Скариди с бекон – хрупкаво предястие

Обновена: 23.02.2024|
Скариди с бекон.

Днешната рецепта за кето скариди с бекон е едно страхотно предястие, което е вкусно, засищащо и бързо за приготвяне. Може да се приготви във фурна, на скара или на котлон, като разликите в рецептата са минимални.

Ако искате да направите рецептата кето, е най-добре да приготвите свой собствен сос, защото тези, които се предлагат в магазините, често съдържат захар и други съставки, които не са съвместими с режима. В нашата рецепта сме включили бял сос, но може да експериментирате и с други вкусове.

 

Избиране на продуктите

Въпреки че рецептата е доста проста, трябва да се внимава с избора на един от продуктите – бекона.

Проверете внимателно списъка със съставките в бекона и търсете такъв, който съдържа само свинско месо, сол и може би малко подправки. Не трябва да има нитрати, MSG или други неодобрени добавки.

keto baner 011
keto 01
keto baner 011
keto 01

Имайте предвид, че захарта е важна съставка в процеса на сушене на бекон и затова много често се съдържа в този, който се предлага в повечето магазини.

Резените бекон, които използвате за тази рецепта, трябва да са много тънко нарязани, за да могат да се готвят едновременно със скаридите. Ако не можете да намерите достатъчно тънки, нормалните също могат да свършат работа, но ще трябва да ги сготвите предварително.

Можете да направите това, като поставете лентите бекон върху решетка или тава и печете, докато започнат да се свиват – приблизително около 8 минути. Внимавайте да не ги преварите и да не ги правите хрупкави. Целта е да са достатъчно гъвкави, за да могат да се увият после около скаридите.

След това трябва да ги оставите да изстинат, да ги увиете около скаридите и да продължите с печенето във фурната.

 

Скариди с бекон

След като изяснихме основните стъпки при избирането на подходящи съставки, е време да преминем към същинското приготвяне на рецептата за скариди с бекон, гарнирани с бял сос.

 

Време за приготвяне Порции Хранителна стойност в 1 порция
25 минути 4 2 г нетни въглехидрати
35 г протеин
81 г мазнини
891 калории

 

Необходими продукти

За скаридите:

  • 450 г големи сурови скариди обелени, без жилки, с опашка
  • морска сол и черен пипер на вкус
  • 1/4 ч. л. чили на прах
  • 1/4 ч. л. лют червен пипер
  • 1 ч. л. пушен червен пипер
  • 1 с. л. пресен лимонов сок
  • 1 с. л. екстра върджин зехтин
  • 6-8 много тънки филийки бекон (около 340 г)

 

За белия кето сос:

 

Начин на приготвяне:

  1. Загрейте фурната до 200°C и покрийте голяма тава с хартия за печене.
  2. Поставете суровите скариди в купа и ги поръсете с подправки. Залейте със зехтин и пресен лимонов сок и внимателно разбъркайте.
  3. Нарежете ивиците бекон наполовина и увийте всяка скарида в една половинка бекон. Поставете клечка за зъби през бекона, за да закрепите обвивката.
  4. Подредете скаридите върху подготвената тава.
  5. Изпечете ги за 10-12 минути, като ги обърнете наполовина.
  6. Междувременно комбинирайте всички съставки за соса в кана и разбийте. Охладете до готовност за употреба.
  7. След като скаридите са готови, внимателно извадете клечките за зъби и ги прехвърлете в чиния за сервиране. Гарнирайте със соса.

 

По желание можете да нанижете скаридите на бамбукови шишчета.

Ще намерите още разнообразни кето рецепти в 2-те части на книгата ни – Кето фантазии.

 

Различните начини на приготвяне

 

Скариди с бекон.

 

Има 3 начина да приготвите тази рецепта за скариди с бекон:

  • Във фурната
  • На скара
  • На котлон

 

Първият е най-бързият и лесният. Всичко, което трябва да направите, е да сложите съставките в тава и да оставите да се пече във фурната, както направихме и в днешната рецепта за скариди в бекон.

Приготвянето на скариди с бекон на скара е една идея по-трудоемко, но рецептата е същата.

Имайте предвид обаче, че ако искате да ги приготвите на скара на открито, най-добре е да направите скариди с бекон на шишчета. В противен случай скаридите може да паднат през отворите на скарата.

Просто трябва да забиете бамбуковото шишче в скаридите по дължина, след като вече сте ги покрили с бекон, и след това да ги изпечете.

Третият метод за готвене по тази рецепта за скариди с бекон е на котлон. При този метод на приготвяне трябва да увиете скаридите в бекон и след това ги сготвите в тиган с незалепващо покритие на среден огън, докато беконът стане хрупкав и скаридите станат розови и непрозрачни. Обикновено това отнема около 3-4 минути от всяка страна.

 

Повече от здравословната ни кухня

 

Кето шницел. Салата със скариди. Спагети конджак с агнешка кайма.

 

Тези скариди с бекон са перфектни като предястия, но могат да се сервират и като основно в комбинация с други храни.

За други рецепти със скариди може да разгледате тези предложения:

Присъединете се и към здравословната ни и споделена кухня във фейсбук, където ще можете да обмените кулинарен опит.

Ако тази рецепта за скариди с бекон ви е допаднала, разгледайте още апетитни кето предложения в блога ни.

Приятен апетит!

Източници

Няма източници

Сподели тази статия, избери платформа!

Avatar of Йоана Иванова
Йоана Иванова учи "Книгоиздаване" в СУ "Св. Климент Охридски". Писането и четенето са й страст. Интересува се от йога, дихателни практики и грижа за вътрешния и външния баланс.

Блог

Рецепти

Свързани публикации

Оставете коментар

Обновена: 23 февруари 2024 в 09:51 | Публикувана: 1 февруари 2024 в 09:56 | Категория: Кето рецепти, Студени и топли предястия в режим на кетоза - Фор Лайф