Кето питки за бургери

Обновена: 26.02.2024|
Кето питки за бургери.

Спазването на кето режим на хранене не може да ни попречи да си приготвим вкусни кето питки за бургер, които да са нисковъглехидратни. Разбира се, листата от маруля са супер опция. Но, когато искаме максимално да се насладим на бургера, без да имаме угризения, тези две рецепти определено са спасението ни.

Едната рецепта за питки е с кето брашна (бадемово и ленено). В другата, освен бадемово брашно, сме добавили крема сирене и моцарела, които правят питките толкова сочни и вкусни.

Нека разберем от какви продукти имаме нужда и как да си ги приготвим.

Кето питки за бургери с бадемово брашно

Тази рецепта за кето питки за бургери е нисковъглехидратна. Можем да използваме питките не само за бургери, но и за приготвяне на сандвичи. Освен че имат прекрасна текстура, те имат и страхотен вкус.

 

Време за приготвяне Порции Нетни въглехидрати за 1 порция
1 час и 20 минути 4 9,5 г

 

Необходими продукти:

  • 200 г бадемово брашно + още 30 г, ако е нужно
  • 52 г ленено брашно
  • 10 г псилиум хуск
  • 10 г бакпулвер
  • ½ ч. л. сол
  • 175 мл гореща вода
  • 2 яйца + още 1 яйце за намазване на кето питките
  • 14 г зехтин екстра върджин
  • Ленено или сусамово семе за поръсване (по желание)

 

Как да си приготвим кето питки?

  1. Смесете в голяма купа бадемовото с лененото брашно, псилиум хуска, бакпулвера и солта. Разбъркайте, за да се смесят добре всички съставки.
  2. Изсипете горещата вода в купата със сухите съставки.
  3. В отделна купа чукнете две яйца и ги разбийте с телена бъркалка или с вилица. Изсипете и тях към сместа с брашната. Добавете и зехтина екстра върджин.
  4. Разбъркайте, за да получите гладко и нелепкаво тесто. Ако се наложите, добавете още бадемово брашно (около 30 грама).
  5. От получилото се тесто оформете топка, поставете я в купа и покрийте със стреч фолио.
  6. Оставете на стайна температура да втаса за около 30 минути.
  7. След това оформете четири еднакви по големина топки и ги поставете в тавичка, покрита с хартия за печене.
  8. Разбийте в купичка едно яйце. С помощта на четка намажете оформените топки.
  9. По желание може да поръсите питките с ленено или сусамово семе.
  10. Изпечете кето питките в загрята до 180 градуса за около 25 минути, след което ги оставете леко да се охладят на стайна температура.
  11. Нарежете ги през средата и пригответе кето бургери.

 

Кето питки за бургери с моцарела и крема сирене

Пригответе си вкусни кето питки за бургери със сирена, които им придават допълнителна плътност и много приятен вкус. Съчетайте ги със сочно месо, свежа салата и домашен нисковъглехидратен сос, за да си направите най-вкусния бургер.

Необходими продукти:

  • 450 г моцарела, настъргана
  • 110 г крема сирене
  • 3 яйца
  • 336 г бадемово брашно
  • 2 ч. л. бакпулвер
  • 1 ч. л. сол
  • 3 с. л. краве масло Гхи, разтопено
  • Сушен магданоз или друга подправка по ваш вкус
  • Ленено или сусамово семе за поръсване (по желание)

Начин на приготвяне:

  1. Загрейте фурната до 200 градуса.
  2. Покрийте дъното на тавичка с хартия за печене.
  3. В голяма купа изсипете моцарелата и крема сиренето. Разтопете ги в микровълнова фурна.
  4. Добавете яйцата и разбъркайте с помощта на шпатула, за да се смесят съставките.
  5. След това изсипете бадемовото брашно, бакпулвера и солта и омесете тесто с нелепкава консистенция.
  6. Оформете тестото на 6 еднакви по големина топки и ги подредете в тавичката.
  7. Намажете всяка топка с разтопено краве масло Гхи и поръсете със сушен магданоз и по желание с ленено или сусамово семе.
  8. Изпечете кето питките до златисто за около 10-12 минути.

 

Хранителен състав в 1 кето питка за бургер с моцарела и крема сирене:

  • Калории – 600 kcal
  • Въглехидрати – 15 г
  • Фибри – 6 г
  • Мазнини – 52 г
  • Протеин – 26 г

 

Още от здравословната ни кухня

 

Кето питки - кето бургери.

Сега вече имате основата за бургери, затова ви предлагаме апетитна рецепта за приготвянето на кето бургери с телешко кюфте и чедър.

 

Ако рецептите за кето питки за бургери са ви харесали, можете да разгледате още много подобни предложения в секцията „Рецепти“ в нашия блог.

Присъединете се и към здравословната ни и споделена кухня във фейсбук.

Приятен апетит!

Източници

Няма източници

Сподели тази статия, избери платформа!

Блог

Рецепти

5319a9e191d6ad3ddb6086abb3e85757?s=96&d=mm&r=g

Ваня Боянова е дипломиран технолог по „Храни, хранене и диететика“. Участвала е в множество проекти за здравословно хранене в България и чужбина. Организатор и лектор е на събития със здравна насоченост. Автор е на стотици публикации в сферата на храненето.

Свързани публикации

Оставете коментар