Разядка с извара и хрупкави зеленчуци

Обновена: 22.05.2024|
разядка с извара и хрупкави зеленчуци

Разядка с извара и хрупкави зеленчуци е засищаща свежа добавка за всяка трапеза. Гарантираме, че бързо ще стане част от редовните храни във вашето кето меню и ще бъде чудесно допълнение към любимите ви ястия.

 

Рецепта за разядка с извара и хрупкави зеленчуци

Тази разядка е изключително подходяща за комбиниране с меса – особено като част от вкусно барбекю. За леко хапване може да си направите бърза следобедна закуска, състояща се от разядка с извара и хрупкави зеленчуци, кето хляб или крекери. А защо не краставица или целина, нарязана на ленти, с които да загребвате от вкусната и полезна извара?

Време за приготвяне Порции Хранителни стойности в 1 порция
10 минути 4 109 калории
5 г нетни въглехидрати
12 г белтъчини
4 г мазнини

 

Нужни продукти:

magnezii 01 400
grifonia 600
magnezii 01 400
grifonia 600
  • 400 г извара
  • 1 краставица
  • 3 стръка зелен лук
  • 5-7 стръка копър
  • Прясно изстискан сок от половин лимон (по желание)
  • 1 ч.л. черен пипер
  • Сол на вкус

 

Начин на приготвяне:

  1. Нарежете краставицата на малки кубчета. 1 краставица може да се раздели на 9 части по дължината на зеленчука и след това да се нареже на малки кубчета.
  2. Нарежете на ситно зеления лук и копъра.
  3. В подходящ съд (буркан, купа) смесете изварата и свежите продукти, които сте нарязали.
  4. Добавете лимона и подправките.
  5. С вилица разбъркайте добре разядката.
  6. Съхранявайте в хладилника.
  7. Хапвайте вкусната разядка с извара и хрупкави зеленчуци охладена в компанията на кето хляб или свежа салата.

 

Тази разядка с извара и хрупкави зеленчуци осигурява на тялото витамин К, фосфор, селен, витамин Б2, витамин Б5 и витамин Б12. Изварата е засисаща и питателна, докато зеленчуците предлагат допълнителни витамини и бонус хидратация за тялото ни. Допълнителните белтъчини, които ще си набавим, могат да ни помогнат за поддържането на физическото здраве и здравословните килограми.

 

Защо да хапваме извара?

 

разядка с извара и хрупкави зеленчуци

 

Изварата е млечен продукт, който е особено богат на белтъчини и калций. Тя съдържа голямо количество полезни мазнини, но се откриват и нискомаслени опции за хора, които предпочитат нискомазнинен начин на хранене. Други важни минерали, които може да си набавим с изварата, са фосфор, калий и селен.

В 100 г пълномаслена извара откриваме:

  • 98 калории
  • 11 г белтъчини
  • 3 г въглехидрати
  • 4 г мазнини

 

Белтъчините, витамините и минералите в изварата подпомагат произвеждането на костна тъкан и запазването на мускулна маса. Оказва благоприятно влияние на зъбите и костното здраве. Изварата е също богата на пробиотици, които са важна част от здравето на цялата храносмилателна система.

Този млечен продукт може да регулира кръвното налягане и да намали холестерола, като чрез това да помогне за укрепването на сърдечно-съдовата система.

Добра добавка е към диети и режими за отслабване, тъй като е нискокалорична, но засища и предлага на тялото полезни витамини и минерали, които понякога са в дефицит при загуба на килограми. При по-често хапване на извара трябва да внимаваме за количеството сол, което се съдържа в нея. В пазарната мрежа може да се открие безсолна извара, която е по-полезна за нас. 

В състава на разядка с извара и хрупкави зеленчуци допълнително си набавяме полезни витамини, които да укрепят цялостно здравето ни.

 

Още от нашата здравословна кухня

 

разядка с извара и хрупкави зеленчуци

 

Сосовете и разядките могат да подобрят вкуса на обикновените ястия, но могат също да се хапват и като бърза домашна храна между основните хранения. Може да се поглезите с домашен кето чипс и подходяща разядка в моментите, когато вечерята е далече, а вие усещате силен глад.

Други подходящи кето разядки и чипсове, които може да опитате, са:

 

Изварата е подходяща за приготвяне на сладки и солени ястия. Тъй като е нисковъглехидратна, участва в разнообразни кето рецепти:

 

Нашата разядка с извара и хрупкави зеленчуци ще се хареса на всеки любител на свежите и здравословни ястия. Ако сме успели да ви вдъхновим с тази вкусна рецепта, не забравяйте да споделите своите впечатления в нашата споделена кухня във Фейсбуккъдето може да откриете нови идеи и кулинарни съмишленици.

Пожелаваме ви добър апетит!

Източници

Няма източници

Сподели тази статия, избери платформа!

Блог

Рецепти

77b4e8bfbbc2c5326156c9a35bcebe95?s=96&d=mm&r=g

Радина Руменова завършва бакалавърска програма "Българска филология" и се запътва към света на рекламата. Професионалните ѝ интереси са в сферата на езикознанието, а любителските влечения се разделят между кулинарията, музиката, екологията и здравословния начин на живот.

Свързани публикации

Оставете коментар

Обновена: 22 май 2024 в 17:25 | Публикувана: 25 март 2024 в 14:29 | Категория: Кето рецепти, Студени и топли предястия в режим на кетоза - Фор Лайф