Палачинки със сладко от малини без захар + видео рецепта

Обновена: 25.07.2024|
Кето японски палачинки. Чиния с палачинки и купичка с домашно сладко от малини без захар.

Кето палачинките са бързи за приготвяне, направени с минимални усилия и съставки и са вкусна алтернатива на традиционните палачинки. Правим тези палачинки с бадемово брашно, което изцяло замества бялото брашно, съдържащо основния алерген, водещ до напълняване – глутена.

Освен всичко, те са с ниско съдържание на въглехидрати, което ги прави напълно режимни. Бадемовите палачинки са една чудесна алтернатива на неделната закуска, която приготвяме за своите близки или пък нестандартна идея, с която да изненадаме случайно навестили ни гости.

 

Палачинки с бадемово брашно

 

 

Финото органично бадемово брашно е чудесна алтернатива на пшеничното брашно. Използвайки бадемово брашно, ние гарантираме, че палачинките са пълни с полезни хранителни вещества и все още имат текстурата на „истинските“ палачинки. Но за разлика от пшеничните палачинки, тази нисковъглехидратна рецепта за палачинки ще ни осигури постоянен запас от енергия  и ще ни засити за дълго.

Бадемовото брашно не е същото като смлените бадеми. Това е много по-фино смляно брашно, направено от бланширани бадеми, което придава текстура, наподобяваща пшенично брашно. Бадемите в бадемовото брашно почти винаги се смилат с кафявата им обвивка, като това цели да се запазят всички полезни свойства, които притежават те.

Време за приготвяне Порции Нетни въглехидрати в порция
35 минути 7 6 г

 

Необходими продукти

За палачинките:

  • 100 г кисело мляко
  • 4 яйца
  • 1 ч. ч. бадемово брашно
  • 2 пакетчета ванилия на прах
  • масло Гхи за пържене

 

За домашното сладко от малини без захар:

  • 200 г малини
  • 3 с. л. стевиола на прах

 

Изпълнение на рецептата:

  1. Започваме подготовката за сместа на палачинките като разбиваме 4 яйца в голяма купа. Добавяме към тях 100 г кисело мляко с 1 с. л. сода, предварително угасена в киселото мляко с няколко капки оцет.
  2. При периодично разбъркване добавяме 1 ч. ч. или приблизително 8 с. л. бадемово брашно към яйчената смес. Прибавяме и 2 пакетчета ванилия на прах за аромат и нашата смес за палачинки е готова!
  3. В предварително загрят тиган с масло Гхи изпържваме палачинките за по минута-две от всяка страна. Пожелание намазваме готовите палачинки с малко масло Гхи, за да останат меки. Сместа е достатъчна за около 7 палачинки.

Когато нашите кето палачинки са готови, приготвяме сладкото от малини:

  1. Смесваме 3 с. л. стевиола на прах с 60 мл вода и загряваме добре на слаб огън в по-голям тиган.
  2. Почистваме малините и с помощта на преса ги намачкваме и добавяме в тигана към стевиолата и водата. Можем да оставим плодовете цели, както и да използваме и други бери плодове по желание. Когато водата изври от малиновата смес, нашето сладко е готово за консумация!

Поднасяме домашното сладко от малини без захар с готовите палачинки и споделяме с любима компания.

Опитайте и нашето кето сладко от ягоди, ако сте по-голям любител на този вид горски плод.

 

Домашно сладко от малини без захар

 

Купичка с домашно сладко без захар, приготвено със Стевиола.

 

Няма нищо по-вкусно от домашно приготвеното сладко. Когато го направим сами, то е толкова по-вкусно от прекалено сладките конфитюри, които намираме в хранителния магазин.

При приготвянето на стандартното сладко от плодове, традиционното съотношение захар към плодове е около 50:50. Захарта издърпва водата от плодовете, а водата частично се изпарява по време на готвене, така че в крайна сметка получаваме около 65% захар.

Стевията не е захар или вид захар. Това е растение, което има съединение, което активира вкусовите рецептори, създавайки усещане за сладост. Екстрактът от стевия има 200 пъти подслаждащата способност на захарта, но почти няма въглехидрати.

Ако и вие избягвате рафинираните захари и знаете за отрицателните ефекти върху здравето на дългосрочната консумация на захар и други изкуствени подсладители, е време да се насочите към една по-здравословна алтернатива.

В домашното сладко от малини ще усетите по-ясно вкуса на плода, в този случай на малините, и ще похапвате без никакви ограничения или притеснения, относно въглехидратите в него.

Споделете ни вашите снимки на вкусните палачинки с домашно сладко от малини без захар!

Ако ви е харесала рецептата и желаете да научавате за други подобни здравословни рецепти се присъединете към нашата кухня във фейсбук!

Приятен апетит от екипа на forlife.bg

Източници

Няма източници

Сподели тази статия, избери платформа!

Блог

Рецепти

Свързани публикации

7 Коментара

  1. Ралева 09.01.2023 at 17:42 - Отговор

    Здравейте,колко палачинки могат да се консумират за едно хранене.

    • Верджиния 10.01.2023 at 9:14 - Отговор

      Здравейте, много зависи от това колко въглехидрати сте приели и планирате да приемете за деня – в 1 палачинка се съдържат 7 г нетни въглехидрати, съобразено с кето менюто, не повече от 2 за деня.

  2. Моника 10.07.2020 at 12:01 - Отговор

    Много благодаря за чудесната рецепта станаха много вкусни! Но може ли да ми кажете как да обръщам палачинките без да се разкъсват?

    • Верджиния 13.07.2020 at 11:52 - Отговор

      Здравейте – за по-голямо удобство, тъй като тези палачинки са с по-стегнато тесто, можете да използвате лопатка за палачинки. Пъхвате я под палачинката и вдигате тигана, леко наклонен, за да поемете с него палачинката при обръщането й с лопатката. :)

  3. Даниела 16.06.2020 at 22:34 - Отговор

    Бадемовото брашно разрешено ли е за режим сваляне ?Благодаря!

  4. Никол 26.05.2020 at 22:46 - Отговор

    Искам да попитам колко да калориите за една палачинка.

    • Верджиния 27.05.2020 at 17:09 - Отговор

      Здравейте, не можем да Ви кажем с точност, но около 1000 kCal за палачинките, които ще получите от тази грамаж на продуктите. :)

Оставете коментар