Кето шницели от зеле

Обновена: 19.09.2024|
Щницели от зеле, кето рецепта.

На въпроса как да приготвим вкусно ястие, което да бъде и хранително, и безмесно си отговорихме лесно – с нещо вкусно, здравословно и без излишни калории.

Какво друго освен зеленчук? С малко опити и много настроение създадохме перфектното решение. Опитвали ли сте зеленчуков шницел?

Е, нашето предложение е много по-добро.

 

Рецепта за шницели от зеле

Започваме с това, че зелето е изключително полезен зеленчук. Той е предпочитан избор за хора, които спазват хранителни режими или диети, тъй като е с много ниско съдържание на калории.

Но и не само – богато е на витамин С и В. Богатото съдържание на витамин C способства изгарянето на мазнините, а витамин В забързва метаболизма.

Колко по-добра комбинация от това? Като прибавим и съдържанието на фибри и желязо, които се грижат за доброто здраве на храносмилателния тракт – то определено се превръща в една от любимите ни съставки за кулинарни изпълнения.

Време за приготвяне Порции Нетни въглехидрати в 1 порция
40 минути 5 12,2 г

Необходими продукти:

  • Зелка (до 1 кг)
  • 120 г кашкавал
  • 120 г орехи
  • 2 яйца
  • 100 мл масло Гхи
  • 100 г бадемово брашно
  • Подправки по избор
  • Стръкче магданоз
  • 2 с. л. вода

Изпълнение на рецептата за шницели от зеле:

 

Шницели от зеле.

 

  1. Оставяме на котлона съд за варене с вода, която трябва да покрие цялото зеле, когато сме готови да го сварим.
  2. Подсоляваме водата, когато заври.
  3. След като сме подбрали малка и прясна зелка, я измиваме добре и нарязваме на големи шайби, без да отделяме от зелето. Идеята е основата на зелето и кочана да останат цели, за да задържат шайбичките без да се разпадат.
  4. Когато сме готови с успоредното разрязване на горната част на зелето, го поставяме внимателно във врящата вода за около 3-4 минути
  5. Време е да блендираме орехите – хубаво е те да са пресни и предварително обелени. Но дори и да използвате стари, това не е проблем.
  6. Настъргваме и кашкавала, който решихме да добавим към рецептата. Съветваме ви да го включите към ястието – той придава истински неустоим вкус.
  7. Разбиваме двете яйца внимателно и към тях добавяме 2 супени лъжици вода. Разбъркваме добре и добавяме и кашкавала. Овкусяваме със сол, черен пипер и магданоз, който също е по ваш избор.
  8. Разделяме внимателно парчетата от зелката и ги овалваме първо в брашно, а след това в сместа от яйца и кашкавал.
  9. В отделна купичка разбъркваме смлените орехи с няколко супени лъжици брашно и овалваме в тях финално зелевия шницел.
  10. Всяко подготвена зелева шайба изпържваме в предварително загрят и омазнен с масло тиган. Не са ни нужни повече от 3-4 минутки за всеки отделен зеленчуков шницел.

Препоръчваме ви да си направите и млечен сос с магданоз и копър, с който да залеете вече приготвените шницели от зеле.

 

Ако зелето омекне прекалено много след варенето, оформете зелеви котлети с малко брашно и сместа от яйце, орехи и кашкавал. Резултатът ще е еднакво добър!

Нашите шницели от зеле са готови – вкусно, оригинално и екстравагантно ястие за вкуса на ценителите. Освен добра идея за празниците, зелевите шницели са изключително бюджетен избор. Може да се приготвят и като гарнитура на риба или друго месно ястие – не отнеме почти никакво време, а отзивите винаги са много добри!

Ако тази лесна рецепта ви е харесала, можете да разгледате още много подобни предложения в секцията „Кето рецепти“ в нашия блог.

Присъединете се и към здравословната ни и споделена кухня във фейсбук.

Желаем ви успех и очакваме вашите резултати – изпратете ни снимка на лично съобщение, под публикацията или в чата на сайта.

Приятен апетит от екипа на Фор Лайф!

Източници

Няма източници

Сподели тази статия, избери платформа!

Блог

Рецепти

4559c8467fde8e4002d4ed2eafed370b?s=96&d=mm&r=g

Автор: For Life

Свързани публикации

Един Коментар

  1. Ели 09.11.2019 at 0:52 - Отговор

    Здавейте
    Звучи много вкусно, но дали може да направите видео рецепта? Нарязването на зелето не мога да си го представя. Предварително благодаря!

Оставете коментар