Бърз кето десерт – фъдж в няколко лесни стъпки
Сладките изкушения дебнат отвсякъде, затова днес сме ви подготвили едно такова – кето фъдж, който с няколко продукта и в няколко лесни стъпки може да стане едно от любимите ви лакомства.
Какаови и кокосови съставки – любими на много от нас, са основните в рецептата. Вижте с какво да се запасите за рецептата.
Какво ще ни е необходимо за приготвянето на кето фъдж?
Продуктите за кето фъдж са малко и бюджетни, а резултатът е чудесен и вместо класическата кутия бонбони, можете да почерпите за рождения си ден с вкусни фъдж-бонбони.
Време за приготвяне | Порции | Въглехидрати за 1 порция |
---|---|---|
60 минути | 4 | 2,4 г нетни |
Необходими продукти:
- 240 мл кокосово масло (много леко разтопено)
- 50 г стевиола на прах
- 50 г какао на прах
- 1 ч. л. стевиола ванилия
- 1/3 ч. л. морска сол
- кокосови стърготини за поръсване, по желание
Приготвяне:
- В малка, стъклена тавичка с размери 20х15 поставете пергаментова хартия така, че двата й края да висят отстрани.
- В отделна купа разбийте кокосовото масло със стевиолата. Добавете какаото на прах, ванилията и морската сол. Разбийте добре всички съставки.
- Полученото полутесто разстелете в съда върху хартията, като разнесете добре до всички краища.
- Оставете десерта в хладилника за около 45-60 мин.
- Когато го извадите, поръсете кокосовите стърготини и леко ги притиснете с ръка. Вашият фъдж не е замразен и можете да го декорирате по ваш вкус.
- Разрежете го на квадратчета 4х4 см, на по-малки или по-големи, според повода, за който ги подготвяте.
Можете да експериментирате и с други допълнения към рецептата – бери плодове, микс ядки по желание, които да сложите директно в сместа. Ако желаете да експериментирате, можете да направите вашия фъдж от два слоя – шоколадов и кокосов – така бонбоните ви ще бъдат двуцветни.
В някои рецепти десертът е поръсен с морска сол, за да се балансира вкуса между сладко и солено. Вариантите са безброй, както в почти всяка рецепта, и можете да развихрите въображението и кулинарните си умения.
Какво означава фъдж?
Фъдж е вид шоколадов бонбон, като оригиналната рецепта включва само няколко съставки – захар, масло и мляко. Вариациите са безброй, включващи добавянето на различни ядки, плодове и подправки.
Когато рецептата е направена с кафява захар, десертът си нарича пенюш. Пенюшът е често срещан в Англия и САЩ. Барфи е индийският вариант на фъдж – рецептата отново включва мляко и захар, които се готвят до постигане на гъста, кремообразна консистенция, а добавките включват кокос, ядки или моркови.
Десертът възниква в САЩ през 19 в. Популярността му тогава се дължи, от една страна, на намаляващата цена на рафинираната захар, и от друга – на възможността да се приготвя без специално оборудване.
Десертът е бил популярен сред хора, които са търсили алтернатива на бонбоните, тъй като фъдж попада между скъпите бонбони и най-евтините сладки.
С какво да сервираме нашия кето фъдж?
Всяко лакомство, сервирано с подходяща напитка, е още по-вкусно. Освен с класическите кафе или капучино, можете да поднесете вашия фъдж с интересна рецепта за чай.
Чаят масала е оригинална и много вкусна напитка, която е подходящо допълнение към сладкиша. Другият вариант, ако желаете да балансирате вкусовете, е чай матча. Той е изключително здравословен и ще допълни чудесно вашите фъдж бонбони.
В случай че сте почитатели на шоколада във всичките му чудесни форми, сервирайте фъдж с кето горещ шоколад.
Още от здравословната ни кухня
Ако десертите са вашата слабост, но и държите да се храните здравословно, сте попаднали на точното място!
Освен вкусния фъдж, ви предлагаме да опитате и нашите вкусни и нисковъглехидратни шоколадови кексчета с глазура. Те са същинско пиршество за сетивата и с тях бързо ще забравите за пълните със захар сладкиши от магазина.
Можете да разгледате още много подобни в секцията „Кето рецепти“ в нашия блог.
Присъединете се и към здравословната ни и споделена кухня във фейсбук, където ще можете да споделяте вашите решения за режимни рецепти.
В двете части на кулинарната ни поредица „Кето фантазии“ пък ви очакват общо над 200 изкусителни кето ястия – от предястието до десерта.
Приятен апетит!
Източници
Няма източници
Блог
Рецепти
Свързани публикации
Обикновено в десертите обичаме да използваме бадемово брашно или пък кокосово, но днес ще ви споделим рецепта за […]
Кето брауни с еспресо – божествена комбинация от шоколад, еспресо и сметана, това е един от най-вкусните нисковъглехидратни […]
Днес споделяме с вас рецепта за кето мъфини с черен шоколад, пълни със здравословни мазнини и протеини. Не […]