Рецепта за крехко свинско на конци

Обновена: 30.04.2024|
Постно прясно зеле на фурна. Крехко свинско на конци.

Мазнините и протеините са важна част от кето диетата, затова днес си приготвяме едно ястие, богато именно на тези енергийни източници – крехко свинско на конци.

Рецептата може да се превърне не само в питателен обяд или вечеря, но и да се добави като съставка в кето бургер, например.

Вижте как майсторски да си приготвите дърпано свинско на конци в следващите редове.

 

Рецепта за крехко свинско на конци

Рецептата за крехко свинско на конци се превърна в абсолютен фаворит в нашата кето кухня, защото е толкова апетитно, сочно, ароматно и много вкусно. Опитайте и се убедете сами!

keto 02
keto banner site 01
keto 02
keto banner site 01
Време за приготвяне Порции Хранителна стойност в 1 порция
10 минути подготовка + 4 часа готвене 4 по-малко от 1 г въглехидрати, 56,43 г протеин, 22,86 г мазнини

Необходими продукти:

Начин на приготвяне на рецептата за свинско на конци:

  1. Загрейте фурната на 150 градуса.
  2. Измийте и подсушете добре свинската плешка.
  3. Направете микс от подправките и натрийте добре месото с тях.
  4. В тиган загрейте маслото Гхи и запечатайте плешката от всяка страна. При запечатването е много важно да обръщате месото на всяка минута, като общото време, в което можете да го държите в тигана, е, максимум, до 3 минути. Ако го правите на висока температура, можете да го намалите и до минута на страна.

Запечатването се прави с цел да се получи карамелена коричка, която да задържи соковете вътре в месото и да го направи по-сочно.

  1. Когато е готово, прехвърлете в тавичка, налейте водата или бульона, и покрийте с алуминиево фолио. Ако имате капак, с който да покриете съда, можете да го използвате също.
  2. Месото се пече в продължение на 3 часа, за да стане много крехко. След това махате фолиото (и капака) и печете още около 1 час. Към края на готвенето свинското само ще започне да се разпада на конци.
  3. Когато времето изтече, извадете месото и оставете да почине за 10-ина минути, след което го „раздърпайте“ с вилица, за да се получат „конците“.
  4. Поднесете крехкото свинко на конци с някои от нашите предложения за гарнитура, които ще откриете малко по-надолу, в следващите редове.

Ако притежавате уред за бавно готвене (slow-cooker или crock-pot), използвайте него за приготвяне на месото. Ще стане много по-лесно и ще се сготви, без да се налага да го наблюдавате постоянно и да се притеснявате дали ще е достатъчно крехко.

Други предложения, подходящи за кето и нисковъглехидратно хранене, ще откриете в кулинарната ни книгата „Кето фантазии„. Още рецепти ще откриете и в най-новата ни кулинарна книга – „Кето фантазии 2„, където имаме цял раздел посветен на месните ястия, наречен „Шефът в кухнята„.

 

Идеи за гарнитури към свинско на конци

 

Крехко свинско на конци. Кашкавален карфиолен ориз.

 

По желание можете да добавите една от следните гарнитури към вашето свинско на конци:

Други предложения със свинско месо, които ще откриете при нас:

 

Защо свинското месо е подходящо за кето режим на хранене?

Както всяко месо, свинското е изключително подходящо за кето режим на хранене, тъй като се състои от много протеини, малко мазнини и никакви въглехидрати.

То съдържа и множество важни витамини и минерали. В 100 г свинско месо откриваме:

  • витамин В3 (ниацин) – 3,55 мг
  • витамин С – 23,30 мг
  • витамин В12 (кобалкамин) – 1,41 мкг
  • калий – 281 мг
  • калций – 5 мг
  • магнезий – 21 мг
  • селен – 19,8 мкг
  • цинк – 2,23 мкг

Освен това месото е сочно и с него лесно можете да си приготвите бърз обяд или вечеря – увито във фолио и изпечено на фурна, на скара или под формата на шишчета.

 

Още от здравословната ни кухня

 

Кето меню. Свинско на конци.

В случай, че предпочитате пилешкото месо във вашето меню, пригответе си сочни пилешки бутчета на фурна.

 

Ако нашето предложение за крехко свинско на конци, подходящо за кето диета, ви е харесало, можете да разгледате още много подобни в секцията „Кето рецепти“ в нашия блог.

Присъединете се и към здравословната ни и споделена кухня във фейсбук.

Приятен апетит!

Източници

Няма източници

Сподели тази статия, избери платформа!

Автор: For Life

Avatar of For Life

Блог

Рецепти

Свързани публикации

Оставете коментар

Обновена: 30 април 2024 в 16:55 | Публикувана: 12 ноември 2021 в 16:36 | Категория: Кето рецепти, Основни ястия за кетогенен режим - Фор Лайф