Кето палачинките са бързи за приготвяне, направени с минимални усилия и съставки и са вкусна алтернатива на традиционните палачинки. Правим тези палачинки с бадемово брашно, което изцяло замества бялото брашно, съдържащо основния алерген, водещ до напълняване – глутена. Освен всичко, те са с ниско съдържание на въглехидрати, което ги прави напълно режимни. Бадемовите палачинки са една чудесна алтернатива на неделната закуска, която приготвяме за своите близки или пък нестандартна идея, с която да изненадаме случайно навестили ни гости.

 

Палачинки с бадемово брашно

 

 

keto baner 011
keto banner site 01

Финото органично бадемово брашно е чудесна алтернатива на пшеничното брашно. Използвайки бадемово брашно, ние гарантираме, че палачинките са пълни с полезни хранителни вещества и все още имат текстурата на „истинските“ палачинки. Но за разлика от пшеничните палачинки, тази нисковъглехидратна рецепта за палачинки ще ни осигури постоянен запас от енергия  и ще ни засити за дълго.

Бадемовото брашно не е същото като смлените бадеми. Това е много по-фино смляно брашно, направено от бланширани бадеми, което придава текстура, наподобяваща пшенично брашно. Бадемите в бадемовото брашно почти винаги се смилат с кафявата им обвивка, като това цели да се запазят всички полезни свойства, които притежават те.

Време за приготвяне: 35 минути

Порции: 7

Нетни въглехидрати в порция: 6 г

Време за приготвяне Порции Нетни въглехидрати в порция
35 минути 7 6 г

Необходими продукти:

За палачинките:

За домашното сладко от малини без захар:

 

Бадемово брашно 300 гр13.00лв.
Краве масло Гхи18.40лв.38.00лв.
320мл750мл
Стевиола прах 350 г21.60лв.

 

Изпълнение на рецептата

  1. Започваме подготовката за сместа на палачинките като разбиваме 4 яйца в голяма купа. Добавяме към тях 100 г кисело мляко с 1 с. л. сода, предварително угасена в киселото мляко с няколко капки оцет.
  2. При периодично разбъркване добавяме 1 ч. ч. или приблизително 8 с. л. бадемово брашно към яйчената смес. Прибавяме и 2 пакетчета ванилия на прах за аромат и нашата смес за палачинки е готова!
  3. В предварително загрят тиган с масло Гхи изпържваме палачинките за по минута-две от всяка страна. Пожелание намазваме готовите палачинки с малко масло Гхи, за да останат меки. Сместа е достатъчна за около 7 палачинки.

Когато нашите кето палачинки са готови, подготвяме сладкото от малини.

 

Домашно сладко от малини без захар

 

Купичка с домашно сладко без захар, приготвено със Стевиола.

 

Няма нищо по-вкусно от домашно приготвеното сладко. Когато го направим сами, то е толкова по-вкусно от прекалено сладките конфитюри, които намираме в хранителния магазин.

При приготвянето на стандартното сладко от плодове, традиционното съотношение захар към плодове е около 50:50. Захарта издърпва водата от плодовете, а водата частично се изпарява по време на готвене, така че в крайна сметка получаваме около 65% захар.

Стевията не е захар или вид захар. Това е растение, което има съединение, което активира вкусовите рецептори, създавайки усещане за сладост. Екстрактът от стевия има 200 пъти подслаждащата способност на захарта, но почти няма въглехидрати.

Ако и вие избягвате рафинираните захари и знаете за отрицателните ефекти върху здравето на дългосрочната консумация на захар и други изкуствени подсладители, е време да се насочите към една по-здравословна алтернатива.

Ние сме ви подготвили рецепта за сладко без никаква захар, в пъти по-вкусно от стандартното и консервирано бурканче сладост. В него ще усетите по-ясно вкуса на плода, в този случай на малините, и ще похапвате без никакви ограничения или притеснения, относно въглехидратите в него.

 

Чиния с палачинки, намазани с домашно сладко от малини без захар.

 

  1. Смесваме 3 с. л. стевиола на прах с 60 мл вода и загряваме добре на слаб огън в по-голям тиган.
  2. Почистваме малините и с помощта на преса ги намачкваме и добавяме в тигана към стевиолата и водата. Можем да оставим плодовете цели, както и да използваме и други бери плодове по желание. Когато водата изври от малиновата смес, нашето сладко е готово за консумация!
  3. Поднасяме домашното сладко от малини без захар с готовите палачинки и споделяме с любима компания.

Споделете ни вашите снимки на вкусните палачинки с домашно сладко от малини без захар!

Ако ви е харесала рецептата и желаете да научавате за други подобни здравословни рецепти се присъединете към нашата кухня във фейсбук!

Приятен апетит от екипа на forlife.bg