2 рецепти за кето пилешки шницел
Искате нещо бързо, вкусно и хрупкаво за вечеря – кето пилешки шницел с гарнитура от хрупкави зеленчуци и домашен нисковъглехидратен сос е нашето предложение за днес. Ястието може да се приготви и с пуешко месо, свински котлети или каквото месо имате налично. Нека сложим престилката и да започваме.
Кето пилешки шницел със зелен фасул
Бадемовото брашно и пармезанът, комбинирани с пикантни билки, правят перфектната кето панировка за приготвяне на хрупкав и вкусен пилешки шницел.
Време за приготвяне | Порции | Хранителен състав в 1 порция |
---|---|---|
40 минути | 4 | 7 г нетни въглехидрати, 54 г мазнини, 51 г протеин и 731 калории |
Необходими продукти:
- 55 г краве масло Гхи или кокосово масло
- 650 г филета от пилешко месо
- 1 яйце
- 60 г настъргано сирене пармезан
- 30 г бадемово брашно
- 1 ч. л. сол
- ½ ч. л. черен пипер
- 2 ч. л. сушена мащерка
- 1 ч. л. лук на прах
- 1 ч. л. чесън на прах
За соса:
- 1 с. л. дижонска горчица
- 180 мл. домашна кето майонеза
За гарнитура:
- 400 г зелен боб
- Сол и черен пипер на вкус
За сервиране, по желание:
- Резени лимон
- Каперси
Начин на приготвяне
Започнете със соса:
- В малка купа смесете дижонската горчица и домашната кето майонеза. Разбъркайте и заделете настрана.
Пригответе панировката:
- В купа разбийте яйцето с вилица.
- В плитка чиния комбинирайте настърганото сирене пармезан, бадемовото брашно, солта, черния пипер, мащерката, лука на прах и чесъна на прах.
- Потопете пилешките филета едно по едно в яйцето, така че да се покрият от всички страни.
- След това оваляйте филетата в чинията със сухите съставки.
Сгответе шницелите:
- Разтопете кравето масло Гхи в голям тиган на средно силен огън.
- Изпържете пилешките филета за 4-5 минути от всяка страна или докато придобият златистокафяв загар и се сготвят.
- Прехвърлете готовите шницели в чиния за сервиране.
Пригответе гарнитурата:
- Изпържете зеления фасул в същия тиган за 5 минути или докато омекне, като разбърквате често.
- Подправете със сол и черен пипер на вкус.
Сервирайте:
- Поднесете пилешките шницели с гарнитура от хрупкав зелен боб и кето сос от майонеза.
- По желание гарнирайте с резен лимон и каперси.
- Може да сервирате със зеленолистна салата или броколи на пара.
Пилешкото месо е отличен източник на протеини, с ниско съдържание на наситени мазнини и богато на аминокиселини и минерали. Това го прави добър избор за добавяне към менюто ни, ако сме на кето диета.
Кето пилешки шницел с апетитен сос
Нисковъглехидратни пилешки шницели, панирани в бадемово брашно и поднесени с апетитен домашен сос.
Време за приготвяне | Порции | Нетни въглехидрати в 1 порция |
---|---|---|
35 минути | 3 | 7 г |
Необходими продукти:
За панировката:
- 60 г бадемово брашно
- ½ с. л. чесън на прах
- ½ с. л. лук на прах
- Сол и черен пипер на вкус
- 1 яйце
За шницелите:
- 450 г пилешки гърди
- Кокосово масло или краве масло Гхи за пържене
За соса:
- 2 с. л. домашна кето майонеза
- 1 с. л. зехтин екстра върджин
- 1 с. л. дижонска горчица
- ½ ч. л. червен пипер
- ½ ч. л. черен пипер
Начин на приготвяне:
Панировката:
- Смесете в купа бадемовото брашно, чесъна и лука на прах, солта и черния пипер. Оставете настрана за по-късна употреба.
- В друга плитка купа чукнете яйцето и го разбъркайте.
Панирайте филетата:
- Нарежете пилешките фърди на тънки филета.
- Потопете всяко филе първо в купата с яйцето, а след това оваляйте в купата с брашно.
- Загрейте кокосовото масло или кравето масло Гхи в тиган на умерен огън.
- Изпържете филетата от двете страни до получаване на хрупкава коричка.
Пригответе соса:
- Смесете в купа домашната кето майонеза, зехтина и дижонската горчица.
- Подправете с червен и черен пипер. Ако е нужно, добавете малко сол и разбъркайте.
Сервирайте:
- Поднесете хрупкавите пилешки шницели с апетитния кето сос и по желание с гарнитура от свежа нисковъглехидратна салата.
Други нисковъглехидратни рецепти ще откриете и в кулинарната ни книга „Кето фантазии“.
Още 2 предложения за кето шницели:
- Кето шницел по виенски и салата от краставици с лайм
- Шницели от зеле – чудесен избор за празнични вечери
Още от здравословната ни кухня
Ако тези две рецепти за кето пилешки шницел са ви харесали, можете да разгледате още много подобни предложения в секцията „Кето рецепти“ в нашия блог.
Присъединете се и към здравословната ни и споделена кухня във фейсбук.
Приятен апетит!
Източници
Няма източници
Блог
Рецепти
Свързани публикации
Консумацията на пилешко месо е една от най-разпространените в света, защото е леснодостъпно и
Вероятно сте чували за ястието с изискано име - кордон бльо (cordon bleu). Макар
Опитвали ли сте кето шницел по виенски? Класическата рецепта е любима на много хора,