Кето десерт с какао – 5 вкусни предложения + видео рецепта

Когато сме на диета, много често ни проваля фактът, че не можем без нещо сладичко, затова днес ще ви дадем идея за кето десерт с какао. И то не една, а цели 5.
Само защото захарта не е позволена при кетогенна диета, не означава, че не можем да се насладим на здравословни вкусни лакомства.
Водени от тази мисъл, с помощта на полезни подсладители, любимото какао и малко фантазия, ще ви представим няколко сладки изкушения.
Можете да приготвите кето десертите с лекота и да удовлетворите глада си за сладкиши, но без да нарушавате своя режим.
Кето десерт с какао №1: Домашен шоколад с ядки и плодове
Шоколадът вероятно е световен шампион в дисциплината за любими сладки неща, затова няма как да не започнем с него. Той оглавява списъка ни с 5 кето десерта с какао, които може да си похапвате без угризения.
Рецепта за домашен шоколад с ядки и плодове в 3 варианта
Изключително лесен за приготвяне, но и много вкусен, този кето десерт с какао ще получи одобрението на всички, които имат удоволствието да го опитат.
Време за приготвяне: 35 минути с изчакването
Порции: 24 парченца
Въглехидрати за 1 цял шоколад: I вариант – 9,14 г нетни; II вариант – 9,34 г нетни
Необходими продукти:
I вариант:
- 100 г шоколад със стевия
- ядливи цветя
- сушена роза
- ½ ч. л. лиофилизирани малини
- ½ ч. л. лиофилизирани ягоди
- 10 г филирани бадеми
II вариант:
- 150 г шоколад със стевия
- 10 г неподсладен кокосов чипс
- 10 г филирани бадеми
- ½ ч. л. лиофилизирани малини и ягоди
- ядливи цветя
Начин на приготвяне:
- Разтопете шоколада във фондю или на водна баня.
- Застелете тава с хартия за печене и изсипете върху нея шоколада или използвайте специален силиконов молд за шоколад.
- Поръсете с ядливи цветя, сушена роза, лиофилизирани плодове, филирани бадеми и неподсладен кокосов чипс.
- Поставете в хладилник за 20 минути или докато стегне.
III вариант:
- 250 г какаово масло
- 125 мл кокосово масло
- 125 г какао на прах
- 60 г стевиола на прах, смляна на пудра
- щипка сол
- 50 г печени бадеми, лешници и/или сушени ягоди
Начин на приготвяне:
- Разтопете всички съставки за шоколада в малка тенджера на слаб огън, докато се превърнат в хомогенна смес.
- След това свалете от котлона и бъркайте, докато сместа започне да изстива.
- След като шоколадът започне да се сгъстява, застелете тава с незалепваща хартия и изсипете върху нея шоколадовата смес. Поръсете равномерно отгоре с начупените ядки или плодове.
- Поставете във фризера поне за час или докато стегне, преди да начупите/нарежете на равномерни парчета. Най-добре съхранявайте в хладилник.
Време за приготвяне: 75 минути
Порции: 12
Хранителна стойност в една порция: около 6 г въглехидрати
Кето десерт с какао №2: Бърз шоколадов мус
Когато много ви се прияде сладко, този шоколадов мус ще бъде готов за нула време. Той е с ниско съдържание на въглехидрати и е наистина един кето десерт с какао, който бихте си направили отново и отново.
Рецепта за бърз шоколадов мус
Още една от любимите ни кето рецепти без захар, но с фантастичен вкус.
Време за приготвяне: 15 минути
Порции: 2
Хранителна стойност в една порция: 6.9 г въглехидрати
Необходими продукти:
- 85 г крема сирене
- 60 г сметана за разбиване, 30-35% масленост
- 1 ч. л. екстракт от ванилия
- 30 г стевиола на прах
- 2 с. л. какао на прах
- 1 щипка сол
Начин на приготвяне:
- Разбийте крема сиренето в голяма купа с електрически миксер, докато стане пухкаво. След това превключете на ниска скорост и бавно разбъркайте сметаната и екстракта от ванилия.
- Добавете стевиолата, какаото и солта и миксирайте всички съставки, докато се смесят добре. Превключете миксера на висока скорост и разбъркайте до пухкавост за още 2 минути.
- Сервирайте веднага или охладете за по-късно.
Кето десерт с какао №3: Кето шоколадово суфле
Той е наистина експресен и може да се приготви в микровълновата. Меката му текстура гали небцето, но не увеличава драстично въглехидратите.
Рецепта за кето шоколадово суфле
Необходими са ви само 3 продукта, които вероятно вече имате в кухнята, особено ако следвате кето диета.
