Кето сурови бонбони – 4 нисковъглехидратни предложения + видео рецепта
Рецептите за кето сурови бонбони са любими на много почитатели на режима, а и не само – те се приготвят лесно и служат като енергийни хапки по всяко време на деня.
Независимо дали ни трябва енергия или ни се хапва нещо сладко, хубаво е да имаме няколко броя от тях в хладилника си на разположение. Чудесни са и ако неочаквано ни се появят гости.
Предварително можете да си набавите лъжица за сладолед и формички за бонбони, тъй като тези уреди многократно ще ви улеснят при оформянето.
Ето и нашите предложения за нисковъглехидратни сурови бонбони.
-
Сурови бонбони с орехи и шоколад
Време за приготвяне | Порции | Нетни въглехидрати в 1 бонбон |
---|---|---|
45 минути | 17 | 1,15 г |
Необходими продукти:
- 150 г орехи
- 60 г кокосови стърготини
- 30 г кокосово масло (около 2 с. л.)
- 3 с. л. лешников тахан
- 1 ч. л. кето течен шоколад
- 1 ½ с. л. канела на прах
- 6 капки стевиола ванилия
- щипка сол
Ако е необходимо, добавете още:
- 1 с. л. стевиола на пудра
- 1 с. л. лешников тахан
За шоколадовото покритие:
- 100 г разтопен шоколад със стевия, натрошен на малки парченца
Начин на приготвяне:
- Смелете орехите в кухненски робот, след което добавете останалите съставки и блендирайте до получаване на лепкаво тесто.
- Ако е необходимо, добавете още малко тахан или кокосово масло, за да стане тестото лепкаво, или добавете малко кокосови стърготини, за да регулирате консистенцията, ако стане прекалено лепкава.
- Оформете малки топчета с ръце, поставете ги в кутия, покрита с хартия за печене, и приберете в хладилник за 30 минути.
- Поднесете така или разтопете кето черен шоколад със стевия на водна баня и оваляйте бонбоните в него. Подредете в кутия и охладете отново за 30 минути или докато стегнат.
-
Кето сурови бонбони тип брауни
Време за приготвяне | Порции | Нетни въглехидрати в 1 порция |
---|---|---|
30 минути | 18 | 1,5 г |
Необходими продукти:
- 220 г крема сирене
- 2 с. л. стевиола прах
- 2 с. л. кокосово масло
- 2 с. л. неподсладено какао на прах
- 60 г черен шоколад със стевия, натрошен на малки парченца + още за покриване
Изпълнение на рецептата:
- В купа разбийте крема сиренето, стевиолата, кокосовото масло и какаото на прах. След това изсипете натрошения шоколад и разбъркайте внимателно.
- За улеснение при оформянето на бонбоните, можете да използвате лъжица за сладолед, с която да загребвате от сместа. Разпределете топчетата върху поднос с хартия за печене отгоре.
- Приберете във фризера, да се охладят поне 20 минути, преди да сервирате. По желание може да облеете с разтопен шоколад със стевия и да поднесете.
-
Кето сурови бонбони с бадеми
Време за приготвяне | Порции | Хранителна стойност в 1 порция |
---|---|---|
30 минути | 12 | 2,25 г въглехидрати, 170 калории, 16 г мазнини, 3 г фибри, 5 г протеин |
Необходими продукти:
- 200 г пекани
- 100 г бадеми
- 3 с. л. лешников тахан
- 2 с. л. стевиола на прах
- 2 с. л. бадемово мляко
Изпълнение на рецептата:
- Блендирайте пеканите и бадемите в чопър.
- Добавете тахана, стевиолата и отново разбийте. От време на време обирайте сместа от страните на робота.
- Добавете млякото и миксирайте пак. Покрийте със стреч фолио и сложете в хладилника за около 30 минути.
- След това с лъжица за сладолед или с ръце оформете 12 топчета, наредете ги върху плосък съд, покрит с хартия за печене, и приберете във фризера. Консумирайте по всяко време.
-
Шоколадови кето сурови бонбони с орехи
Време за приготвяне | Порции | Хранителна стойност в 1 порция |
---|---|---|
30 минути | 30 | 0,7 г въглехидрати, 46 калории, 4,8 г мазнини, 0,1 г фибри, 0,3 г протеин |
Необходими продукти:
- 100 г черен шоколад със стевия
- 3 с. л. кокосово масло
- 50 г орехи, натрошени на по-малки парченца + няколко по едри за декорация
- 1 ч. л. канела
- ½ с. л. стевиола на прах
Изпълнение на рецептата:
- Разтопете шоколада и кокосовото масло на водна баня.
- Можете да запечете орехите в тиган на ниска температура.
- Прибавете орехите, стевиолата и канелата към разтопената смес. Разбъркайте добре.
- Разпределете сместа във формички за бонбони и приберете във фризера за около 5 минути, за да може сместа леко да стегне.
- Извадете ги и притиснете върху всеки бонбон по-едрите парченца орехи.
- Върнете във фризера за още 20 минути.
Още от здравословната ни кухня
Ако нашите предложения за кето сурови бонбони са ви харесали, можете да разгледате още много подобни в секцията „Кето рецепти“ в нашия блог, както и в нашата кулинарна книга „Кето фантазии“.
Присъединете се и към здравословната ни и споделена кухня във фейсбук.
Приятен апетит!
Източници
Няма източници
Блог
Рецепти
Свързани публикации
Всички обичаме шоколадови бонбони. Опитвали сме хиляди разновидности, като повечето от тях съдържат предимно захар и съставки, които […]
Много малко са хората, които не обичат бонбони Фереро Роше (Fererro Rocher). Класическата италианска рецепта е световноизвестна […]
Какво по-хубаво от възможността да си приготвиш домашни бонбони Рафаело, без захар, вкусни и здравословни? Това е […]