Уникално кето брауни с карфиол + видео рецепта

Обновена: 23.02.2024|
Шоколадово кето брауни с карфиол.

Днес сме ви подготвили нестандартна идея за кето брауни с карфиол, в която ще се вклюбите. Рецептата е изключително интересен избор, ако искате да впечатлите нови гости или любими приятели.

Неведнъж сме писали за вкусното брауни, което може да се направи без захар и да бъде все така неустоимо. Точно така, правилно прочетохте, че нашето кето брауни е с карфиол – този така полезен зеленчук!

 

Рецепта за кето брауни с карфиол

 

 

bademovo brashno 400
bademovo brashno 600
bademovo brashno 400
bademovo brashno 600

Рецептата, която сме създали не изисква часове подготовка, приготвя се бързо, лесно и без да са нужни невероятни кулинарни умения. Вижте как да си го приготвите у дома с няколко лесни стъпки.

Време за приготвяне Порции Въглехидрати в 1 порция
50 минути 10 парчета 8 г нетни

Необходими продукти за кето брауни с карфиол:Шоколадово кето брауни с карфиол.

  • 2 с. л. крема сирене
  • 65 г стевиола на прах
  • 2 големи яйца
  • 130 г настърган пресен карфиол
  • 200 г бадемово брашно
  • 50 г неподсладено какао на прах
  • 3/4 ч. л. бакпулвер
  • 1/4 ч. л. хималайска сол
  • 100 гр черен шоколад със стевиола
  • 80 мл кокосово масло

За глазурата:

  • 1/3 шоколад със стевиола (около 35 г)
  • 1 ч. л. кокосово масло

Начин на приготвяне на рецептата:

  1. Загрейте фурната на 220 градуса.
  2. Пригответе правоъгълна тавичка, като я покриете с хартия за печене.

Мокрите съставки:

  1. Смесете в голяма купа крема сиренето и стевиолата. Разбийте с вилица или с миксер до хомогенност.
  2. Добавете яйцата и разбийте до хомогенност.
  3. Накрая изсипете настъргания карфиол и разбъркайте, за да се смесят всички съставки.

Сухите съставки:

  1. В друга купа смесете бадемовото брашно, какаото, бакпулвера и хималайската сол.
  2. Разбъркайте сухите съставки и ги изсипете в купата с яйчената смес. Разбъркайте сместа до гладкост.

Изпичане на кето брауни с карфиол:

  1. Разтопете шоколада със стевиола на водна баня и го изсипете и него в купата с останалите продукти. Разбъркайте до пълно хомогенизиране.
  2. Изсипете сместа в подготвената тавичка и изпечете за 23-25 минути. Проверете с клечка за зъби дали сте изпекли добре апетитното кето брауни с карфиол.

Глазурата:

  1. Смесете в купа шоколада със стевия заедно с кокосовото масло и разтопете на водна баня.

Внимавайте водата да не завира, както и да не навлажните шоколада в купата.

Поднасяне на кето брауни с карфиол:

  1. Извадете изпеченото кето брауни с карфиол от фурната и го оставете настрани да се охлади.
  2. Залейте го с шоколадовата глазура, като поливате на ивици. Оставете настрана да изстине напълно, след което го преместете в хладилник, докато се стегне глазурата.
  3. Нарежете на квадратни парчете и поднесете със стръкчета прясна мента.
  4. Нашето кето брауни с карфиол е готово, а комбинацията е неповторима!

Други нисковъглехидратни рецепти ще откриете и в кулинарната ни книга „Кето фантазии“, както и в нейното продължение „Кето фантазии 2„.

 

Още идеи за кето брауни

 

Кето брауни с карфиол. Кокосово брауни. Рецепта за брауни и баба гануш. Пиле терияки.

 

 

История на браунито

Легендата за произхода на първото брауни е свързана с Берта Палмър и датира от 1893 г.

Питате се коя е Берта Палмър? Това е известна светска личност от Чикаго, чийто съпруг по това време е бил собственик на прочутия хотел Palmer House.

Интересен факт:

Хотелът е исторически, член на програмата Historic Hotels of America. Това е първият хотел в град Чикаго с асансьори и с електрически крушки и телефони в стаите за гости. Също и най-дълго непрекъснато работещ хотел в Северна Америка.

Легендата гласи, че г-жа Палмър помолила сладкаря на хотела да приготви десерт, който да е подходящ за дами. Причината била световното Колумбийско изложение в Чикаго.

Младата дама пожелала сладкарското изделие да наподобява на торта, но да се поднася в по-малки размери, така че да са подходящи за съхранение в кутия за обяд.

Сладкарят приготвил брауни с орехи и кайсиева глазура. Името на десерта като „брауни“ е дадено след 1893 г.

 

Още от здравословната ни кухня

 

Кето брауни с карфиол. Пица с кокосово брашно. Кето палачинки от карфиол.

Опитайте още една нестандарна рецепта за кето палачинки от карфиол + видео.

 

Ако тези рецепти за кето брауни с карфиол ви е харесала, можете да разгледате още много подобни предложения в секцията „Кето рецепти“ в нашия блог.

Присъединете се и към здравословната ни и споделена кухня във фейсбук.

Приятен апетит от нас!

Източници

Няма източници

Сподели тази статия, избери платформа!

Avatar of Ваня Боянова
Ваня Боянова е дипломиран технолог по „Храни, хранене и диететика“. Участвала е в множество проекти за здравословно хранене в България и чужбина. Организатор и лектор е на събития със здравна насоченост. Автор е на стотици публикации в сферата на храненето.

Блог

Рецепти

Свързани публикации

Оставете коментар

Обновена: 23 февруари 2024 в 16:35 | Публикувана: 28 юни 2019 в 14:06 | Категория: Десерти при кетогенен режим - Фор Лайф, Кето рецепти