2 рецепти за кето пилешки шницел

Обновена: 27.02.2024|

Искате нещо бързо, вкусно и хрупкаво за вечеря – кето пилешки шницел с гарнитура от хрупкави зеленчуци и домашен нисковъглехидратен сос е нашето предложение за днес. Ястието може да се приготви и с пуешко месо, свински котлети или каквото месо имате налично. Нека сложим престилката и да започваме.

 

Кето пилешки шницел със зелен фасул

Бадемовото брашно и пармезанът, комбинирани с пикантни билки, правят перфектната кето панировка за приготвяне на хрупкав и вкусен пилешки шницел.

 

bademovo brashno 400
bademovo brashno 600
Време за приготвяне Порции Хранителен състав в 1 порция
40 минути 4 7 г нетни въглехидрати, 54 г мазнини, 51 г протеин и 731 калории

 

bademovo brashno 400
bademovo brashno 600

Необходими продукти:

За соса:

  • 1 с. л. дижонска горчица
  • 180 мл. домашна кето майонеза

За панировката:

  • 1 яйце
  • 60 г настъргано сирене пармезан
  • 30 г бадемово брашно
  • 1 ч. л. сол
  • ½ ч. л. черен пипер
  • 2 ч. л. сушена мащерка
  • 1 ч. л. лук на прах
  • 1 ч. л. чесън на прах

За шницелите:

  • 55 г краве масло Гхи или кокосово масло
  • 650 г филета от пилешко месо

За зеления боб:

За сервиране, по желание:

  • Резени лимон
  • Каперси

Начин на приготвяне:

Започнете със соса:

  1. В малка купа смесете дижонската горчица и домашната кето майонеза. Разбъркайте и заделете настрана.

Пригответе панировката:

  1. В купа разбийте яйцето с вилица.
  2. В плитка чиния комбинирайте настърганото сирене пармезан, бадемовото брашно, солта, черния пипер, мащерката, лука на прах и чесъна на прах.
  3. Потопете пилешките филета едно по едно в яйцето, така че да се покрият от всички страни.
  4. След това оваляйте филетата в чинията със сухите съставки.

Сгответе шницелите:

  1. Разтопете кравето масло Гхи в голям тиган на средно силен огън.
  2. Изпържете пилешките филета за 4-5 минути от всяка страна или докато придобият златистокафяв загар и се сготвят.
  3. Прехвърлете готовите шницели в чиния за сервиране.

Пригответе зеления боб:

  1. Изпържете зеления фасул в същия тиган за 5 минути или докато омекне, като разбърквате често.
  2. Подправете със сол и черен пипер на вкус.

Сервирайте:

  1. Поднесете пилешките шницели с гарнитура от хрупкав зелен боб и кето сос от майонеза.
  2. По желание гарнирайте с резен лимон и каперси.
  3. Може да сервирате със зеленолистна салата или броколи на пара.

Пилешкото месо е отличен източник на протеини, с ниско съдържание на наситени мазнини и богато на аминокиселини и минерали. Това го прави добър избор за добавяне към менюто ни, ако сме на кето диета.

 

Кето пилешки шницел с апетитен сос

Нисковъглехидратни пилешки шницели, панирани в бадемово брашно и поднесени с апетитен домашен сос.

 

Време за приготвяне Порции Нетни въглехидрати в 1 порция
35 минути 3 7 г

 

Необходими продукти:

За панировката:

  • 60 г бадемово брашно
  • ½ с. л. чесън на прах
  • ½ с. л. лук на прах
  • Сол и черен пипер на вкус
  • 1 яйце

За шницелите:

За соса:

  • 2 с. л. домашна кето майонеза
  • 1 с. л. зехтин екстра върджин
  • 1 с. л. дижонска горчица
  • ½ ч. л. червен пипер
  • ½ ч. л. черен пипер

Начин на приготвяне:

Панировката:

  1. Смесете в купа бадемовото брашно, чесъна и лука на прах, солта и черния пипер. Оставете настрана за по-късна употреба.
  2. В друга плитка купа чукнете яйцето и го разбъркайте.

Панирайте филетата:

  1. Нарежете пилешките фърди на тънки филета.
  2. Потопете всяко филе първо в купата с яйцето, а след това оваляйте в купата с брашно.
  3. Загрейте кокосовото масло или кравето масло Гхи в тиган на умерен огън.
  4. Изпържете филетата от двете страни до получаване на хрупкава коричка.

Пригответе соса:

  1. Смесете в купа домашната кето майонеза, зехтина и дижонската горчица.
  2. Подправете с червен и черен пипер. Ако е нужно, добавете малко сол и разбъркайте.

Сервирайте:

  1. Поднесете хрупкавите пилешки шницели с апетитния кето сос и по желание с гарнитура от свежа нисковъглехидратна салата.

 

Други нисковъглехидратни рецепти ще откриете и в кулинарната ни книга „Кето фантазии“.

 

 

Още 2 предложения за кето шницели:

 

Още от здравословната ни кухня

 

Кето пилешки шницел. Салата със скариди.

Пригответе си вкусна и питателна салата със скариди – свежа, пъстра и богата на полезни хранителни вещества.

 

Ако тези две рецепти за кето пилешки шницел са ви харесали, можете да разгледате още много подобни предложения в секцията „Кето рецепти“ в нашия блог.

Присъединете се и към здравословната ни и споделена кухня във фейсбук.

Приятен апетит!

Сподели тази статия, избери платформа!

Avatar of Ваня Боянова
Ваня Боянова е дипломиран технолог по „Храни, хранене и диететика“. Участвала е в множество проекти за здравословно хранене в България и чужбина. Организатор и лектор е на събития със здравна насоченост. Автор е на стотици публикации в сферата на храненето.

Блог

Рецепти

Свързани публикации

Оставете коментар

Обновена: 27 февруари 2024 в 17:52 | Публикувана: 22 ноември 2021 в 10:19 | Категория: Кето рецепти, Основни ястия за кетогенен режим - Фор Лайф