Крехки свински пържоли на фурна с пармезан и броколи

Обновена: 12.04.2024|
Свински пържоли на фурна.

Ако търсите лесна, засищаща и много вкусна вечеря или пък обяд, тогава тези две рецепти за нисковъглехидратни свински пържоли на фурна с пармезан и хрупкави броколи ще ви харесат.

 

Свински пържоли на фурна с пармезан и броколи

Сочни свински пържоли на фурна с ароматен и топящ се в устата пармезан, поднесени с хрупкави броколи. Полезно, засищащо и много вкусно ястие.

 

Време за приготвяне Порции Нетни въглехидрати в 1 порция
10 + 25 минути 4 5 г

 

keto 02
keto 01
keto 02
keto 01

Необходими продукти:

  • 4 тънки свински пържоли без кост
  • 350 г броколи
  • 2 с. л. зехтин екстра върджин
  • 1 с. л. краве масло Гхи + още за намазняване
  • 45 г настъргано сирене пармезан
  • 30 г настъргано сирене моцарела
  • 1 ч. л. чесън на прах
  • 1 с. л. магданоз + още за гарниране
  • ¾ ч. л. сушена мащерка
  • Сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

  1. Загрейте фурната до 200 градуса. Покрийте дъното на тава с хартия за печене или намазнете с краве масло Гхи.
  2. Смесете в купа кравето масло Гхи, зехтина, настърганото сирене пармезан и подправките.
  3. Поставете свинските пържоли в подготвената тава и ги намажете с четка с половината от маслената смес.
  4. Овкусете броколите с останалата ароматна мазнина, разбъркайте и изсипете в тавата при пържолите.
  5. Покрийте тавата с алуминиево фолио, печете 5 минути, след което махнете фолиото и продължете да печете за още 5 минути.
  6. Поръсете с моцарела свинските пържоли и разбъркайте броколите, за да се изпекат равномерно, след което върнете тавата във фурната.
  7. Продължете да печете още 10-12 минути или до готовност.
  8. Извадете готовите пържоли и броколи от фурната и оставете настана за 3 минути леко да се охладят.
  9. Поръсете с пресен магданоз и сервирайте с гарнитура от зеленчукова салата.

 

Сочни свински пържоли на фурна с пармезан и броколи

Кремообразният сос от пармезан придава неустоим вкус на сочните свински пържоли на фурна с броколи. Това ястиет е подходящо за цялото семейство и е лесно и бързо за приготвяне.

 

Време за приготвяне Порции Хранителен състав в 1 порция
10 + 30 минути 4 10 г нетни въглехидрати, 85 г мазнини, 49 г протеин и 10002 калории

 

Необходими продукти:

  • 4 с. л. краве масло Гхи + още за намазняване
  • 650 г свински пържоли без кост
  • 1 ч. л. сол
  • ½ ч. л. черен пипер
  • 1 ч. л. италианска подправка
  • 1 ½ с. л. зехтин
  • 350 г броколи, нарязано на малки цветчета
  • 230 г крема сирене, нарязано на кубчета
  • 240 мл. готварска сметана за разбиване
  • 80 г настъргано сирене пармезан

Начин на приготвяне:

  1. Загрейте фурната до 180 градуса. Намажете тава с размери 23х33 см. с краве масло Гхи.
  2. Подсушете свинските пържоли с хартиена кърпа. Подправете от двете страни със сол, черен пипер, чесън на прах и италианска подправка.
  3. Загрейте зехтин в голям тиган с незалепващо покритие на средно силен огън.
  4. Запържете свинските пържоли в сгорещената мазнина за около 2 минути от всяка страна или до златистокафяво.
  5. Прехвърлете пържолите в подготвената тавичка заедно с броколите.
  6. Разтопете краве масло Гхи в голяма тенджера на средно силен огън.
  7. Изсипете готварската сметана и крема сиренето. Разбърквайте, докато получите гладка смес. Добавете пармезана и продължете да готвите още 2-3 минути до получаване на кремообразен сос.
  8. Излейте соса в тавата върху свинските пържоли и броколите.
  9. Покрийте с алуминиево фолио и изпечете на средната решетка за 10 минути. Махнете фолиото и продължете да печете за още 10 минути или до готовност на месото.
  10. Извадете тавата от фурната и оставете да почине за 5 минути.
  11. Поднесете крехките свински пържоли на фурна с кремообразен сос и хрупкави броколи.

 

Други нисковъглехидратни рецепти ще откриете и в кулинарната ни книга „Кето фантазии“.

 

 

Още от здравословната ни кухня

 

Свински пържоли на скара.

Пригответе си и сочни свински пържоли на скара с чесново масло и гъби или с билково масло.

 

Ако нашите предложения за свински пържоли на фурна с пармезан и броколи са ви харесали, можете да разгледате още много подобни в секцията „Кето рецепти“ в нашия блог.

Присъединете се и към здравословната ни и споделена кухня във фейсбук.

Приятен апетит!

Източници

Няма източници

Сподели тази статия, избери платформа!

Avatar of Ваня Боянова
Ваня Боянова е дипломиран технолог по „Храни, хранене и диететика“. Участвала е в множество проекти за здравословно хранене в България и чужбина. Организатор и лектор е на събития със здравна насоченост. Автор е на стотици публикации в сферата на храненето.

Блог

Рецепти

Свързани публикации

Един Коментар

  1. Камелия 08.11.2022 at 17:25 - Отговор

    Здравейте, искам да попитам грах и праз лук за в кой режим са?

Оставете коментар

Обновена: 12 април 2024 в 16:26 | Публикувана: 26 ноември 2021 в 12:46 | Категория: Кето рецепти, Основни ястия за кетогенен режим - Фор Лайф