Неведнъж сме писали за вкусното брауни, което може да се направи без захар и да бъде все така неустоимо. Днес обаче сме ви подготвили нестандартна идея, в която ще се вклюбите. Тя е изключително интересен избор, ако искате да впечатлите нови гости или любими приятели. Говорим за кето брауни с карфиол. Точно така, този така полезен зеленчук!

Рецептата, която сме създали не изисква часове подготовка, приготвя се бързо, лесно и без да са нужни невероятни кулинарни умения.

Какво ни е нужно за нашето кето брауни с карфиол:Шоколадово кето брауни с карфиол.

  • 100 гр черен шоколад със стевиола – виж продукта ТУК
  • 1/3 чаша кокосово масло
  • 2 с. л. крема сирене
  • 2/3 чаша стевиола на прах
  • 2 големи яйца
  • 1 чаша настърган пресен карфиол
  • 2 чаши бадемово брашно – виж продукта ТУК
  • 1/2 чаша какао на прах
  • 3/4 ч. л. бакпулвер
  • 1/4 ч. л. хималайска сол

За глазурата:

  • 1/3 шоколад със стевиола
  • 1 ч. л. кокосово масло – виж продукта ТУК

Загряваме фурната на 220 градуса предварително. Нужно е да приготвим парвоъгълна тавичка, покрита с хартия за печене.

В голяма смесителна купа смесваме крема сиренето и стевиолата на кристали. С помощта на миксер ги разбиваме до хомогенност. След това добавяме яйцата едно по едно, като разбъркваме непрестанно. Накрая добавяме настъргания карфиол и разбъркваме до пълно хомогенизиране.

В отделна средна на големина купа смесваме бадемовото брашно, какаото, бакпулвера и солта. Разбъркваме и добавяме в голямата смесителна купа към кремообразната смес.

Разтапяме шоколада със стевиола на водна баня и го прибавяме към всички останали продукти. Разбъркваме с помощта на бъркалка до пълно хомогенизиране.

Преместваме готовата смес за кето брауни с карфиол в подготвената тавичка и изпичаме за 23-25 минути. Проверяваме с клечка за зъби дали е добре изпечен.

През това време смесваме продуктите за глазурата – шоколадът и кокосовото масло разтапяме на водна баня.

След като извадим готовото кето брауни с карфиол от фурната, го поставяме в голям съд за охлаждане. Заливаме го на ивици с шоколадовия топинг и го оставяме настрана да изстине. Едва след това го преместваме в хладилник, докато се втвърди шоколадовата глазура.

Нарязваме на квадратни парчета и сервираме със стръкчета мента.

Нашето карфиолено брауни е готово, а комбинацията е неповторима!

Ако ви е харесала рецептата и желаете да научавате за други подобни здравословни рецепти се присъединете към нашата кухня ТУК!

Приятен апетит от екипа на Фор Лайф!