Кето шишчета с панир – лятно барбекю предложение за вегетарианци
Лятно барбекю, вегетарианство и кето режим – съчетайте ги всички в едно с нашите вкусни кето шишчета с панир – Paneer Tikka!
Тези леки шишчета са идеалното лятно удоволствие за всеки, който следва кето диета и обича да се наслаждава на вкусни ястия на открито. И ще може да участвате на барбекюто дори като вегетарианец.
Прочетете нататък и се вдъхновете да приготвите това вкусно и лесно кето предложение на вашите гости за следващото си грил парти!
Рецепта за кето шишчета с панир
Тази рецепта е идеална за хора на кето режим, защото комбинира вкуса на класическите барбекю шишчета със свежестта и хранителните ползи на панира и зеленчуците.
Панирът е традиционно индийско сирене, което е богато на протеини и мазнини и се използва в много вегетариански ястия. Също така зеленчуците доставят витамини и минерали, които са важни за поддържането на хранителното равновесие при кето диетата.
Рецептата за панир сирене може да видите в нашата кулинарна секция.
Да пристъпим към приготвянето на кето шишчета с панир.
Време за приготвяне | Порции | Хранителна стойност в 1 порция |
---|---|---|
40 минути | 3 | 8, 4 нетни въглехидрати, 548 калории |
Необходими продукти:
- 500 грама панир (на кубчета)
- 1 червена чушка (100 г)
- 1 жълта чушка (100 г)
- 1 зелена чушка (100 г)
- 2 с. л. студено пресован зехтин
- бамбукови шишчета
За маринатата:
- 50 г кисело мляко
- 1 с. л. лимонов сок
- 1 ч. л. гарам масала
- 1 ч. л. кимион
- 1 ч. л. кориандър
- 1/2 ч. л. куркума
- 1/2 ч. л. червен пипер
- 2 с. л. студено пресован зехтин
- сол на вкус
Начин на приготвяне:
- В купа смесете всички съставки за марината: киселото мляко, лимоновия сок, гарам масала, кимиона, кориандъра, куркумата, червения пипер, зехтина и солта. Разбъркайте добре, докато получите гладка смес.
- Добавете кубчетата панир към марината и ги объркайте, за да се покрият добре със сместа. Покрийте купата с пластмасово фолио или капак и оставете да се маринова в хладилника поне 1-2 часа.
- Измийте, почистете и нарежете чушките на големи квадратни парчета.
- Прибавете зеленчуците към панира и разбъркайте добре, за да се смесят всички вкусове.
- Нанижете панира и зеленчуците върху бамбукови шишчета.
- Подгответе барбекю на дървени въглища и след като пламъците утихнат, разпръснете нажежените въглища.
- Поставете шишчетата и ги печете от всяка от четирите страни, докато панирът стане златист и чушките омекнат.
- Подправете шишчетата със сол и черен пипер на вкус.
Пригответе тези кето шишчета с панир на лятното барбекю и бъдете сигурни, че всички, независимо от хранителните им навици или ограничения, ще се наслаждават на това свежо и вкусно лятно удоволствие!
Още от кулинарните ни кето изкушения ще откриете в поредицата „Кето фантазии“.
Ползите от сиренето панир
Индийската кухня е една от най-разнообразните и интересни в света, предлагайки голямо богатство от вегетариански ястия с популярното индийско сирене – панир.
Панирът играе ключова роля, като основен съставен елемент в множество безмесни ястия.
Вегетарианството е тясно свързано с културата, религията и философията на Индия, предавайки принципи на уважение и мир към всички живи същества.
Paneer Tikka е сред най-предпочитаните ястия от чужденците, които се наслаждават на индийската кухня и нейните разнообразни вкусове.
Това ястие се предлага в много индийски ресторанти, като се поднася с различни сосове и дипове, които допълват вкуса и го правят още по-изобилен и удовлетворяващ.
Традиционно се приготвя в тандур (индийска пещ) за печене, което му придава един наситен вкус с опушени нотки.
Панирът е с изключително интересен хранителен профил от към полезни вещества, които го правят важна добавка към ястията на хората в Индия.
Ето някои от основните ползи и характеристики на панира:
- Панирът е източник на висококачествени протеини, които са основен строителен елемент за мускули, тъкани и клетки. Това го прави напълно подходящ за вегетарианци, които търсят алтернативни източници на протеини.
- Една от причините, поради които панирът е подходящ за хора, следващи кето режим е ниското му съдържание на въглехидрати.
- Панирът е източник на калций, който е важен за поддържането на здрави, кости и зъби. Адекватното приемане на калций може да помогне също така за предотвратяването на остеопороза и поддържането на оптималната функция на мускулите и нервната система.
- Панирът предлага и други витамини и минерали, включително калий, фосфор, цинк, манган, селен и витамин Д, които са важни за общото здраве и функциониране на тялото.
- Това сирене е и източник на омега-3 и омега-6 мастни киселини, които подпомагат сърдечно-съдовото здраве и здравето на нервната система.
- Богатото съдържание на протеини в панира създава усещане за ситост, като това допринася за контролирането на апетита и поддържането на здравословно телесно тегло.
Панирът е вкусен и универсален продукт, който се смесва добре с различни ястия и рецепти. Можете да го добавите към салати, супи, гриловани зеленчуци и традиционни индийски ястия.
Още от здравословната ни кухня
Може да опитате и другите ни идеи за лесни и леки вегетариански кето шишчета.
Ако нашето предложение за кето шишчета с панир ви е харесало, разгледайте още много подобни в секцията „Кето рецепти“ в нашия блог.
Присъединете се и към здравословната ни и споделена кухня във фейсбук, където ще можете да споделяте вашите решения за режимни рецепти.
Приятен апетит!
Източници
Няма източници
Блог
Рецепти
Популярни продукти
Свързани публикации
Потопете се в магията на индийската кухня със завладяващия вкус на Гоби панир - карфиол с традиционно индийско сирене.
Кето барбекю рецептите са чудесен вариант, с който да разнообразим и допълним обичайното си скара меню.
Предлагаме ви едно вкусно и пикантно ястие от традиционната индийска кухня - палак панир.