Кето сурови бонбони – 4 нисковъглехидратни предложения + видео рецепта

Обновена: 07.03.2024|
Кето сурови бонбони.

Рецептите за кето сурови бонбони са любими на много почитатели на режима, а и не само – те се приготвят лесно и служат като енергийни хапки по всяко време на деня.

Независимо дали ни трябва енергия или ни се хапва нещо сладко, хубаво е да имаме няколко броя от тях в хладилника си на разположение. Чудесни са и ако неочаквано ни се появят гости.

Предварително можете да си набавите лъжица за сладолед и формички за бонбони, тъй като тези уреди многократно ще ви улеснят при оформянето.

Ето и  нашите предложения за нисковъглехидратни сурови бонбони.

 

zink 400
probiotik 600
zink 400
probiotik 600
  1. Сурови бонбони с орехи и шоколад

 

Време за приготвяне Порции Нетни въглехидрати в 1 бонбон
45 минути 17 1,15 г

 

Необходими продукти:

  • 150 г орехи
  • 60 г кокосови стърготини
  • 30 г кокосово масло (около 2 с. л.)
  • 3 с. л. лешников тахан
  • 1 ч. л. кето течен шоколад
  • 1 ½ с. л. канела на прах
  • 6 капки стевиола ванилия
  • щипка сол

Ако е необходимо, добавете още:

  • 1 с. л. стевиола на пудра
  • 1 с. л. лешников тахан

За шоколадовото покритие:

  • 100 г разтопен шоколад със стевия, натрошен на малки парченца

Начин на приготвяне:Кето сурови бонбони с шоколад.

  1. Смелете орехите в кухненски робот, след което добавете останалите съставки и блендирайте до получаване на лепкаво тесто.
  2. Ако е необходимо, добавете още малко тахан или кокосово масло, за да стане тестото лепкаво, или добавете малко кокосови стърготини, за да регулирате консистенцията, ако стане прекалено лепкава.
  3. Оформете малки топчета с ръце, поставете ги в кутия, покрита с хартия за печене, и приберете в хладилник за 30 минути.
  4. Поднесете така или разтопете кето черен шоколад със стевия на водна баня и оваляйте бонбоните в него. Подредете в кутия и охладете отново за 30 минути или докато стегнат.

 

  1. Кето сурови бонбони тип брауни

 

Време за приготвяне Порции Нетни въглехидрати в 1 порция
30 минути 18 1,5 г

 

Необходими продукти:

  • 220 г крема сирене
  • 2 с. л. стевиола прах
  • 2 с. л. кокосово масло
  • 2 с. л. неподсладено какао на прах
  • 60 г черен шоколад със стевия, натрошен на малки парченца + още за покриване

Изпълнение на рецептата:

  1. В купа разбийте крема сиренето, стевиолата, кокосовото масло и какаото на прах. След това изсипете натрошения шоколад и разбъркайте внимателно.
  2. За улеснение при оформянето на бонбоните, можете да използвате лъжица за сладолед, с която да загребвате от сместа. Разпределете топчетата върху поднос с хартия за печене отгоре.
  3. Приберете във фризера, да се охладят поне 20 минути, преди да сервирате. По желание може да облеете с разтопен шоколад със стевия и да поднесете.

 

  1. Кето сурови бонбони с бадеми

 

Време за приготвяне Порции Хранителна стойност в 1 порция
30 минути 12 2,25 г въглехидрати, 170 калории, 16 г мазнини, 3 г фибри, 5 г протеин

 

Необходими продукти:

  • 200 г пекани
  • 100 г бадеми
  • 3 с. л. лешников тахан
  • 2 с. л. стевиола на прах
  • 2 с. л. бадемово мляко

Изпълнение на рецептата:

  1. Блендирайте пеканите и бадемите в чопър.
  2. Добавете тахана, стевиолата и отново разбийте. От време на време обирайте сместа от страните на робота.
  3. Добавете млякото и миксирайте пак. Покрийте със стреч фолио и сложете в хладилника за около 30 минути.
  4. След това с лъжица за сладолед или с ръце оформете 12 топчета, наредете ги върху плосък съд, покрит с хартия за печене, и приберете във фризера. Консумирайте по всяко време.

 

  1. Шоколадови кето сурови бонбони с орехи

 

Време за приготвяне Порции Хранителна стойност в 1 порция
30 минути 30 0,7 г въглехидрати, 46 калории, 4,8 г мазнини, 0,1 г фибри, 0,3 г протеин

 

Необходими продукти:

  • 100 г черен шоколад със стевия
  • 3 с. л. кокосово масло
  • 50 г орехи, натрошени на по-малки парченца + няколко по едри за декорация
  • 1 ч. л. канела
  • ½ с. л. стевиола на прах

Изпълнение на рецептата:

  1. Разтопете шоколада и кокосовото масло на водна баня.
  2. Можете да запечете орехите в тиган на ниска температура.
  3. Прибавете орехите, стевиолата и канелата към разтопената смес. Разбъркайте добре.
  4. Разпределете сместа във формички за бонбони и приберете във фризера за около 5 минути, за да може сместа леко да стегне.
  5. Извадете ги и притиснете върху всеки бонбон по-едрите парченца орехи.
  6. Върнете във фризера за още 20 минути.

 

 

Още от здравословната ни кухня

 

Кето сурови бонбони. Кето крекери. Приготвяне на кето бонбони рафаело - плейтване.

Друга рецепта за свежи сурови бонбони е кето алтернативата на бонбони Рафаело.

 

Ако нашите предложения за кето сурови бонбони са ви харесали, можете да разгледате още много подобни в секцията „Кето рецепти“ в нашия блог, както и в нашата кулинарна книга „Кето фантазии“.

Присъединете се и към здравословната ни и споделена кухня във фейсбук.

Приятен апетит!

Източници

Няма източници

Сподели тази статия, избери платформа!

Блог

Рецепти

6e86da08533725faaac8b2b11149f103?s=96&d=mm&r=g

Верджиния Георгиева е дипломиран книгоиздател в профил „Редакционно-издателски процес“. Акцентът върху езиковата и литературна компетентност е водещ за нея в процеса на писане, а интересите й са главно в сферата на здравословното хранене и начин на живот.

Свързани публикации

Оставете коментар

Обновена: 7 март 2024 в 16:26 | Публикувана: 18 август 2021 в 15:30 | Категория: Десерти при кетогенен режим - Фор Лайф, Кето рецепти