Пилешко роле със сирена и бекон

Обновена: 26.02.2024|
Пилешко роле със сирена и бекон.

Пилешко роле със сирена и бекон е една хранителна, супер вкусна и нисковъглехидратна рецепта, подходяща за кето диета. Лесна за приготвяне и подходяща за направата на една вкусна семейна вечеря.

Освен вкусът на сочно месо и разтапяща се плънка, от рецептата за пилешко роле със сирена и бекон може да си откраднем необходимите за организма ни протеин и мазнини.

 

Рецепта за пилешко роле със сирена и бекон

Тук комбинираме три от любимите кулинарни съставки в едно, галещо небцето, ястие – пилешко роле със сирена и бекон.

Време за приготвяне Порции Хранителна стойност в 1 порция
70 минути 4 3,5 г нетни въглехидрати, 949 калории

 

keto baner 011
keto banner site 01
keto baner 011
keto banner site 01

Необходими продукти:

  • 1 с. л. краве масло Гхи
  • 1 кг пилешки гърди
  • 200 г пушен бекон, нарязан на ситно
  • 240 г моцарела, настъргана
  • 200 г чедър, настърган
  • 100 г босилек

 

За маринатата

  • 1 с. л. лимонов сок
  • 1 с. л.  сушен риган
  • 1 с. л. студено пресован зехтин
  • 1 с. л. сол
  • 1 с. л.  черен пипер

 

За поръсване

  • 200 г кашкавал

 

Начин на приготвяне:

  1. Първо взимаме пилешкото и разрязваме всяка гърда през средата по дължина, така че да се получат две тънки пържолки. Ако все още ви се струват неудобни за навиване, може да ги начукате с помощта на кухненско чукче.
  2. Взимаме купа и смесваме всички съставки, необходими за маринатата, и ги омесваме с пилешките пържоли. Оставяме ги в хладилник за 30 мин.
  3. През това време загряваме фурната на 180 градуса и подготвяме плънката, като смесваме двата вида сирена, бекона и босилека, нарязан на ситно.
  4. Изваждаме пилето и слагаме по равно количество от плънката върху всяка пържолка, след което я навиваме на руло. Ако е необходимо, може да закрепим ролетата с няколко клечки за зъби, за да не се разтворят.
  5. В намазнена тавичка поставяме готовите ролета и печем за около 25 минути, с клечките за зъби отдолу.
  6. След това ги изваждаме и поръсваме с кашкавал. Печем за още 5 минути, докато сиренето не придобие златен загар.

Калориите в рецептата за пилешко роле със сирена и бекон до голяма степен идват от сирената. Мазнините в тях са наситети, а настоящите доказателства сочат, че естествените източници на наситени мазнини от сиренето могат да бъдат част от балансирана диета, консумирани умерено, без значително отрицателно въздействие върху здравето.

Може да разгледате и нашия YouTube канал, в който ще видите интересни и вкусни кето рецепти. Ще откриете и видеа, в които обясняваме какво е кето диета, как правилно се изпълнява и какво може и не може да се консумира по време на спазването й.

Посетете секцията “Кето рецепти на нашия сайт, за да се вдъхновите за следващото си ястие, или разгледайте нашите апетитни предложения в кулинарната ни поредица „Кето фантазии“.

 

Пилешко роле

 

Пилешко роле със сирена и бекон - роле.

 

Смята се, че рецептата за пилешко роле произхожда от пълнените пилешки гърди. Още в древен Рим имало ястие, известно като pullum frontonianum, включващо пилешки гърди, пълнени с нарязано месо, билки и подправки.

Ранното представяне на това ястие демонстрира креативността и изобретателността на древните готвачи.

Познатото ни пилешко роле придобива популярност в САЩ, средата на 20-ти век, когато удобството и гъвкавостта при готвенето вече започнали да стават важни. Тази концепция за навиване на пиле с пълнеж се харесва както на ресторантьорите, така и на хората, които обичат да готвят у дома.

С течение на времето, пилешкото роле се превърнали в популярно и универсално ястие, на което се наслаждават, на различни събития, в домовете и ресторантите по целия свят.

 

Повече за моцарелата

 

Пилешко роле със сирена и бекон - моцарела.

 

Покрай рецептата за пилешко роле със сирена и бекон, ще влезем за малко в очарователния свят на една от основните й съставки – моцарелата, където ще разберем няколко факта за нея.

Моцарелата датира още от 12-ти век в Италия, което я превръща във времеви пътешественик, обхващащ векове. Традиционната Mozzarella di Bufala се прави от млякото на водни биволи, което придава уникалния й и кремообразен вкус.

Заради изключителните си свойства на топене, тя си спечелва първото място в сърцата на пицарите по цял свят.

Моцарелата е плод на много труд. Автентичната моцарела е занаятчийско чудо, приготвя се от опитни производители на сирене, които разтягат и месят изварата на ръка, за да постигнат нейната характерна еластичност.

Голям неин позитив е и това, че успява без проблем да се комбинира с всевъзможни продукти и всевъзможни вкусове. Може да се приготви печена, пържена или да се консумира сурова – в салата или индивидуално.

Интересен факт за моцарелата

Оригиналната Mozzarella di Bufala Campana е толкова почитана, че може да се похвали със статут на защитен продукт под етикета на Европейския съюз PDO.

Моцарелата се разпространява отвъд границите на Италия. Успява да спечели любовта на хора по цял свят, намирайки своето място във всичко – от японско суши до мексикански кесадии.

 

Още от здравословната ни кухня

 

Кето барбекю - халапеньо, сирене и бекон.

 

С рецепта ни за пилешко роле, ви предлагаме още няколко ястия, включващи сирена, бекон и различни меса, подходящи за направата на лятно кето барбекю.

В статията ни за 5 Кето барбекю рецепти, които да приготвим лятото ще намерите питателни и вкусни кето предложения, с които да разнообразим вкусовите си рецептори.

Предлагаме ви да опитате и следните вкусотии:

 

Присъединете се и към здравословната ни и споделена кухня във фейсбук, където ще можете да споделяте вашите решения за режимни рецепти.

Разгледайте и нашите апетитни кето предложения в кулинарната ни поредица „Кето фантазии“.

Приятен апетит!

Източници

Няма източници

Сподели тази статия, избери платформа!

Avatar of Диляна Илиева
Диляна Илиева завършва бакалавърска програма „Реклама“ и придобива опит в създаването и разработването на компетентно съдържание. Интересите й са в сферата на здравословното хранене и спорта.

Блог

Рецепти

Свързани публикации

Оставете коментар

Обновена: 26 февруари 2024 в 14:51 | Публикувана: 25 август 2023 в 10:55 | Категория: Кето рецепти, Основни ястия за кетогенен режим - Фор Лайф, Хранене и видове храни