Крем супа от лапад и киселец

Обновена: 19.04.2024|
крем супа от лапад

Крем супа от лапад и киселец е вкусна комбинация от два свежи зеленчука, пълни със слънце и дъх на пролет. Опитайте нашето предложение за тази свежа кето супа, изберете подходяща салата или основно ястие за комбинация с нея и се насладете на колекцията от пролетни вкусове.

 

Рецепта за крем супа от лапад и киселец

Време за приготвяне Порции Хранителни стойности за 1 порция
30 минути 4 6 г нетни въглехидрати
210 калории
5 г белтъчини
18 г мазнини

Нужни продукти:

  • 250 г киселец
  • 250 г лапад
  • 2 с.л. (~30 г) краве масло Гхи
  • 2 броя яйчен жълтък
  • 100 мл готварска сметана
  • 1 с.л. лимонов сок
  • 1 ч.л. черен пипер
  • 1 ч.л. чесън на прах
  • Стрък зелен лук (за декорация)
  • Сол

 

malinovi 01 400
stevio 600
malinovi 01 400
stevio 600

Начин на приготвяне:

  1. Нарежете киселеца и лапада на ситно.
  2. В подходяща тенджера загрейте краве маслото.
  3. Добавете зеленолистните зеленчуци към горещото масло.
  4. Разбъркайте добре, докато започнат да намалят обема си.
  5. Добавете няколко лъжици вода и захлупете тенджерата за 5 минути.
  6. Ако след тези 5 минути лападът и киселецът са се свили и са меки, добавете няколко лъжици вода.
  7. Махнете от котлона и пасирайте. Ако водата е малко, добавете още малко, докато пасирането стане лесно.
  8. Добавете подправките и половината сметана.
  9. Продължете да пасирате, като добавяте бавно вода, докато се получи консистенция на крем супа.
  10. В отделна купичка смесете другата половина от сметаната и двата жълтъка.
  11. Разбъркайте добре сместа. Добавете няколко лъжици от горещата супа към сметаната и яйцата. Разбъркайте. Добавете още няколко лъжици супа и разбъркайте.
  12. Добавете тази смес към супата бавно, като разбърквате добре.
  13. Нарежете зеления лук на ситно.
  14. Сервирайте топлата крем супа от лапад и киселец с декорация от зелен лук. Ако не желаете да използвате зелен лук, може да декорирате с малки парченца киселец.

 

Съвет: За да бъде още по-вкусно, може да сервирате с няколко лъжици пармезан, настърган чедър, гауда или кашкавал. Тъй като обикновената крем супа от лапад се поднася с крутони, нашето кето предложение да заместите хлебните кубчета с препечени тиквени семки.

В 1 порция от тази вкусна крем супа от лапад и киселец се съдържа изобилие от полезни витамини и минерали:

  • 100% витамин Ц
  • 50% витамин А
  • 48% витамин Б2
  • 25% магнезий

*Процентите са калкулирани спрямо препоръчителната дневна доза.

 

Ползи от комбинацията на лапад и киселец

 

крем супа от лапад

 

Пролетните зеленолистни зеленчуци се комбинират в различни конфигурации за приготвянето на разнообразни ястия. Те са нискокалорични, нисковъглехидратни и пълни с полезни витамини и минерали. Приготвянето на крем супа от пролетни зеленолистни зеленчуци е лесно и бързо, като предоставя свеж и вкусен резултат.

Комбинирането на няколко вида зеленолистни е възможност да задълбочим и разнообразим вкуса на избраната гозба. Има и други зеленолистни, с които може да заместим лапада или киселеца, за да приготвяме различни супи:

 

Като заместим една от съставките с друг подобен зеленчук, вкусът се променя и можем да намерим най-добрата комбинация спрямо собствените си предпочитания. Ако приготвяме по-голямо количество супа, може да добавим смело повече от 2 вида зеленолистни за супа букет от полезни зеленчуци.

Внимание: При добавяне на други зеленолистни зеленчуци към супата трябва да пресметнем въглехидратната им стойност отделно. Нашата рецепта за крем супа от лапад и киселец съдържа само 6 г нетни въглехидрати на порция, но при други комбинации количеството може да варира спрямо вида зеленчук и грамажът, който използваме.

 

Още от нашата здравословна кухня

 

крем супа от лапад

 

Крем супата е задължителна част от всяка трапеза, тъй като е вкусна, топла и полезна. Тя често се хапва като топло предястие, тъй като е нискокалорична и след нея може бързо да се почувстваме гладни. Добавянето на засищащо основно ястие към менюто за деня ще гарантира, че тялото ни ще получи всички важни витамини и минерали, но и ще се чувстваме сити за дълго време.

Ето и нашите предложения за комбинация:

 

Други рецепти, съдържащи любимите пролетни зеленолистни зеленчуци, може да намерите под формата на:

 

Ако рецептата за крем супа с лапад и киселец ви хареса, може да споделите своите впечатления в нашата споделена кухня във Фейсбук, където може да откриете нови идеи и кулинарни съмишленици.

Пожелаваме ви добър апетит!

Категории: Кето рецепти, Супи при кетогенен режим - Фор Лайф|Публикувана: 22.03.2024|

Източници

Няма източници

Сподели тази статия, избери платформа!

Блог

Рецепти

77b4e8bfbbc2c5326156c9a35bcebe95?s=96&d=mm&r=g

Радина Руменова завършва бакалавърска програма "Българска филология" и се запътва към света на рекламата. Професионалните ѝ интереси са в сферата на езикознанието, а любителските влечения се разделят между кулинарията, музиката, екологията и здравословния начин на живот.

Свързани публикации

Оставете коментар

Обновена: 19 април 2024 в 16:21 | Публикувана: 22 март 2024 в 11:55 | Категория: Кето рецепти, Супи при кетогенен режим - Фор Лайф