Хапки с тиквички и крема сирене

Обновена: 24.10.2024|
хапки с тиквички и крема сирене

Хапки с тиквички и крема сирене включват печени зеленчуци и вкусно крема сирене. Те са подходящо предястие за всяка трапеза и ще се услади на малки и големи.

 

Рецепта за хапки с тиквички и крема сирене

Време за приготвяне Порции Хранителни стойности в 1 порция
30 минути 3 300 калории
5 г нетни въглехидрати
5 г белтъчини
29 г мазнини

 

Необходими продукти:

  • 2 броя тиквички (~300 г)
  • 150 г крема сирене
  • 50 г майонеза
  • 1/2 брой червена чушка (~60 г)
  • 1 връзка копър (~50 г)
  • 1 ч. л. чесън на прах
  • 1 ч. л. екстра върджин зехтин
  • 1/2 ч. л. смлян бял пипер

 

Начин на приготвяне:

  1. Измийте тиквичките и ги нарежете на шайби, без да ги белите.
  2. Леко ги посолете и ги оставете върху кърпа или кухненска хартия, за да се изсушат от водата.
  3. След 10 минути намажете парчетата тиквички със зехтин.
  4. Печете ги 10 минути на 180 градуса.
  5. През това време в подходяща купичка смесете майонезата и крема сиренето.
  6. Подправете с чесъна на прах и белия пипер.
  7. Нарежете няколко стръка копър на ситно и прибавете към майонезената смес. Имайте предвид, че голяма част от копъра се използва за декорация при поднасяне.
  8. Извадете тиквичките от фурната и ги оставете настрана, за да изстинат.
  9. След като тиквичките се охладят, можем да започнем подреждането им.
  10. В 3 плоски чинии положете няколко стръка копър за декорация.
  11. Върху канапето от пресен копър нареждате в кръг няколко шайби тиквички.
  12. С лъжичка намазвате тиквичките с тънък слой от сместа с крема сирене и майонеза.
  13. Върху тънкия слой млечна смес слагате втора шайба от зеленчуците.
  14. Покривате втората шайба с тънък слой от сместа.
  15. Може да оставите малките хапки с тиквички и крема сирене само на два слоя. По ваше желание може да направите предястието по-високо с 3 или 4 слоя тиквички.
  16. Нарежете чушката на ситно. Декорирайте с тях последния слой от крема сирене и майонеза.

По ваш вкус може да заместите червената чушка с люта чушка за допълнителна пикантност.

Съвет: Може да сервирате с парче лимон за декорация и допълнително овкусяване.

Хапки с тиквички и крема сирене може да пакетирате в подходящи кутии и да носите на пикник, разходка в планината или в парка с децата. За по-лесно хапване навън или в движение може да набодете клечки за зъби или цветни шишчета за сандвичи в хапките. Може също да се поднесат на големи и малки събирания или поводи, тъй като се харесват на всички и са лесни за хапване.

За кулинарно вдъхновение ви препоръчваме да разлистите страниците и на нашата поредица „Кето фантазии„.

 

Хранителни стойности

Преди да поднесете вкусните хапки с тиквички и крема сирене, може да споделите с гостите си за полезните хранителни вещества, които се крият в това предястие. В 1 порция хапки с тиквички и крема сирене се съдържат:

  • 109% омега-3 мастни киселини
  • 57% омега-6 мастни киселини
  • 53% витамин Ц
  • 38% витамин К
  • 15% калий
  • 15% манган
  • 15% фосфор
  • 15% витамин Б6

 

*Процентите са калкулирани спрямо препоръчителната дневна доза.

 

Още от нашата здравословна кухня

 

Пилешко роле със сирена и бекон.

 

Хапки с тиквички и крема сирене се поднасят като свежо предястие, като са най-вкусни охладени. Към тях може да добавим основно ястие или подходяща супа. За да улесним вашето ежедневно кето меню, ви предлагаме да комбинирате тези хапки с:

 

Ако сте почитатели на тиквичките, може да закупите по-голямо количество и да направите цяло меню, включващи вкусния летен зеленчук:

 

Хапки с тиквички и крема сирене са чудесно лятно ястие, което ще ви зареди с витамини и свежест. Ако идеята за това предястие ви харесва, може да се присъедините към нашата споделена кухня във Фейсбук. Там ще откриете кулинарни идеи и кето рецепти, а заедно с това ще може да обмените опит със съмишленици и да споделите своите впечатления.

А в нашата Вайбър група може да се възползвате от безплатно седмично меню, което ще ви помогне в следването на кетогенния режим на хранене.

 

Приятен апетит!

Източници

Няма източници

Сподели тази статия, избери платформа!

Блог

Рецепти

77b4e8bfbbc2c5326156c9a35bcebe95?s=96&d=mm&r=g

Радина Руменова завършва бакалавърска програма "Българска филология" и се запътва към света на рекламата. Професионалните ѝ интереси са в сферата на езикознанието, а любителските влечения се разделят между кулинарията, музиката, екологията и здравословния начин на живот.

Свързани публикации

Оставете коментар