Много малко са хората, които не обичат бонбони Фереро Роше (Fererro Rocher). Класическата италианска рецепта е световноизвестна и има огромен брой почитатели. Тя се отличава не само с вкус, но и със стил в представянето й. Но когато сме на кето диета, нисковъглехидратна или просто не можем да консумираме захар, търсим други алтернативи. По тази причина ние си направихме кето бонбони Фереро Роше, които по нищо не отстъпват на класическите. И са много по-здравословни.

 

Необходими продукти за рецептата:

  • 150 г смлени лешници
  • 3 с. л. стевиола на прах
  • 7 с. л. лешников тахан
  • 2 с. л. какао на прах
  • 15-20 цели лешника

 

Приготвяне на бонбони Фереро Роше:

  • Смесваме натрошените лешници със стевиолата на прах и какаото.
  • Към получената смес прибавяме с бъркане, лешниковия тахан и след това блендираме, до слепване на сместа.
  • От готовата смес оформяме кръгли бонбони, като за център използваме цял лешник.
  • Оставете бонбоните в хладилника за около час.
  • Консумирайте с удоволствие.

Вашите домашно приготвени бонбони са подходящи за офиса, за бързо презареждане на крак – с полезните съставки те са малки енергийни бомбички.

 

Невероятните полезни свойства на лешниците

 

продукти за кокосово брауни, разпиляни на дървена маса.

 

Лешниците, както повечето ядки, са изключително полезни. Някои от полезните им свойства са свързани с:

  • Подобряване на здравето на сърцето.
  • Контролиране на диабета – те са източник на мононенаситени мазнини и мастни киселини, които подобряват нивата на кръвната захар и инсулина. Богати са и на полезни фибри, които осигуряват качествено метаболизиране на хранителните вещества.
  • Стимулират мозъчната дейност.
  • Помагат в отслабването, ускорявайки метаболизма.
  • Богати са на магнезий, полезен за ставите и костите.Консумацията на лешници стимулира производството на колаген и еластин, нужни на ставите и хрущялите.
  • Подпомагат и нервната система.

Както виждате – няма да е лошо да добавите няколко лешника към ежедневното си меню, нали?

 

Знаете ли предисторията на бонбони Фереро Роше?

Историята на бонбони Фереро Роше e свързана с италианската фамилия Фереро, която ни връща няколко поколения назад. Всичко започва още в началото на 19 век. Пиетро Фереро наследява от родителите си малка фурна-хлебарница в град Алба, Италия. Той започва да я развива с бавни темпове, когато започва Втората световна война. Във времена на криза, в които лакомствата и тестените изделия са лукс, находчивият Пиетро измисля нов начин, по който да изкарва скромна прехрана за семейството си. Той създава смес от тесто, мед, лешници, какао и зехтин, която опаковал в тубички.

Интересен факт: Лешникът е запазената марка, подписът, на компанията Фереро Роше. Тя е и най-големият консуматор на лешници в света.От общото производство на лешници около 25% се използват от компанията.

Те били в пъти по-евтини от сладките кифли, непосилни, с цената си, за периода на война. Така той възобновил бизнеса си, а сладките тубички станали много известни. През 1946 г. Пиетро произвеждал големи количества от новата сладка вкусотия, а брат му Джовани успешно продавал стоката. За няколко години тази смес е преработена в шоколад, известен днес навсякъде по света като „Нутела“ – така била кръстена и тяхната компания. Световноизвестният шоколад и до наши дни развива малката италианска пекарна в шоколадова империя, която мъжете от фамилия Фереро си предават от поколение на поколение. Едни от най-популярните продукти на компанията, освен шоколадът Нутела, са яйцата Kinder, дражетата Tic Tac, както и уникалните бонбони Фереро Роше.

 

Още от здравословната ни кухня

Ако тази рецепта ви е харесала и искате да научавате още подобни и здравословни рецепти, можете да посетите секция „Рецепти“ в нашия блог. Както и да се присъедините към нашата кето кухня във фейсбук.

Приятен апетит от екипа на forlife.bg!