Опитвали ли сте да си приготвите бургер без питка? Изглежда този вид бургери са много по-вкусни и здравословни, а и гарантираме, че ще ви станат любими.

Приготвени с вкусни зеленчуци, наситени с вкусове и текстура, те ще ви заситят за обяд или вечеря.

Освен това, вече ще можете да се насладите на любимите си бургери, без да съжалявате след това.

Представяме ви 3 рецепти за кето бургер без питка с много вкусни основи от авокадо, домати и девилирани яйца.

 

Кето бургер без питка с основа от авокадо

Кремообразното авокадо е чудесна основа за кето бургер без питка. В комбинация с ароматния и хрупкав бекон и пърженото яйце ви гарантираме, че ще получите чудесен обяд или вечеря.

Време за приготвяне: 20 минути

Порции: 1 кето бургер

Хранителен състав в 1 кето бургер без питка: 4 г въглехидрати, 37 г мазнини, 12 г протеин и 393 калории.

Необходими продукти:

  • 1 средно голямо авокадо
  • 1 яйце
  • 2 резена бекон
  • 1 листо маруля
  • 1 с. л. домашна кето майонеза
  • Сол и черен пипер на вкус
  • Сусамови семена за гарниране (по желание)

Начин на приготвяне:

  1. Запържете бекона до хрупкавост в сгорещен тиган.
  2. Изпържете яйцето в същия тиган, като използвате отделилата се от готвенето на бекона мазнина.
  3. Нарежете авокадото на две половинки и премахнете костилката и обвивката му.
  4. Намажете с домашна кето майонеза едната половина от авокадото.
  5. Поставете върху нея резен домат, листо маруля, парче хрупкав бекон и изпърженото яйце.
  6. Подправете със сол и черен пипер на вкус.
  7. Отгоре поставете втората половина от авокадото.
  8. Поръсете със сусам и поднесете на трапезата вкусния кето бугер без питка с основа от авокадо.

 

Кето бургер без питка с основа от домати

Чувствайте се отново като дете с този сочен и свеж бургер без питка, приготвен с основа от домати. С високо съдържание на протеини. Подходящо ястие за обяд или вечеря, което се приготвя лесно и бързо за обяд или вечеря.

Време за приготвяне: 10 минути

Порции: 2 кето бургера

Хранителен състав в 1 кето бургер без питка: 6 г нетни въглехидрати, 46 г мазнини, 47 г протеин и 639 калории.

Необходими продукти:

  • 450 г телешка кайма
  • Сол и черен пипер на вкус
  • 1 с. л. краве масло Гхи
  • 1-2 домата
  • 2 с. л. домашна кето майонеза
  • 1 ч. л. дижонска горчица
  • 2 с. л. кисели краставички

 

Краве масло Гхи18.40лв.25.00лв.

 

Начин на приготвяне:

  1. Оформете смляната телешка кайма на две кюфтета за бургери. Опитайте се да ги направите толкова широки, колкото ще са резените домати за основа на бургера.
  2. Загрейте голям тиган на средно силен огън и изсипете кравето масло Гхи да се разтопи.
  3. Изпържете кюфтетата в тигана.
  4. Подправете кюфтетата от горната част със сол и черен пипер на вкус. Запържете няколко минути, преди да ги обърнете. Подправете и от другата страна и продължете да готвите, докато достигне желаната готовност.
  5. Нарежете доматите на резени с дебелина около 1 см. Подсушете ги с хартиена кърпа.
  6. Намажете доматените резени с домашна кето майонеза.
  7. Отгоре поставете телешкото кюфте, горчицата и нарязаните на кръгчета кисели краставички.
  8. Поставете още един резен домат и сервирайте.

Съвет:

Можете да замените смляната телешка кайма с всяко друго месо по ваш вкус. Добри варианти са смляно пуешко, свинско или агнешко месо. Променете времето за готвене.

 

Кето бургер без питка с основа от девилирани яйца

Апетитно предложение за кето бургер без питка с богата на протеини основа от девилирани яйца.

Време за приготвяне: 15 минути

Порции: 6 кето бургера

Хранителен състав в 1 кето бургер без питка: 2 г нетни въглехидрати, 20 г мазнини, 10 г протеин и 232 калории.

Необходими продукти:

  • 6 яйца
  • 2 с. л. домашна кето майонеза
  • 1 ч. л. дижонска горчица
  • ¼ ч. л. чесън на прах (по желание)
  • 6 тънки резена бекон, сготвен
  • 6 листа маруля
  • 1 домат
  • Сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

  1. Сложете яйцата в гореща вода и оставете да се сготвят до твърдо сварени. След това ги полейте със студена вода, за да спрете процеса на готвене.
  2. Обелете и нарежете на две половини яйцата.
  3. В купа прехвърлете само жълтъците и ги намачкайте с вилица.
  4. Добавете домашната кето майонеза, дижонската горчица и чесъна на прах.
  5. Подправете със сол и черен пипер и разбъркайте.
  6. С помощта на лъжица напълнете вътрешността на сварените белтъци с получената смес.
  7. Поставете като основа на бургера едната половина девилирано яйце.
  8. Отгоре поставете листо маруля, резен домат, парче бекон и покрийте с другата половина девилирано яйце.
  9. Закрепете с клечка за зъби или с дървена пръчица.
  10. Сервирайте кето бургер без питка с девилирани яйца и му се насладете.

 

Още от здравословната ни кухня

 

Кето бургери без питка с телешко кюфте.

Ако искате да си приготвите традиционен бургер с питка, предлагаме ви този кето вариант на кето бургери с телешко кюфте и чедър.

 

Ако тези рецепти за кето бургери без питка са ви харесали, можете да разгледате още много подобни предложения в секцията „Рецепти“ в нашия блог.

Можете да се присъедините и към здравословната ни и споделена кухня във фейсбук.

Приятен апетит!