Кето пилешко филе в бекон с пълнеж от крема сирене
Днес приготвяме питателно основно ястие – пилешко филе в бекон и с пълнеж от крема сирене. Допълваме и с предложение за гарнитура – салата с брюкселско зеле. Ако не сте опитвали такова досега – прочетете и защо е добре за организма да го включите в менюто си.
Нека видим какво ще ни е необходимо за приготвянето на пилешко филе в бекон.
Рецепта за пилешко филе в бекон
Време за приготвяне | Порции | Нетни въглехидрати в порция |
---|---|---|
50 минути | 4 | 6 г |
Необходими продукти:
- 4 бр. пилешки филета, без кожа
- 2 стръка див или зелен лук, нарязан на ситно
- 2-3 стръка магданоз, нарязан на ситно
- 1 с. л. чесън на прах
- 170 г крема сирене
- 8 слайса бекон
Начин на приготвяне:
- Загрейте фурната на 180 градуса.
- Овкусете пилешките филета със сол и пипер от всички страни.
- Направете страничен разрез във всяко парче, като внимавате да не ги срежете до края.
- В купа смесете добре крема сиренето, чесъна, магданоза и лука.
- Завийте всяко филе в 2 лентички бекон. Сложете ги във фурната за 25-30 минути.
Можете да добавите към пълнежа на вашето пилешко филе в бекон и:
- Зелен боб
- Червена чушка на лентички
- Сотиран спанак
Ако обичате да си приготвяте ястия с пилешко, опитайте още:
- Пилешко кето къри – индийска рецепта в кето стил
- Кето пиле Алфредо на фурна
- Ястие с пилешко филе „ала Строганов“
- Паста от тиквички с пилешко и бадеми
Като гарнитура към вашето пилешко филе в бекон можете да сервирате и свежа салата – ето и нашето предложение.
Салата с брюкселско зеле и лимонов сок
Време за приготвяне | Порции | Нетни въглехидрати в 1 порция |
---|---|---|
15 минути | 6 | 6 г |
Необходими продукти:
- 500 г брюкселско зеле, почистено и нарязано на дребно
- 1 маруля
- 100 г сирене пекорино, настъргано (може и пармезан или кашкавал)
- 100 г пушени бадеми, наситнени (ако сте на по-строг режим, не използвайте бадеми)
- Сок от 1 лимон
- 3 с. л. екстра върджин зехтин
- Сол и пипер на вкус
Начин на приготвяне:
- В купа разбийте лимоновия сок, зехтина и ¼ ч. л. черен пипер. Добавете нарязаното брюкселско зеле, разбъркайте и оставете настрани за 10 минути.
- Преди сервиране нарежете и добавете марулята, разбъркайте и поръсете всяка порция с пушените бадеми, червени боровинки и пекорино.
Много здравословни предложения ще откриете и в двете части на кулинарната ни книга „Кето фантазии„.
10 причини да увеличим да увеличим консумацията на брюкселско зеле
Брюкселското зеле не е особено популярно в нашата кухня, но то се приготвя бързо, лесно и е изключително богато на полезни хранителни вещества.
- Брюкселското зеле е с ниско съдържание на калории, но с високо – на фибри, витамини и минерали. Съдържа витамин К, С, А, желязо и манган.
- Богато е на антиоксиданти – в проучване, в което участниците изяждали около 300 г брюкселско зеле дневно, увреждането на техните клетки от оксидативен стрес намаляло с 28%.
- Може да послужи като противораково средство именно заради високото съдържание на антиоксиданти.
- Богато е на фибри, които поддържат здравето на храносмилателната система и намаляват риска от сърдечни заболявания и диабет.
- Богато е на витамин К – хранително вещество, важно за съсирването на кръвта и костния метаболизъм.
- Фибрите и антиоксидантите в брюкселското зеле могат да помогнат за поддържане на балансирани нива на кръвна захар.
- Брюкселското зеле е добър източник на ALA омега-3 мастни киселини, които могат да намалят възпалението, инсулиновата резистентност, когнитивния спад и кръвните триглицериди.
- Съдържа съединения, които, в комбинация с антиоксидантите, могат да помогнат за понижаване на нивата на възпаление.
- Има високо съдържание на витамин С – антиоксидант, който е важен за имунното здраве, усвояването на желязо, производството на колаген, растежа и възстановяването на тъканите.
- Брюкселското зеле се приготвя лесно и можете да му се насладите в различни вкусни гарнитури и основни ястия.
Още предложения от нашата кухня
Ако това предложение за пилешко филе в бекон с гарнитура от салата с брюкселско зеле ви е харесало, можете да разгледате още много подобни в секцията „Кето рецепти“ в нашия блог.
Присъединете се и към здравословната ни и споделена кухня във фейсбук.
Приятен апетит!
Източници
Няма източници
Блог
Рецепти
Свързани публикации
Как ви звучи да зарадвате цялото семейство с топла и уханна запеканка с пилешко филе и шунка за […]
Искате нещо бързо, вкусно и хрупкаво за вечеря – кето пилешки шницел с гарнитура от хрупкави зеленчуци и […]
Рецептата за кето кесадия визуално напомня на тази за кето тортиля. Разликата е главно в самото „тесто“ за […]