Време за приготвяне: 10 минути
Порции: 1
Хранителна стойност в една порция: 1.96 г въглехидрати
Необходими продукти:
- 1 яйце
- 1 с. л. какао на прах, неподсладено
- 2 с. л. еритритол, смлян на пудра
Начин на приготвяне:
1. Комбинирайте яйцето, какаото на прах и подсладителя в малка чаша или купичка. Разбъркайте добре, за да се смесят съставките. Те трябва да бъдат напълно хомогенизирани.
2. Поставете съда в микровълновата и гответе за 45 секунди или малко повече, в зависимост от вашия уред. Сладкишът трябва да се надигне и да стане пухкав. Консумирайте веднага.
Кето десерт с какао №4: Кокосови сладки с шоколад
Меки и сочни отвътре, но с хрупкава обвивка отвън, тези сладки са от онези кето десерти, които никога не омръзват. Перфектна комбинация между някои от любимите сладки съставки.
Рецепта за кокосови сладки с шоколад
С ниско съдържание на въглехидрати, те са идеалното допълнение с кокосово ухание към следобедното кафе.
Време за приготвяне: 40 минути
Порции: 20 бр.
Хранителна стойност в една порция: 1.3 г въглехидрати
Необходими продукти:
- 120 г бадемово брашно
- 3 с. л. кокосово брашно
- 30 г какао на прах
- ½ ч. л. бакпулвер
- 40 г еритритол
- 40 г кокосови стърготини
- 2 големи яйца, на стайна температура
- 30 г кокосово масло
- 1 ч. л. екстракт от ванилия
Начин на приготвяне:
- Загрейте фурната до 180 градуса. Смесете заедно всички сухи съставки. След това добавете към тях и мокрите и разбъркайте отново до получаване на хомогенно тесто.
- След като тестото започне да се втвърдява, с ръце го омесете на топка.
- От него оформете 20 малки топки и ги поставете върху застлана с хартия тава за печене. Сложете ги във вече загрятата фурна и печете за 15-20 минути.
Кето десерт с какао №5: Лесна торта без брашно
Няма как да пропуснем една от любимите ни кето торти. Тя е вкусна, диетична и бърза, изисква само няколко съставки и минимална подготовка.
Рецепта за лесна торта без брашно
Тази кето торта ще се хареса на всички и е без сложни техники, без захар и глутен.
Време за приготвяне: 55 минути
Порции: 16
Хранителна стойност в една порция: 1.3 г въглехидрати
Необходими продукти:
- 340 г шоколад със стевия, начупен на ситно
- 12 с. л. краве масло Гхи
- 5 големи яйца
- 120 г еритритол, смлян на пудра
- 1 ч. л. екстракт от ванилия
За гарниране:
- пресни горски плодове/какао
- еритритол, смлян на пудра
- стръкче мента, по желание
Начин на приготвяне:
- Разтопете шоколада на водна баня, както и маслото в малка тенджера, след което ги смесете.
- Оставете сместа да изстине за 5 минути при стайна температура. Разбийте яйцата и еритритола за 2 минути с миксер.
- Добавете ванилията към съставките и разбийте на бавна скорост за няколко минути.
- Изсипете сместа в кръгла форма за кекс (за предпочитане с подвижно дъно). Печете на 150 градуса за 45-55 минути, докато клечката за зъби, поставена в центъра, излезе мокра, но с няколко влажни трохи на дъното.
- Когато тортата е готова, я гарнирайте с плодовете, стръкчето мента и я наръсете със смления на прах подсладител. Можете да я съхранявате в хладилник до 1 седмица.
Още рецепти за кето десерти от здравословната ни кухня
Понеже знаем, че рецептите за сладко никога не са достатъчни, ви представяме още две фантастични идеи, напълно съвместими с кето диета.
Едната е за кето брауни с еспресо и шоколадова глазура, което веднага ще се превърне във фаворит на любителите на кафето. Неустоимо и здравословно изкушение, допълнено от свежи малини.
Второто ни предложение ще обогати още повече представите ви за кето десерти с какао. Имаме удоволствието да ви представим една бърза идея за фъдж, в който ще се влюбите от първа хапка. Това лакомство не отстъпва по нищо на калоричните и пълни със захар свои братовчеди, а вие може да му се наслаждавате без угризения.
Ако нашите предложения са ви харесали, можете да разгледате още много подобни в секцията „Кето рецепти“ в нашия блог.
Присъединете се и към здравословната ни и споделена кухня във фейсбук, където ще можете да споделяте вашите решения за режимни рецепти.
Приятен апетит!
Източници
Няма източници
Блог
Рецепти
Популярни продукти
Свързани публикации
Днес ще си поговорим за това как да направим най-лесните, вкусни и здравословни десерти, които няма да нарушат диетата ни.
Традиционните бишкоти, познати от детството ни, са мекички и пухкави, но се приготвят с високовъглехидратни съставки. Именно затова
Най-известната употреба на какаото е в производството на шоколад. Най-хубавото е, че то притежава редица ползи за здравето,