Вегетариански кето шишчета – 3 летни барбекю предложения

Обновена: 02.02.2024|
вегетариански кето шишчета

Кето режимът не бива да ограничава приятните преживявания, а напротив – да бъде допълнение към щастливия живот. Тези вегетариански кето шишчета ще се превърнат в любимо хапване на следващото барбекю с приятели, дори за хората, които не следват режима. 

 Някои от тези рецепти са подходящи и за хора, които не консумират животински продукти. 

 

1. Цветни вегетариански кето шишчета 

Време за приготвяне Порции Хранителни стойности в 1 порция
20 минути 3 порции (9 шишчета) 6 г нетни въглехидрати

1 порция съдържа 3 шишчета.  

 

keto baner 011
keto banner site 01
keto baner 011
keto banner site 01

Нужни продукти:

  • 1 червена чушка (около 120 г), едро нарязана 
  • 1 зелена чушка (около 120 г), едро нарязана 
  • 1 тиквичка, нарязана на едри кубчета 
  • 2 с. л. студенопресован зехтин 
  • 2 ч. л. босилек 
  • 9 броя чери домати (около 180 г), срязани на половина
  • 9 броя гъби печурки (около 180 г)
  • Дървени шишчета 

 

Начин на приготвяне:

  1. Намокряме дървените шишчета с вода.
  2. Върху шишчетата нареждаме нарязаните зеленчуци.
  3. В отделна купа смесваме зехтина и босилека. 
  4. Мариноваме шишчетата и ги печем 10 минути на огън или барбекю. 

 

2. Вегетариански кето шишчета с халуми и червени чушки 

Време за приготвяне Порции Хранителни стойности в 1 порция
20 минути 3 порции (9 шишчета) 6 г нетни въглехидрати

1 порция съдържа 3 шишчета.  

 

Нужни продукти: 

  • 500 г сирене халуми, нарязано на едри кубчета 
  • 3 (около 350 г) червени чушки, нарязани на големи парчета 
  • 1 с. л. зехтин 
  • 1 ч. л. риган 
  • Прясно изстискан сок от половин лимон 
  • Дървени шишчета 

 

Начин на приготвяне:

  1. Намокряме дървените шишчета с вода.  
  2. Подреждаме сиренето халуми и нарязаните червени чушки върху дървените шишчета, като ги редуваме.
  3. В отделна купичка смесваме зехтина, лимоновия сок и ригана.
  4. Овалваме наредените шишчета в сместа.  
  5. Слагаме шишчетата на огъня или на барбекюто за 10 минути. Може да познаем, че са готови по златния цвят на сиренето и омекналите чушки. 

 

Тези вегетариански кето шишчета може да се хапват както топли, така и студени. Те са свежо допълнение към класическите ястия за барбекю. 

 

Може да ги поднесем с кето хляб или подходяща разядка.

 

Сирене Халуми

Този млечен деликатес съдържа в себе си смес от различни по произход млека – козе, овче, понякога и краве. Често се използва за грил и барбекю, тъй като не се топи като другите сирена и кашкавали.

Родината на сиренето халуми е Кипър.

Отхапвайки от него, можем да забележим наслоената му структура – подобно на моцарелата. При изпичане на грил халумито става хрупкаво отвън, докато отвътре е меко и почти разтопено.

 

3. Вегетариански кето шишчета с халуми

 

вегетариански кето шишчета

 

Ако сте любители на сирената, може да направите вегетариански кето шишчета само със сирене халуми.

 

Време за приготвяне Порции Хранителни стойности в 1 порция
10 минути 3 порции (3 шишчета) 3 г нетни въглехидрати

1 порция съдържа 1 шишче.  

 

Нужни продукти:

  • 200 г сирене халуми
  • 1 с. л. соев сос
  • 1 с. л. зехтин
  • 1 ч. л. чесън на прах
  • 1 ч. л. лют червен пипер (по желание)
  • Дървени шишчета

 

Начин на приготвяне:

  1. Нарязваме сиренето халуми по дължина на 3 големи части.
  2. Намокряме дървените шишчета с вода. Внимателно набождаме шишчето в центъра на парчето халуми, като внимаваме да не се разпадне.
  3. Смесваме соевия сос, зехтина и сухите подправки в отделна купичка.
  4. Намазваме сиренето с готовата смес за мариноване.
  5. Печем 5 минути на барбекю или огън.

 

Може да разгледате и други кето рецепти с вкусното кипърско сирене.

 

Ако търсите предложения за лека кето вечеря у дома, може да приготвите шишчетата на грил тиган.

 

Свежа салата за допълнение към готовите вегетариански кето шишчета 

 

вегетариански кето шишчета

 

Време за приготвяне Порции Хранителни стойности в 1 порция
10 минути 3 4 г нетни въглехидрати

 

Нужни продукти:

  • 300 г прясно зеле 
  • 2 с. л. студенопресован зехтин 
  • Прясно изстискан сок от половин лимон (около 20 мл)
  • Половин връзка магданоз (около 20 г)

 

Начин на приготвяне:

  1. На едро ренде нарязваме зелето. 
  2. Нарязваме ситно магданоза. 
  3. Изсипваме нарязаните съставки в купа. 
  4. Добавяме в купата зехтина и лимоновия сок. 
  5. Разбъркваме добре и поднасяме.  

 

Може да поднесем с кето хляб, крекери или брускети.

 

Други кето салати, които може да приготвим за лятно барбекю:

 

Ако тези летни предложения за вегетариански кето шишчета възбуждат апетита ви, може да откриете още от тях в секцията „Кето рецепти“ в нашия блог.

За да продължите да разширявате своят опит в здравословното готвене, може да се присъедините към нашата споделена кухня във Фейсбук. 

 

Приятен апетит!

Източници

Няма източници

Сподели тази статия, избери платформа!

Avatar of Радина Руменова
Радина Руменова завършва бакалавърска програма "Българска филология" и се запътва към света на рекламата. Професионалните ѝ интереси са в сферата на езикознанието, а любителските влечения се разделят между кулинарията, музиката, екологията и здравословния начин на живот.

Блог

Рецепти

Свързани публикации

Оставете коментар

Обновена: 2 февруари 2024 в 00:00 | Публикувана: 31 юли 2023 в 12:11 | Категория: Кето рецепти, Студени и топли предястия в режим на кетоза - Фор Лайф