Вегетариански кето шишчета – 3 летни барбекю предложения

Обновена: 02.02.2024|
вегетариански кето шишчета

Кето режимът не бива да ограничава приятните преживявания, а напротив – да бъде допълнение към щастливия живот. Тези вегетариански кето шишчета ще се превърнат в любимо хапване на следващото барбекю с приятели, дори за хората, които не следват режима. 

 Някои от тези рецепти са подходящи и за хора, които не консумират животински продукти. 

 

1. Цветни вегетариански кето шишчета 

Време за приготвяне Порции Хранителни стойности в 1 порция
20 минути 3 порции (9 шишчета) 6 г нетни въглехидрати

1 порция съдържа 3 шишчета.  

 

cosmetic 01 400
02 drob 600 copy
cosmetic 01 400
02 drob 600 copy

Нужни продукти:

  • 1 червена чушка (около 120 г), едро нарязана 
  • 1 зелена чушка (около 120 г), едро нарязана 
  • 1 тиквичка, нарязана на едри кубчета 
  • 2 с. л. студенопресован зехтин 
  • 2 ч. л. босилек 
  • 9 броя чери домати (около 180 г), срязани на половина
  • 9 броя гъби печурки (около 180 г)
  • Дървени шишчета 

 

Начин на приготвяне:

  1. Намокряме дървените шишчета с вода.
  2. Върху шишчетата нареждаме нарязаните зеленчуци.
  3. В отделна купа смесваме зехтина и босилека. 
  4. Мариноваме шишчетата и ги печем 10 минути на огън или барбекю. 

 

2. Вегетариански кето шишчета с халуми и червени чушки 

Време за приготвяне Порции Хранителни стойности в 1 порция
20 минути 3 порции (9 шишчета) 6 г нетни въглехидрати

1 порция съдържа 3 шишчета.  

 

Нужни продукти: 

  • 500 г сирене халуми, нарязано на едри кубчета 
  • 3 (около 350 г) червени чушки, нарязани на големи парчета 
  • 1 с. л. зехтин 
  • 1 ч. л. риган 
  • Прясно изстискан сок от половин лимон 
  • Дървени шишчета 

 

Начин на приготвяне:

  1. Намокряме дървените шишчета с вода.  
  2. Подреждаме сиренето халуми и нарязаните червени чушки върху дървените шишчета, като ги редуваме.
  3. В отделна купичка смесваме зехтина, лимоновия сок и ригана.
  4. Овалваме наредените шишчета в сместа.  
  5. Слагаме шишчетата на огъня или на барбекюто за 10 минути. Може да познаем, че са готови по златния цвят на сиренето и омекналите чушки. 

 

Тези вегетариански кето шишчета може да се хапват както топли, така и студени. Те са свежо допълнение към класическите ястия за барбекю. 

 

Може да ги поднесем с кето хляб или подходяща разядка.

 

Сирене Халуми

Този млечен деликатес съдържа в себе си смес от различни по произход млека – козе, овче, понякога и краве. Често се използва за грил и барбекю, тъй като не се топи като другите сирена и кашкавали.

Родината на сиренето халуми е Кипър.

Отхапвайки от него, можем да забележим наслоената му структура – подобно на моцарелата. При изпичане на грил халумито става хрупкаво отвън, докато отвътре е меко и почти разтопено.

 

3. Вегетариански кето шишчета с халуми

 

вегетариански кето шишчета

 

Ако сте любители на сирената, може да направите вегетариански кето шишчета само със сирене халуми.

 

Време за приготвяне Порции Хранителни стойности в 1 порция
10 минути 3 порции (3 шишчета) 3 г нетни въглехидрати

1 порция съдържа 1 шишче.  

 

Нужни продукти:

  • 200 г сирене халуми
  • 1 с. л. соев сос
  • 1 с. л. зехтин
  • 1 ч. л. чесън на прах
  • 1 ч. л. лют червен пипер (по желание)
  • Дървени шишчета

 

Начин на приготвяне:

  1. Нарязваме сиренето халуми по дължина на 3 големи части.
  2. Намокряме дървените шишчета с вода. Внимателно набождаме шишчето в центъра на парчето халуми, като внимаваме да не се разпадне.
  3. Смесваме соевия сос, зехтина и сухите подправки в отделна купичка.
  4. Намазваме сиренето с готовата смес за мариноване.
  5. Печем 5 минути на барбекю или огън.

 

Може да разгледате и други кето рецепти с вкусното кипърско сирене.

 

Ако търсите предложения за лека кето вечеря у дома, може да приготвите шишчетата на грил тиган.

 

Свежа салата за допълнение към готовите вегетариански кето шишчета 

 

вегетариански кето шишчета

 

Време за приготвяне Порции Хранителни стойности в 1 порция
10 минути 3 4 г нетни въглехидрати

 

Нужни продукти:

  • 300 г прясно зеле 
  • 2 с. л. студенопресован зехтин 
  • Прясно изстискан сок от половин лимон (около 20 мл)
  • Половин връзка магданоз (около 20 г)

 

Начин на приготвяне:

  1. На едро ренде нарязваме зелето. 
  2. Нарязваме ситно магданоза. 
  3. Изсипваме нарязаните съставки в купа. 
  4. Добавяме в купата зехтина и лимоновия сок. 
  5. Разбъркваме добре и поднасяме.  

 

Може да поднесем с кето хляб, крекери или брускети.

 

Други кето салати, които може да приготвим за лятно барбекю:

 

Ако тези летни предложения за вегетариански кето шишчета възбуждат апетита ви, може да откриете още от тях в секцията „Кето рецепти“ в нашия блог.

За да продължите да разширявате своят опит в здравословното готвене, може да се присъедините към нашата споделена кухня във Фейсбук. 

 

Приятен апетит!

Източници

Няма източници

Сподели тази статия, избери платформа!

Блог

Рецепти

77b4e8bfbbc2c5326156c9a35bcebe95?s=96&d=mm&r=g

Радина Руменова завършва бакалавърска програма "Българска филология" и се запътва към света на рекламата. Професионалните ѝ интереси са в сферата на езикознанието, а любителските влечения се разделят между кулинарията, музиката, екологията и здравословния начин на живот.

Свързани публикации

Оставете коментар

Обновена: 2 февруари 2024 в 00:00 | Публикувана: 31 юли 2023 в 12:11 | Категория: Кето рецепти, Студени и топли предястия в режим на кетоза - Фор Лайф