Опитвали ли сте да си приготвите бургер без питка? Изглежда този вид бургери са много по-вкусни и здравословни, а и гарантираме, че ще ви станат любими.
Приготвени с вкусни зеленчуци, наситени с вкусове и текстура, те ще ви заситят за обяд или вечеря. Освен това, вече ще можете да се насладите на любимите си бургери, без да съжалявате след това.
Представяме ви 3 рецепти за кето бургер без питка с много вкусни основи от авокадо, домати и девилирани яйца.
Кето бургер без питка с основа от авокадо
Кремообразното авокадо е чудесна основа за кето бургер без питка. В комбинация с ароматния и хрупкав бекон и пърженото яйце ви гарантираме, че ще получите чудесен обяд или вечеря.
Време за приготвяне | Порции | Хранителен състав в 1 кето бургер без питка |
---|---|---|
20 минути | 1 кето бургер | 4 г въглехидрати, 37 г мазнини, 12 г протеин и 393 калории |
Необходими продукти:
- 2 резена бекон
- 1 яйце
- 1 средно голямо авокадо
- 1 листо маруля
- 1 с. л. домашна кето майонеза
- сол и черен пипер на вкус
За гарниране:
- резен домат
- листо маруля
- сусамови семена за гарниране (по желание)
Начин на приготвяне:
- Запържете бекона до хрупкавост в сгорещен тиган.
- Изпържете яйцето в същия тиган, като използвате отделилата се от готвенето на бекона мазнина.
- Нарежете авокадото на две половинки и премахнете костилката и обвивката му.
- Намажете с домашна кето майонеза едната половина от авокадото.
- Поставете върху нея резен домат, листо маруля, парче хрупкав бекон и изпърженото яйце.
- Подправете със сол и черен пипер на вкус.
- Отгоре поставете втората половина от авокадото.
- Поръсете със сусам и поднесете на трапезата вкусния кето бугер без питка с основа от авокадо.
Кето бургер без питка с основа от домати
Чувствайте се отново като дете с този сочен и свеж бургер без питка, приготвен с основа от домати. С високо съдържание на протеини. Подходящо ястие за обяд или вечеря, което се приготвя лесно и бързо.
Време за приготвяне | Порции | Хранителен състав в 1 кето бургер без питка |
---|---|---|
10 минути | 2 кето бургера | 6 г въглехидрати, 46 г мазнини, 47 г протеин и 639 калории |
Необходими продукти:
- 450 г телешка кайма
- сол и черен пипер на вкус
- 1 с. л. краве масло Гхи
- 1-2 домата
- 2 с. л. домашна кето майонеза
- 1 ч. л. дижонска горчица
- 2 с. л. кисели краставички
Начин на приготвяне:
- Оформете смляната телешка кайма на две кюфтета за бургери. Опитайте се да ги направите толкова широки, колкото ще са резените домати за основа на бургера.
- Загрейте голям тиган на средно силен огън и изсипете кравето масло Гхи да се разтопи.
- Изпържете кюфтетата в тигана.
- Подправете кюфтетата от горната част със сол и черен пипер на вкус. Запържете няколко минути, преди да ги обърнете. Подправете и от другата страна и продължете да готвите, докато достигне желаната готовност.
- Нарежете доматите на резени с дебелина около 1 см. Подсушете ги с хартиена кърпа.
- Намажете доматените резени с домашна кето майонеза.
- Отгоре поставете телешкото кюфте, горчицата и нарязаните на кръгчета кисели краставички.
- Поставете още един резен домат и сервирайте.
Съвет:
Можете да замените смляната телешка кайма с всяко друго месо по ваш вкус. Добри варианти са смляно пуешко, свинско или агнешко месо. Това, което е нужно, е само да променете времето за готвене.
Кето бургер без питка с основа от девилирани яйца
Апетитно предложение за кето бургер без питка с богата на протеини основа от девилирани яйца.
Време за приготвяне | Порции | Хранителен състав в 1 кето бургер без питка |
---|---|---|
15 минути | 6 кето бургера | 2 г нетни въглехидрати, 20 г мазнини, 10 г протеин и 232 калории |
Необходими продукти:
- 6 яйца
- 2 с. л. домашна кето майонеза
- 1 ч. л. дижонска горчица
- ¼ ч. л. чесън на прах (по желание)
- 6 тънки резена бекон, сготвен
- 6 листа маруля
- 1 домат
- сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
- Сложете яйцата в гореща вода и оставете да се сготвят до твърдо сварени. След това ги полейте със студена вода, за да спрете процеса на готвене.
- Обелете и нарежете на две половини яйцата.
- В купа прехвърлете само жълтъците и ги намачкайте с вилица.
- Добавете домашната кето майонеза, дижонската горчица и чесъна на прах.
- Подправете със сол и черен пипер, разбъркайте.
- С помощта на лъжица напълнете вътрешността на сварените белтъци с получената смес.
Сглобяване на бургера
- Поставете като основа на бургера едната половина девилирано яйце.
- Отгоре поставете листо маруля, резен домат, парче бекон и покрийте с другата половина девилирано яйце.
- Закрепете с клечка за зъби или с дървена пръчица.
- Сервирайте кето бургер без питка с девилирани яйца и му се насладете.
Други нисковъглехидратни рецепти ще откриете и в кулинарната ни книга „Кето фантазии“, както и в нейното продължение „Кето фантазии 2“.
Кето фантазии | 31.62лв. | ||
Кето фантазии 2 | 31.62лв. | ||
Краве масло Гхи | 18.40лв. – 38.00лв. |
Още от здравословната ни кухня
Ако тези рецепти за кето бургери без питка са ви харесали, можете да разгледате още много подобни предложения в секцията „Рецепти“ в нашия блог.
Можете да се присъедините и към здравословната ни и споделена кухня във фейсбук.
Приятен апетит!
Оставете коментар