Крехки свински пържоли на фурна с пармезан и броколи
Ако търсите лесна, засищаща и много вкусна вечеря или пък обяд, тогава тези две рецепти за нисковъглехидратни свински пържоли на фурна с пармезан и хрупкави броколи ще ви харесат.
Свински пържоли на фурна с пармезан и броколи
Сочни свински пържоли на фурна с ароматен и топящ се в устата пармезан, поднесени с хрупкави броколи. Полезно, засищащо и много вкусно ястие.
Време за приготвяне | Порции | Нетни въглехидрати в 1 порция |
---|---|---|
10 + 25 минути | 4 | 5 г |
Необходими продукти:
- 4 тънки свински пържоли без кост
- 350 г броколи
- 2 с. л. зехтин екстра върджин
- 1 с. л. краве масло Гхи + още за намазняване
- 45 г настъргано сирене пармезан
- 30 г настъргано сирене моцарела
- 1 ч. л. чесън на прах
- 1 с. л. магданоз + още за гарниране
- ¾ ч. л. сушена мащерка
- Сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
- Загрейте фурната до 200 градуса. Покрийте дъното на тава с хартия за печене или намазнете с краве масло Гхи.
- Смесете в купа кравето масло Гхи, зехтина, настърганото сирене пармезан и подправките.
- Поставете свинските пържоли в подготвената тава и ги намажете с четка с половината от маслената смес.
- Овкусете броколите с останалата ароматна мазнина, разбъркайте и изсипете в тавата при пържолите.
- Покрийте тавата с алуминиево фолио, печете 5 минути, след което махнете фолиото и продължете да печете за още 5 минути.
- Поръсете с моцарела свинските пържоли и разбъркайте броколите, за да се изпекат равномерно, след което върнете тавата във фурната.
- Продължете да печете още 10-12 минути или до готовност.
- Извадете готовите пържоли и броколи от фурната и оставете настана за 3 минути леко да се охладят.
- Поръсете с пресен магданоз и сервирайте с гарнитура от зеленчукова салата.
Сочни свински пържоли на фурна с пармезан и броколи
Кремообразният сос от пармезан придава неустоим вкус на сочните свински пържоли на фурна с броколи. Това ястиет е подходящо за цялото семейство и е лесно и бързо за приготвяне.
Време за приготвяне | Порции | Хранителен състав в 1 порция |
---|---|---|
10 + 30 минути | 4 | 10 г нетни въглехидрати, 85 г мазнини, 49 г протеин и 10002 калории |
Необходими продукти:
- 4 с. л. краве масло Гхи + още за намазняване
- 650 г свински пържоли без кост
- 1 ч. л. сол
- ½ ч. л. черен пипер
- 1 ч. л. италианска подправка
- 1 ½ с. л. зехтин
- 350 г броколи, нарязано на малки цветчета
- 230 г крема сирене, нарязано на кубчета
- 240 мл. готварска сметана за разбиване
- 80 г настъргано сирене пармезан
Начин на приготвяне:
- Загрейте фурната до 180 градуса. Намажете тава с размери 23х33 см. с краве масло Гхи.
- Подсушете свинските пържоли с хартиена кърпа. Подправете от двете страни със сол, черен пипер, чесън на прах и италианска подправка.
- Загрейте зехтин в голям тиган с незалепващо покритие на средно силен огън.
- Запържете свинските пържоли в сгорещената мазнина за около 2 минути от всяка страна или до златистокафяво.
- Прехвърлете пържолите в подготвената тавичка заедно с броколите.
- Разтопете краве масло Гхи в голяма тенджера на средно силен огън.
- Изсипете готварската сметана и крема сиренето. Разбърквайте, докато получите гладка смес. Добавете пармезана и продължете да готвите още 2-3 минути до получаване на кремообразен сос.
- Излейте соса в тавата върху свинските пържоли и броколите.
- Покрийте с алуминиево фолио и изпечете на средната решетка за 10 минути. Махнете фолиото и продължете да печете за още 10 минути или до готовност на месото.
- Извадете тавата от фурната и оставете да почине за 5 минути.
- Поднесете крехките свински пържоли на фурна с кремообразен сос и хрупкави броколи.
Други нисковъглехидратни рецепти ще откриете и в кулинарната ни книга „Кето фантазии“.
Още от здравословната ни кухня
Пригответе си и сочни свински пържоли на скара с чесново масло и гъби или с билково масло.
Ако нашите предложения за свински пържоли на фурна с пармезан и броколи са ви харесали, можете да разгледате още много подобни в секцията „Кето рецепти“ в нашия блог.
Присъединете се и към здравословната ни и споделена кухня във фейсбук.
Приятен апетит!
Източници
Няма източници
Блог
Рецепти
Популярни продукти
Свързани публикации
Свинското е сред най-обичаните и употребявани видове меса, затова днес сме ви подготвили бърза и изключително вкусна рецепта
Готвенето със свинско бонфиле е изключително бързо, затова ви предлагаме 3 рецепти, които да имате подръка за бърз
Мазнините и протеините са важна част от кето диетата, затова днес си приготвяме едно ястие, богато именно на
Един Коментар
Здравейте, искам да попитам грах и праз лук за в кой режим са?