Солени мъфини с пъдпъдъчи яйца

Обновена: 19.09.2024|
солени мъфини с пъдпъдъчи яйца

Солени мъфини с пъдпъдъчи яйца предлагат тестено удоволствие с минимално въглехидрати, без захар и вредно бяло брашно. Приготвянето на тези мъфини е особено забавно за децата, тъй като пъдпъдъчите яйца са много интересни за малчуганите. По този начин може да откриете още една полезна рецепта, която ще впечатли дори и най-капризните деца и юноши.

 

Рецепта за солени мъфини с пъдпъдъчи яйца

Солени мъфини с пъдпъдъчи яйца са чудесна закуска, богата на белтъчини и полезни хранителни вещества. Чудесни са дори след престояване в хладилника, поради което може да приготвите няколко дози през уикенда и след това да хапвате вкусни мъфини за бърза закуска, подкрепа в офиса или в междучасията за вашите малчугани.

Време за приготвяне Порции Хранителни стойности в 1 порция (1 мъфин):
35 минути 10 мъфина 241 калории
3 г нетни въглехидрати
10 г белтъчини
21 г мазнини

 

Необходими продукти:

  • 150 г бадемово брашно
  • 3 с. л. кокосово брашно
  • 2 броя кокоши яйца
  • 8 броя пъдпъдъчи яйца
  • 6 с. л. краве масло Гхи (1 с. л. = 15 г)
  • 100 г кашкавал
  • 100 г шунка
  • 80 мл бадемово мляко, без захар
  • 1 с. л. еритритол
  • 2 ч. л. бакпулвер
  • 1/2 ч. л. чесън на прах
  • 1/2 ч. л. изсушена чубрица
  • Сол на вкус

 

Начин на приготвяне:

  1. Сложете пъдпъчите яйца във вряща вода за 3 минути. След това ги извадете и ги поставете във студена вода.
  2. През това време подгответе формите за мъфини и загрейте фурната на 180 градуса.
  3. Разтопете краве маслото.
  4. Добавете към подходяща купа, в която после ще смесвате всички продукти.
  5. Настържете кашкавала и нарежете шунката на дребни кубчета. Оставете 1/3 от шунката настрана за декорация на мъфините.
  6. Към маслото добавете еритритола, бадемовото и кокосовото брашно, солта, чесъна, бакпулвера, кокошите яйца, млякото, шунката и кашкавала. Разбъркайте добре до получаване на хомогенна смес.
  7. В отделните форми за мъфини слагате по малко от сместа – около 1/3 от формата. В центъра върху сместа сложете едно варено пъдпъче яйце без черупката. Не натискайте яйцето надолу, а просто го поставете.
  8. Върху яйцето поставете още смес, докато запълните около 2/3 от формата за мъфини. Имайте предвид, че те ще се надигнат по време на печене и не бихме искали да залеят цялата фурна.
  9. Поръсете мъфините с шунката на кубчета, която сте оставили за декорация.
  10. Печете за 20 минути. Направете тест с клечка за зъби, за да сте сигурни, че са добре изпечени в центъра.
  11. Хапвайте солени мъфини с пъдпъдъчи яйца топли или охладени.

 

Съвет: Може да поръсите мъфините също със ситно нарязан зелен лук, семена, ядки, допълнително кашкавал или любима подправка. Декорацията е по ваш избор и вкус, така че не се колебайте да опитате различни варианти на вкусните солени мъфини с пъдпъдъчи яйца.

 

 

Хранителни стойности в солени мъфини с пъдпъдъчи яйца

 

солени мъфини с пъдпъдъчи яйца

 

Солени мъфини с пъдпъдъчи яйца може да хапваме за сутрешна или следобедна закуска, както и като добавка към по-леко основно ястие за обяд. Те са вкусни, нисковъглехидратни, но и пълни с полезни за тялото ни вещества. В 1 мъфин се съдържат:

  • 30% витамин Е
  • 27% фосфор
  • 27% витамин Б2
  • 20% селен
  • 20% мед
  • 20% манган
  • 10% от дневните фибри

*Процентите са калкулирани спрямо дневната препоръчителна доза.

Пъдпъдъчите яйца са перфектни за направата на мъфини, тъй като запазват своята визия при разрязване на кексчето, не се разпадат и не са твърде големи за формите, които обикновено се използват. В сравнение с кокошите яйца пъдпъдъчите съдържат повече полезни мазнини и белтъчини, както и по-големи количества желязо и витамин Б12. Затова си заслужава да разнообразяваме диетата си с тях от време на време.

 

Още от нашата здравословна кухня

 

Салата с хамон и ягоди - рецепти.

 

Солени мъфини с пъдпъдъчи яйца си отиват чудесно със свежа салата или ароматна супа. Може да изберете от нашите кето предложения за още вкусни рецепти:

 

Заповядайте в нашата споделена кухня във Фейсбук, за да разгледате още апетитни рецепти и да опознаете света на кето кулинарията. В нея ще откриете хиляди други последователи на кето режима, които не се свенят да споделят своите готварски идеи и тънкости. 

Подготвили сме ви и седмично меню, специално подбрано за нашите читатели. Присъединете се към Вайбър групата ни и се възползвайте от седмичното меню и прикаченият към него удобен списък за пазаруване.

 

Приятен апетит!

Източници

Няма източници

Сподели тази статия, избери платформа!

Блог

Рецепти

77b4e8bfbbc2c5326156c9a35bcebe95?s=96&d=mm&r=g

Радина Руменова завършва бакалавърска програма "Българска филология" и се запътва към света на рекламата. Професионалните ѝ интереси са в сферата на езикознанието, а любителските влечения се разделят между кулинарията, музиката, екологията и здравословния начин на живот.

Свързани публикации

Оставете коментар