Бърз кето десерт – фъдж в няколко лесни стъпки

Обновена: 14.01.2024|
Комплект Кето фантазии. Бързо кето десерт-фъдж.

Сладките изкушения дебнат отвсякъде, затова днес сме ви подготвили едно такова – кето фъдж, който с няколко продукта и в няколко лесни стъпки може да стане едно от любимите ви лакомства.

Какаови и кокосови съставки – любими на много от нас, са основните в рецептата. Вижте с какво да се запасите за рецептата.

 

Какво ще ни е необходимо за приготвянето на кето фъдж?

 

Bowls of cocoa beans and powder with broken chocolate pieces on color background

kurk 400
vitk2 600
kurk 400
vitk2 600

 

Продуктите за кето фъдж са малко и бюджетни, а резултатът е чудесен и вместо класическата кутия бонбони, можете да почерпите за рождения си ден с вкусни фъдж-бонбони.

Време за приготвяне Порции Въглехидрати за 1 порция
60 минути 4 2,4 г нетни

 

Необходими продукти:

  • 240 мл кокосово масло (много леко разтопено)
  • 50 г стевиола на прах
  • 50 г какао на прах
  • 1 ч. л. стевиола ванилия
  • 1/3 ч. л. морска сол
  • кокосови стърготини за поръсване, по желание

 

Приготвяне:

  1. В малка, стъклена тавичка с размери 20х15 поставете пергаментова хартия така, че двата й края да висят отстрани.
  2. В отделна купа разбийте кокосовото масло със стевиолата. Добавете какаото на прах, ванилията и морската сол. Разбийте добре всички съставки.
  3. Полученото полутесто разстелете в съда върху хартията, като разнесете добре до всички краища.
  4. Оставете десерта в хладилника за около 45-60 мин.
  5. Когато го извадите, поръсете кокосовите стърготини и леко ги притиснете с ръка. Вашият фъдж не е замразен и можете да го декорирате по ваш вкус.
  6. Разрежете го на квадратчета 4х4 см, на по-малки или по-големи, според повода, за който ги подготвяте.

Можете да експериментирате и с други допълнения към рецептата – бери плодове, микс ядки по желание, които да сложите директно в сместа. Ако желаете да експериментирате, можете да направите вашия фъдж от два слоя – шоколадов и кокосов – така бонбоните ви ще бъдат двуцветни.

В някои рецепти десертът е поръсен с морска сол, за да се балансира вкуса между сладко и солено. Вариантите са безброй, както в почти всяка рецепта, и можете да развихрите въображението и кулинарните си умения.

 

Какво означава фъдж?

Фъдж е вид шоколадов бонбон, като оригиналната рецепта включва само няколко съставки  – захар, масло и мляко. Вариациите са безброй, включващи добавянето на различни ядки, плодове и подправки.

Когато рецептата е направена с кафява захар, десертът си нарича пенюш. Пенюшът е често срещан в Англия  и САЩ. Барфи е индийският вариант на фъдж – рецептата отново включва мляко и захар, които се готвят до постигане на гъста, кремообразна консистенция, а добавките включват кокос, ядки или моркови.

Десертът възниква в САЩ през 19 в. Популярността му тогава се дължи, от една страна, на намаляващата цена на рафинираната захар, и от друга – на възможността да се приготвя без специално оборудване.

Десертът е бил популярен сред хора, които са търсили алтернатива на бонбоните, тъй като фъдж попада между скъпите бонбони и най-евтините сладки.

 

С какво да сервираме нашия кето фъдж?

 

чай от мащерка със стръкчета от прясна мащерка около него. Поднесен в бял сервиз.

 

Всяко лакомство, сервирано с подходяща напитка, е още по-вкусно. Освен с класическите кафе или капучино, можете да поднесете вашия фъдж с интересна рецепта за чай.

Чаят масала е оригинална и много вкусна напитка, която е подходящо допълнение към сладкиша. Другият вариант, ако желаете да балансирате вкусовете, е чай матча. Той е изключително здравословен и ще допълни чудесно вашите фъдж бонбони.

В случай че сте почитатели на шоколада във всичките му чудесни форми, сервирайте фъдж с кето горещ шоколад.

 

Още от здравословната ни кухня

 

Свински скалопини. Шоколадови кексчета.

 

Ако десертите са вашата слабост, но и държите да се храните здравословно, сте попаднали на точното място!

Освен вкусния фъдж, ви предлагаме да опитате и нашите вкусни и нисковъглехидратни шоколадови кексчета с глазура. Те са същинско пиршество за сетивата и с тях бързо ще забравите за пълните със захар сладкиши от магазина.

Можете да разгледате още много подобни в секцията „Кето рецепти“ в нашия блог.

Присъединете се и към здравословната ни и споделена кухня във фейсбук, където ще можете да споделяте вашите решения за режимни рецепти.

В двете части на кулинарната ни поредица „Кето фантазии“ пък ви очакват общо над 200 изкусителни кето ястия – от предястието до десерта.

Приятен апетит!

Източници

Няма източници

Сподели тази статия, избери платформа!

Блог

Рецепти

6e86da08533725faaac8b2b11149f103?s=96&d=mm&r=g

Верджиния Георгиева е дипломиран книгоиздател в профил „Редакционно-издателски процес“. Акцентът върху езиковата и литературна компетентност е водещ за нея в процеса на писане, а интересите й са главно в сферата на здравословното хранене и начин на живот.

Свързани публикации

Оставете коментар

Обновена: 14 януари 2024 в 00:00 | Публикувана: 26 февруари 2020 в 13:45 | Категория: Десерти при кетогенен режим - Фор Лайф, Кето рецепти