Кето пилешко филе в бекон с пълнеж от крема сирене

Обновена: 03.10.2024|
Пилешко филе в бекон.

Днес приготвяме питателно основно ястие – пилешко филе в бекон и с пълнеж от крема сирене. Допълваме и с предложение за гарнитура – салата с брюкселско зеле. Ако не сте опитвали такова досега – прочетете и защо е добре за организма да го включите в менюто си.

Нека видим какво ще ни е необходимо за приготвянето на пилешко филе в бекон.

 

Рецепта за пилешко филе в бекон

Време за приготвяне Порции Нетни въглехидрати в порция
50 минути 4 6 г

 

Необходими продукти:

  • 4 бр. пилешки филета, без кожа
  • 2 стръка див или зелен лук, нарязан на ситно
  • 2-3 стръка магданоз, нарязан на ситно
  • 1 с. л. чесън на прах
  • 170 г крема сирене
  • 8 слайса бекон

Начин на приготвяне:

  1. Загрейте фурната на 180 градуса.
  2. Овкусете пилешките филета със сол и пипер от всички страни.
  3. Направете страничен разрез във всяко парче, като внимавате да не ги срежете до края.
  4. В купа смесете добре крема сиренето, чесъна, магданоза и лука.
  5. Завийте всяко филе в 2 лентички бекон. Сложете ги във фурната за 25-30 минути.

Можете да добавите към пълнежа на вашето пилешко филе в бекон и:

  • Зелен боб
  • Червена чушка на лентички
  • Сотиран спанак

Ако обичате да си приготвяте ястия с пилешко, опитайте още:

Като гарнитура към вашето пилешко филе в бекон можете да сервирате и свежа салата – ето и нашето предложение.

 

Салата с брюкселско зеле и лимонов сок

Време за приготвяне Порции Нетни въглехидрати в 1 порция
15 минути 6 6 г

Необходими продукти:

  • 500 г брюкселско зеле, почистено и нарязано на дребно
  • 1 маруля
  • 100 г сирене пекорино, настъргано (може и пармезан или кашкавал)
  • 100 г пушени бадеми, наситнени (ако сте на по-строг режим, не използвайте бадеми)
  • Сок от 1 лимон
  • 3 с. л. екстра върджин зехтин
  • Сол и пипер на вкус

Начин на приготвяне:

  1. В купа разбийте лимоновия сок, зехтина и ¼ ч. л. черен пипер. Добавете нарязаното брюкселско зеле, разбъркайте и оставете настрани за 10 минути.
  2. Преди сервиране нарежете и добавете марулята, разбъркайте и поръсете всяка порция с пушените бадеми, червени боровинки и пекорино.

Много здравословни предложения ще откриете и в двете части на кулинарната ни книга „Кето фантазии„.

 

10 причини да увеличим да увеличим консумацията на брюкселско зеле

Брюкселското зеле не е особено популярно в нашата кухня, но то се приготвя бързо, лесно и е изключително богато на полезни хранителни вещества.

Пилешко филе в бекон.

  1. Брюкселското зеле е с ниско съдържание на калории, но с високо – на фибри, витамини и минерали. Съдържа витамин К, С, А, желязо и манган.
  2. Богато е на антиоксиданти – в проучване, в което участниците изяждали около 300 г брюкселско зеле дневно, увреждането на техните клетки от оксидативен стрес намаляло с 28%.
  3. Може да послужи като противораково средство именно заради високото съдържание на антиоксиданти.
  4. Богато е на фибри, които поддържат здравето на храносмилателната система и намаляват риска от сърдечни заболявания и диабет.
  5. Богато е на витамин К – хранително вещество, важно за съсирването на кръвта и костния метаболизъм.
  6. Фибрите и антиоксидантите в брюкселското зеле могат да помогнат за поддържане на балансирани нива на кръвна захар.
  7. Брюкселското зеле е добър източник на ALA омега-3 мастни киселини, които могат да намалят възпалението, инсулиновата резистентност, когнитивния спад и кръвните триглицериди.
  8. Съдържа съединения, които, в комбинация с антиоксидантите, могат да помогнат за понижаване на нивата на възпаление.
  9. Има високо съдържание на витамин С – антиоксидант, който е важен за имунното здраве, усвояването на желязо, производството на колаген, растежа и възстановяването на тъканите.
  10. Брюкселското зеле се приготвя лесно и можете да му се насладите в различни вкусни гарнитури и основни ястия.

 

 

Още предложения от нашата кухня

 

Лодки от авокадо с бекон и яйце.

Ето още едно предложение за предястие – гриловани зеленчуци с ароматни билки.

 

Ако това предложение за пилешко филе в бекон с гарнитура от салата с брюкселско зеле ви е харесало, можете да разгледате още много подобни в секцията „Кето рецепти“ в нашия блог.

Присъединете се и към здравословната ни и споделена кухня във фейсбук.

Приятен апетит!

Източници

Няма източници

Сподели тази статия, избери платформа!

Блог

Рецепти

6e86da08533725faaac8b2b11149f103?s=96&d=mm&r=g

Верджиния Георгиева е дипломиран книгоиздател в профил „Редакционно-издателски процес“. Акцентът върху езиковата и литературна компетентност е водещ за нея в процеса на писане, а интересите й са главно в сферата на здравословното хранене и начин на живот.

Свързани публикации

Оставете коментар