Сладките изкушения дебнат отвсякъде, затова днес сме ви подготвили едно такова – кето фъдж, който с няколко продукта и в няколко лесни стъпки може да стане едно от любимите ви лакомства. Какаови и кокосови съставки – любими на много от нас, са основните в рецептата. Вижте с какво да се запасите за рецептата.
Какво ще ни е необходимо за приготвянето на кето фъдж?
Продуктите за кето фъдж са малко и бюджетни, а резултатът е чудесен и вместо класическата кутия бонбони, можете да почерпите за рождения си ден с вкусни фъдж-бонбони.
Необходими продукти:
- 1 ч. ч. кокосово масло (много леко разтопено)
- ¼ ч. ч. Стевиола на прах
- ¼ ч. ч. какао на прах
- 1 ч. л. екстракт от ванилия
- 1/3 ч. л. морска сол
- По желание – 100 г филирани бадеми
Изпълнение на рецептата:
- В малка, стъклена тавичка с размери 20х15 поставете пергаментова хартия така, че двата й края да висят отстрани.
- В отделна купа разбийте кокосовото масло със стевиолата. Добавете какаото на прах, ванилията и морската сол. Разбийте добре всички съставки.
- Полученото полутесто разстелете в съда върху хартията, като разнесете добре до всички краища.
- Оставете десерта в хладилника за около 45-60 мин.
- Когато го извадите, разстелете бадемите отгоре и леко ги притиснете с ръка. Вашият фъдж не е замразен и можете да го декорирате по ваш вкус.
- Разрежете го на квадратчета 4х4 см, на по-малки или по-големи, според повода, за който ги подготвяте.
Можете да експериментирате и с други допълнения към рецептата – бери плодове, микс ядки по желание, които да сложите директно в сместа. Ако желаете да експериментирате, можете да направите вашия фъдж от два слоя – шоколадов и кокосов – така бонбоните ви ще бъдат двуцветни. В някои рецепти десертът е поръсен с морска сол, за да се балансира вкуса между сладко и солено. Вариантите са безброй, както в почти всяка рецепта, и можете да развихрите въображението и кулинарните си умения.
Какво означава фъдж?
Фъдж е вид шоколадов бонбон, като оригиналната рецепта включва само няколко съставки – захар, масло и мляко. Вариациите са безброй, включващи добавянето на различни ядки, плодове и подправки.
Когато рецептата е направена с кафява захар, десертът си нарича пенюш. Пенюшът е често срещан в Англия и САЩ. Барфи е индийският вариант на фъдж – рецептата отново включва мляко и захар, които се готвят до постигане на гъста, кремообразна консистенция, а добавките включват кокос, ядки или моркови.
Десертът възниква в САЩ през 19 в. Популярността му тогава се дължи, от една страна, на намаляващата цена на рафинираната захар, и от друга – на възможността да се приготвя без специално оборудване. Десертът е бил популярен сред хора, които са търсили алтернатива на бонбоните, тъй като фъдж попада между скъпите бонбони и най-евтините сладки.
С какво да сервираме нашия кето фъдж?
Всяко лакомство, сервирано с подходяща напитка, е още по-вкусно. Освен с класическите кафе или капучино, можете да поднесете вашия фъдж с интересна рецепта за чай. Чаят масала е оригинална и много вкусна напитка, която е подходящо допълнение към сладкиша. Как да си го приготвите можете да видите ТУК. Другият вариант, ако желаете да балансирате вкусовете, е чай матча. Той е изключително здравословен и ще допълни чудесно вашите фъдж бонбони.
Ако ви е харесала рецептата и искате да научавате за други подобни здравословни рецепти, се присъединете към нашата кухня ТУК!
Приятен апетит от екипа на forlife.bg
Оставете коментар