Опитвали ли сте кето шницел по виенски? Класическата рецепта е любима на много хора, затова решихме да приготвим алтернативен вариант за хората на кето режим. Всъщност рецептата не е по-различна от тази, която повечето хора приготвят с галета, например. Дори може да ви допадне повече.

Добавихме и едно предложение за лека гарнитура от краставици и лайм.

Вижте какво ще ви е необходимо за приготвянето на кето шницел по виенски.

 

Кето шницел по виенски

Шницелът е типично ястие за австрийската кухня и рецептата за него датира от средата на 19 век. Ще го приготвим с вкусна панировка от ароматни подправки и пармезан.

Необходими продукти за кето шницел:

  • 4 бр свински котлети
  • 1 яйце
  • 1 с. л. заквасена сметана
  • 150 г настърган пармезан
  • 1 ч. л. босилек
  • 1 ч. л. риган, сушен
  • ½ ч. л. розмарин
  • ½ ч. л. мащерка
  • 3-4 с. л. масло Гхи за пържене

 

Приготвяне:

  1. Започваме с подготовката на котлетите – ако са по-дебели, е необходимо да се начукат, за да могат да се приготвят по-лесно.
  2. В купа разбиваме яйцето и сметаната. В отделна, плитка чиния, смесваме подправките и пармезана.
  3. Загряваме маслото в тигана на средна температура. Потапяме всеки котлет в яйцето, след това го овалваме в сместа от пармезан и подправки. Поставяме месото внимателно в тигана и пържим 3-4 минути от всяка страна, до златистокафяво.

Към тази рецепта е добре да се добави лека и свежа гарнитура. Можете да хапнете вашия кето шницел и с кисело зеле, овкусено само със сол, черен и червен пипер, и малко зехтин.

Ние ви предлагаме и още един, по-нестандартен вариант, за гарнитура към ястието. Вижте какво ще ви е необходимо за салатата.

 

Салата с краставици и лайм

Необходими продукти:

Кето шницел. Разрязана наполовина краставица. В първата й част е наситнена на колелца. Положена върху дървена дъска. Кето хляб.

  • 2 краставици, нарязани на много фини колелца
  • 4 с. л. смлян кориандър
  • 2 с. л. чесън на прах
  • 3 с. л. пресен сок от лайм
  • ¼ ч. л. червен пипер
  • 3 с. л. зехтин
  • Сол и черен пипер на вкус

Приготвяне:

  1. Първо приготвяме дресинга от подправките (без кориандъра), сока от лайм и зехтина. Разбъркваме добре.
  2. Добавяме финно нарязаните колелца от краставици към дресинга и разбъркваме.
  3. Финално добавяме кориандъра.

Съвет: Ако обичате пикантния вкус, можете да добавите и ситно нарязана люта чушка.

 

Още от здравословната ни кухня

 

Кето шницел. Малинови хапки за гости.

За десерт хапнете 1-2 малинови хапки, рецептата за които ще откриете в кулинарния ни блог.

 

Ако нашата рецепта за кето шницел по виенски ви е харесала, можете да разгледате още много подобни предложения в секцията „Рецепти“ в нашия блог.

Присъединете се и към здравословната ни и споделена кухня във фейсбук.

Приятен апетит!