашно се използват в тази рецепта, за да поддържат броя на въглехидратите скромни, но не за сметка на добрия вкус!

 

Рецепта за кето гофрети с крема сирене

Ако вече искате да опитате и вие апетитна гофрета, но без всички излишни калории и въглехидрати, с които бързо ще излезем от форма, вижте рецептата по-долу!

Кето гофретите са много засищащи. Можем да ги хапваме такива, каквито са или да гарнираме отгоре с бери плодове, бита сметана, масло или домашно сладко без захар.

keto baner 011
choko 01 600
keto baner 011
choko 01 600

Ако намирате гофретата за малко „по-яйчена“ от вашия вкус (направена е най-вече от яйца, в крайна сметка), можете да добавите малко повече от бадемовото брашно, ако пасва на вашите макроси. Можете също така да изключите домашната майонеза или крема сирене, но именно тези две съставят текстурата и неустоимия вкус.

 

Време за приготвяне Порции Хранителна стойност в порция
30 минути 4 1,5 г нетни въглехидрати

 

Нужните съставки:

  • 1 ч.л. пречистено краве масло Гхи
  • 4 големи яйца
  • 4 с.л. домашна майонеза
  • 1 с.л. бадемово брашно
  • 2 с.л. крема сирене

 

Приготвяне на нашите кето гофрети:

  1. Покриваме повърхността на гофретника с масло Гхи и го включваме да загрява.
  2. Смесваме в голяма купа яйцата, майонезата и бадемовото брашно с ръчен миксер или пасатор, докато сместа стане гладка.
  3. Нарязваме крема сиренето на малки кубчета с размер около 1х1 см.
  4. Изсипваме тестото в средата на горещия гофретник. Поставяме няколко парченца от крема сиренето в гофретника преди да натиснем капака надолу.
  5. След като се разпредели крема сиренето, затваряме капака и печем всяка гофрета 3-5 минути, или докато стане златисто кафява.

Вадим готовите кето гофрети и ги сервираме натурални, с домашно сладко със Стевиола или със солен топинг, по желание.

 

Ето още няколко идеи за топинг на нашите кето гофрети

 

Ягоди, малини и боровинки - в три железни кошнички.

 

  • Течен шоколад – приготвяме лесно течен шоколад, като разтапяме на водна баня 50 г шоколад със Стевиола и после добавяме 3 с.л. лешников тахан. Разбъркваме сместа и нашият домашен течен шоколад е готов за употреба!
  • Бери плодове и крема сирене – за любителите на комбинацията „сладко-солено“ предлагаме да намажем гофретите с крема сирене, а после да посипем отгоре пресни малини и боровинки.

 

Историята на гофретите

В Белгия повечето гофрети се хапват топли, току-що приготвени от улични търговци и се поръсват с пудра захар или бита сметана, макар че в туристическите райони може да се гарнират с плодове, бисквитки или течен шоколад.

Родината на гофретите е Белгия, но всъщност има два вида гофрети- едните са известни като брюкселски гофрети, а другите като гофрети Лиеж като едноименния белгийски град. Брюкселските гофрети – с бита сметана и в големи правоъгълни форми – датират още от 18 век.

Гофретата Лиеж е по-богата, по-плътна, по-сладка и запечена гофрета с карамелена коричка. Перлената захар, която по принцип прилича на обикновена захар, се смесва в тестото при приготвянето. Когато гофретите се пекат на горещия гофретник, перлите се стопяват и карамелизират, образувайки хрупкава карамелена коричка по самата гофрета. Това е най-разпространеният вид вафли, който се предлага в Белгия и се приготвя в обикновени, ванилови и канелени вариации от уличните търговци от цялата страна.

Ако ви е харесала рецептата за кето гофрети и искате да научавате за други подобни здравословни рецепти се присъединете към нашата кухня във фейсбук.

Източници

Няма източници

Сподели тази статия, избери платформа!

Avatar of Лиляна Узунова

Блог

Рецепти

Свързани публикации

Оставете коментар

Обновена: 4 април 2024 в 17:44 | Публикувана: 2 октомври 2019 в 12:17 | Категория: Десерти при кетогенен режим - Фор Лайф, Кето рецепти