Кето трюфели – бърза и лесна рецепта

Обновена: 14.03.2024|
Рецепта за кето трюфели.

От опит знаем, че една от най-големите спънки при всяка диета е забраната на сладкото, затова днес сме ви приготвили бърза рецепта за трюфели.

С опияняващ шоколадово-кокосов вкус, те се приготвят много лесно, но за сметка на това са изключително вкусни.

Най-хубавото е, че съдържат малко въглехидрати, а това ги прави режимни при кето диета или друг нисковъглехидратен хранителен план.

 

Рецепта за кето трюфели

Апетитни и галещи небцето, за приготвянето на тези трюфели са ви необходими само 4 продукта.

Бързината на приготвянето им ги прави много подходящи и за почерпка на гости, които спазват нисковъглехидратен хранителен режим.

 Време за приготвяне Порции Хранителна стойност в 1 порция
45 минути + още за стягане 12 2,2 г нетни въглехидрати
66 калории

 

Необходими продукти:

  • 190 г кисело мляко
  • 200 г кокосово брашно
  • 10 мл стевиола сироп
  • 100 г черен шоколад със стевия за глазура

Приготвяне:

  1. Смесете киселото мляко с кокосовото брашно и стевиолата до получаване на еднородна смес.
  2. Разделете на 12 части и направете всяка на топче с големината на хапка. Оставете топките да престоят в хладилника за около 30 минути.
  3. Поставете клечка за зъби във всеки трюфел и потопете в разтопен на водна баня шоколад, за да го покрие. Оставете излишното да се отцеди, след това поставете върху пергаментова хартия и преместете в хладилник, за да стегне напълно.

Ако бързате, може да поставите готовите трюфели за кратко във фризера.

 

 

Защо да използваме кокосово брашно вместо бяло?

Всеки знае, че бялото брашно е сред главните виновници за напълняване. Като добавим и все по-честите алергии към него, още повече се налага нуждата от негови по-здравословни заместители.

Именно такъв е кокосовото брашно, което се произвежда от изсушената сърцевина на плода на палмата. Като състав то е особено богато на полезни за храносмилането фибри, протеини и ценни мазнини.

Подходящо е за всички хора, решили да ограничат бялото брашно, за да свалят килограми. Също и за хората с диабет или непоносимост към глутен – основен алерген в житните растения.

Хубавото при кокосовото брашно е, че може да се впише във всякакви рецепти, както за сладки изкушения, така и за солени ястия, включително за любимата на всички ни пица.

 

Идеи за рецепти с кокосово брашно

кокосово брашно корица

Освен тези вкусни шоколадово-кокосови трюфели, с това чудесно брашно може да си приготвите още много вкусни изкушения.

 

Какви са предимствата на стевиола сироп пред захарта?

Бялата захар несъмнено е вкусна, пристрастяваща и… вредна. Повишената й консумация води до редица опасни заболявания, сред които затлъстяване и диабет.

Всички обичаме сладкия й вкус, но колкото по-далеч от нея стоим, толкова по-добре това ще се отрази на здравето ни.

За щастие, това не означава да се сбогуваме завинаги с десертите, затова на помощ идват естествените подсладители, сред които е и стевията.

Тя няма вредния ефект на захарта, не повишава кръвнта глюкоза, а същевременно приятно подслажда кафето и десертите.

Стевиола сироп е в течна форма и е много лесна за дозиране: 3 капки се равняват на чаена лъжичка захар.

Освен това без проблем издържа на термична обработка, което я прави чудесна за направата на вкусни и разнообразни домашни сладкиши без захар.

 

Още от здравословната ни кухня

 

Кето сурови бонбони.

 

Ако нашата рецепта за сладки трюфели ви е харесала, ви съветваме да си приготвите някое от нашите нисковъглехидратни предложения за кето сурови бонбони.

Присъединете се и към здравословната ни и споделена кухня във фейсбук, където ще можете да споделяте вашите решения за режимни рецепти.

Разгледайте и нашите апетитни кето предложения в блога ни, както и в кулинарната ни поредица „Кето фантазии“.

В нея ще откриете фантастични идеи за сладки и солени ястия и множество здравословни алтернативи на популярни калорични и високовъглехидратни гозби.

Приятен апетит!

Източници

Няма източници

Сподели тази статия, избери платформа!

Блог

Рецепти

3074eef98144720f31c7a7be8ea79f57?s=96&d=mm&r=g

Мария Тенева е дипломиран журналист и филолог с дългогодишен опит. Има интереси в сферата на здравето, медицината и чуждите езици. Автор е на стотици статии и интервюта на здравна тематика.

Свързани публикации

Оставете коментар